TurkNetten hizmet alırken internet rotasını TT üzerinden kullanabilir miyim?

TurkNet kendi internet rotasını ve omurgasını kullanıyor sanırım,bazı sağlayıcılar da TT rotasını kullanıyor.3 ay oldu TurkNet 'e geçeli ama özellikle mobil oyunlarda ping çok kötü.

Bu 3 yıl önce TurkNet 'e yeni geçen arkadaşın sorunu ve konusu Lütfen yardım edin delireceğim

Bu da 3 yıl sonra aynı sorunda TurkNet’e geçen benim konum Mobile Legends TurkNet ping sorunu

Demek ki kronik bir problem var mobil oyunlarda.Ayrıca dün okey oynayım dedim onda bile bağlantınızda sorun oluştu diyor :sweat_smile:

Eski sağlayıcımda özel sunucu bağlanma işlemleri,peering falan olmamasına rağmen her oyunda sabit 17 msim olurdu çünkü TT rotasını kullanırlardı.

Şehirden şehire fark ediyor.Ve TurkNet,Ankara şehri için çok verimli değil 3 aylık deneyimime göre.İstanbulda yaşayan oyun arkadaşlarımda hiçbir sorun yok mesela.

İstanbulda yaşamayanlar varsa sizde durum nedir?Özellikle mobil oyunlarda.PC oyunlarında bir sorun yok riota 14 ms atıyorum.Ayrıca bu peering işlemini kapatabiliyoz mu isteğe bağlı veya Turknetde kalıp TT rotasını kullanmak istesek mümkün mü?