Yaşanılan Satürasyon Sorunları Hk

Kendi sunucularıma erişirken hiç sorun yaşamıyorsam bence herşey stabildir :slight_smile:
@JUDGE ( IP statik değil )

2 Beğeni

Aylardır statik ip kullanıyorum Manisa’da 11 gündür sorun var bir tek dün akşam biraz iyiydi olay statik ip ile falan ilgili değil beyler.

3 Beğeni

Katılıyorum dün akşam iyiydi. Ne ping ne de loss vardı.

Anlaşıldı Statikten değil mesele De cidden mesele ne bunun sorunu flan?
O merak uyandırıyor.

Demekki mesele Static ipden değil

1 Beğeni

Buyrun statik ip ispatı

1 Beğeni

Bizim baya sorunlu sanırsam.

Alla alla mesele ne acaba.
Yani herkesin interneti ölü durumda ve bu durum sadece batı tarafında tek mi var acaba?? Doğuda olupta sorun yaşayan var mı?
Edit: Vandayım şuan.

Rize’de de kötü TurkNet.

1 Beğeni

Buyur bu da statik IP adresi Düzce’de her ikliside :slight_smile:

2 Beğeni

Muğla GNAT ip ile böyle :slight_smile:

2 Beğeni

Valla arkadaşlar size sabır diliyorum cidden iş içinden çıkılamaz bi hal almış gibi görünüyor.

2 Beğeni

Orada durum sudur, Servis saglayicinin topolojide yaptigi degisikler sizin acinizdan olumlu yada olumsuz etkisi olmustur.
Mesela yukarida kadikoyde daha dusuk gecikme ile erisim aldim demissiniz ama aslinda en dogrusu sizin bulundugunuz ilde trafigin sonlanmasi fakat fiyatlandirma, sistemin yonetilmesideki zorluklar dolasiyle maaalesef TT disinda diger tum saglayicilar tum trafigi Istanbul yada Ankarada sonlandiriyorlar.
Bursadan Gayrettepeye de Acibademe de hatlar mevcut fakat TurkNet nasil bir rota kullaniyor bunu bilmiyorum.

Bir ornek vereyim suanda turknetten aldigim internet hizmeti ile Amsterdama erisim suresi 89 ms
Ben Istanbula Mugla-Izmir-Gayrettepe den ve AMS-IX tasirsam veriyi 39-42 ms gibi bir surede veri tasinir. Yani ucuz fiyata hizmet veren firmalarda en buyuk durum butce. En ucuz yolla hizmet vermesi gerekiyor ve bunun bedelleri de oluyor maalesef.
2 Planlama. Burada muhendsilik kendisini konusturuyor fakat dolarin 8 Tl oldugunu biliyoruz ve iyi bir muhendis te tabiki dogal olarak hakki olan maasi isteyecektir. Simdi bu 1. kisma takiliyor ve muhendislik te bir problem haline donuyor. Zaten bunu yasanan kesintiler, sorunlar, optimizasyon problemleri de kendini gosterir nitelikte.

2 Beğeni

TurkNet i bırakıp netspeed e geçme zamanı geldi benim için beyler neredeyse 2 haftadır her akşam planlı bir şekilde yapılıyor gibi saat 19:00-00:00 arası ping yüksek upload ve download hızları düşük hatta loss var bıktım arıza kaydı açmaktan ben bunaldım artık iptal edip netspeed e geçeceğim mahallede TurkNet kullananların hepsi sorun yaşıyor sürekli. TT, millenicom, netspeed gibirnet vb. Kullananlarda hiç bir problem yok

1 Beğeni

Hız testi yaptım bilinçli arka arkaya saat tam olarak 00:00 olduktan sonra 20-30 Mbps download alırken birden 70-72 ye fırladı keza uploadda aynı 200-300 MS olan ping değeri bı anda 18 MS ye düştü. TurkNet prime time zamanında bilinçli bir şekilde yoğunluğun yüksek olduğu yerlerde bant genişliğini kısıyor

1 Beğeni

Aynen öyle, bunu dün bizzat test edip yaşadım.

1 Beğeni

Valla şaşkınım açıkçası cidden durum böyle ise mahkemelik dahi olabilir bu İSS firması.

1 Beğeni

Tam olarak 19:00 da başlayıp saat 00:00 ı gösterdiğinde düzeliyor böyle planlı saturasyon sorunu olmaz yoğunluğa bağlı olsa ping yavaş yavaş yükseklip yavaş yavaş düşer. Bu insanlar robot değil ki tam 19:00 da yoğunluk oluşturup tam 00:00 da interneti kapatıp yatsın. TurkNet benim için şu saat itibariyle bitmiştir ben bu hizmete para ödüyorum kimse kusura bakmasın ama bu kadar insan da ■■■■■ değil insanları ■■■■■ yerine koymayı bırakın artık…

3 Beğeni

Herkes parasının hakkını ister doğru söylüyorsun aslında, nasıl oluyorda zamanlı olarak Düşüş Ve yükseliş oluyor. Onu çok merak ettim

1 Beğeni

Kesinlikle doğru tespitler.