Yaşanılan Satürasyon Sorunları Hk

Benim daha geç saatlerde düzeliyor ayrıca daha erken başlıyor :frowning: kademeli olarak hızım iniyor şimdi 100 kbps resmen şaka gibi. Yetkili her kuruluşa şikayette bulunacağım çocuk oyuncağı mı bu?

2 Beğeni

Bende merak ediyorum konunun üstüne gideceğim 1 hafta daha kontrol edeceğim yaptığım hız testlerini ping ve tracert sonuçlarını resimleyim toplayacağım konu hakkında da bir iyileştirme olmazsa ilk baş BTK ya daha sonra da yetkili hukuk mercilerine durumu ileteceğim. Ülke ülke değil ki sanırsın muz cumhuriyeti kimse sesini çıkarmıyor diye kafalarına göre takılıyorlar

1 Beğeni

Buradan veya başka bi platformdan da olur fark etmez bizide bilgileindirirsen sevinirim. Umarım herşey gün yüzüne çıkar.Ve cidden de baş kaldırmayan herkesin kafasına resmen botlarla basılmış gibi.

2 Beğeni

Ülkedeki internet altyapısı tamamen şans işi. Deneme yanılma ile bölgenizde hangi operatörün verimli çalıştığını gözlemleyebilirsiniz.
Ege bölgesinde Telekom avantajlı konuma sahip. Marmaris ve İzmir’de büyük HOP noktası mevcut. Fakat yurtdışı çıkışı için değil de veriyi Gayrette’ye deniz üzerinden taşımak için kullanılıyor.
İç bölgelerde Netspeed’in dezavantajı var. Çünkü ULUS POP noktasında ciddi loss oluşuyordu.
Mevcut altyapı hem ortak kullanılıp hem de ortak geliştirilirse bu tür sorunlar azalır .
Trafik yönlendirme de önemli tabi ki :slight_smile:

1 Beğeni

Ya birde düşünsene 1 hafta boyunca test yaptığını her akşam 19.00 da internet düşüyor,00.00 da internet düzeliyor. Cidden ,insan ■■■■■ yerine konduğunu hisseder

1 Beğeni

İşte ortak altyapı için önce belkemiği olan TT.Bu üstün egodan vazgeçmeli

Sorun neredeyse 2 haftadır var benim bölgemde diğer operatörleri kullanan arkadaşlar ile 1 haftadır konuşup saat 19:00 ile 00:00 arası test yapmalarını ve sonuçlarını benimle paylaşmalarını istedim. Diğer operatörleri kullanan arkadaşlarda hiç bir sorun yok aynı sokaktayız aynı ankastreye bağlıyız aynı saha dolabına hatta aynı santrale bağlıyız. Adamlar hız testi yaptığında yoğun saatlerde bile 10 MS ping alıyor TurkNet kullananlar saat 19:00 öncesi 10-20 MS ping alırken 19:00 ile 00:00 arası 200-300 MS Ping alıyor download upload değerleri düşüyor online oyun oynamayı bırak internette gezinirken problem yaşıyoruz kopmalar oluyor ara ara

1 Beğeni

Valla ne diyeceğimi şaşırdım empati yapınca enayi yerine konuyormuşum gibi hisederim yani Harbi gülünç bi durum.

1 Beğeni

TT kullanırken aldığım en yüksek ping değeri 10 MS idi ulaşılabilir hızım 120 mbps civarındaydı snr margin değerlerim yüksekti TurkNet e geçince ulaşılabilir hızım 75 Mbps ye düştü snr değerlerim düştü Ping değerim normal zamanlarda 18-30 MS ye yükseldi bı çok kez destek kaydı açtım sorun modemde dediler yeni modem aldım sonra iç tesisat sorunu dediler Cat6 kablo çektim ankastreden direk modeme eksiz bir şekilde sorun devam ediyordu ucuz etin yahnisi deyip fazla da kurcalamadım ama 2 haftadır akşam saatlerinde zulüm çekiyorum resmen bunaldım artık iyicene

1 Beğeni

Ben bu destek sistemini anlamadım, çok kez yazdım hiç destek olmadılar sanırım destek olmamak için varlar.

2 Beğeni

Var oluş sebepleri robotik bir şekilde cevaplar verip anlık gaz almak başka birşey değil.

1 Beğeni

ben netspeed ten TurkNet e geçtim geçen sene netspeed te genel olarak packet loss sorunu vardı oyunlarda %2-%3 günün her saati.benim gibi sorunu yaşayan çoktu.düzelttilermi bilmiyorum ama en iyisi sanırım alt yapın neyse ondan hizmet almak.turk telekomun başka firmalara kiraladığı portlarda hep sorun var.ilk önce kendi müşterilerini düşünüyorlar

2 Beğeni

Abi o değil yani sadrce bizde olan bir sorun da değil bu TurkNet abonelerinin çoğu yaşıyor bu sorunları forumda sürekli bu muhabbet dönüyor ama bir çözüm yok biri çıkıp diyor cuma günü düzenlecek cuma günü geliyor diyorlar pazar kesin düzelecek TurkNet bant genişliğini arttırıyor 10 GB/s lık 2 tane yeni sunucu kiralamış sözde TT den yersen hesabı

2 Beğeni

Şuan mahallede netspeed kullanan arkadaşlar var hiç bir problem yaşamıyorlar tarifeleri de güzel. Port konusuna gelirsek haklısın TT bilinçli bir şekilde diğer iss lere bozuk/eski portları veriyor bunu bizzat gözlemledim

3 Beğeni

Saat 19:00-00:00 arası yapılmış bir test

Aynı sunucu üzerinden saat 00:00 sonrası yapılan test

3 Beğeni

Tüm bölgelerde çalışmalar bitmedi sanırım.
Düzelen bölgelerde var.
Anlayışınız için teşekkürler.
En kısa sürede çözülecektir.

1 Beğeni

Murat bey, ben rizede hizmet alıyorum ama muğla pop noktasından bağlantı gerçekleştiriyorım bu saçma birşey değil mi? Desteğe yazsam trafik düzenlemesi yaparlar mı?
@Murat042

1 Beğeni

İstanbul-Bahçelievler’de sorun çözüldü gibi. Hız artık düşmüyor. Ama ping eskisine göre biraz daha yüksek.

Merhaba,

Muğla’dan trafik aldığınız nereden buldunuz acaba ?

Merak ettim tracert ipv4-only.ahmetozer.org sonucunuzu eklermisiniz ?