Lütfen yardım edin delireceğim

Merhabalar, Türknetten stabil ip aldım pingim dahada yükseldi.
cloudflare vpnsi istanbul lokasyonlu, ve başka istanbul lokasyonlu iplerden oyuna girdiğimde düşük pingler alıyorum ( 26 stabil arada değişiyor 30 a çıkıyor )
İp adresimle alakalı bir sorun olabilir mi? Çünkü bu bana mantıklı gelmiyor.
Buyrun;
En Yüksek Türknetin verdiği ip ile girdiğim değer.


Bu ise en düşüğü ve stabil değil genel olarak yüksekte.

Bu ise cloudflare vpnsi ( dnssiz ) ip değeri.

Bu ise başka vpn adresi.

Not: Türkiyede başka lokasyonlarda bağlandığımda Türknetin ip adresi gibi yüksek değerler çıkıyor.
Lütfen yardımcı olun bu ping değerlerinin normal olduğunu söylüyorlar. Bu normal değil.

EDİT:
Bursa lokasyonlu ip adresinden aldığım ping değerleri.

Ne yapmam gerekiyor? Türknetin desteği yardımcı olamıyor. İp adresimin sunucusunu istanbula taşıyamazlar mı?

Şu an bende denedim dns değişmeyi ancak pingde en ufak oynama olmadı hala 56-58 arası gidip geliyor. Normalde bu oyunun pingi 18-23 arası oynardı ama artık 60 dolaylarında daha da fazla artmıyor. Sanıyorum oyunun sunucularıyla alakalı ama malatyada vodafone kullanan arkadaşım bildim bileli 50 ms ile bağlanıyor oyuna ben 20 pinglede bağlansam 60 pinglede bağlansam onunki 50 ms hep. Kafam TurkNet 'e gitti acaba oyun değilde kendi internetimizde mi sorun diye

Test etmek için indirdim. 13 ms çıktı. Konum neresi acaba? Önceden düşük ve şuan 60 ms civarlarındaysa yurt dışı sunucusunda vs olabilir misiniz?

1 Beğeni

Samsundan bağlanıyorum

1 Beğeni

Fiberdeyim VDSL’de bir tık yüksek olabilmesi normaldir. Ama bu biraz anormal.

1 Beğeni

Samsundan TurkNet istanbul sunucusu 16 ping zaten hadi oyunda 18-23 mslerde gezebiliyordu ama gördüğünüz gibi pingin durumu bu. Ciddi oynamadığım içinde benim için sorun teşkil etmiyor bu ping ama rekabet ediyor olsam etkileyebilir birazda olsa

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Mesut Çevik ile çekilen videoda şehirlere sunucular kurulduğunu ve en yakın olunan sunucudan internete bağlanılacağını söylemişti. Umarım bu durum hızla gerçekleşir ve pinge bir katkısı olur.

1 Beğeni

google play veya app storedan 1.1.1.1 vpn indirir misin? Tek dns olarak deneme, ekranda 1.1.1.1 değilde warp yazması gerekiyor.

Benimde normal oyun pingim 26-30 ms civarlarındaydı daha önce ki iss da .

Cloudflare vpn ile ping düştü gerçekten

1 Beğeni

Evet oyunun sunucularında bir sorun yok Türknetle alakalı bir sorun var. İstanbul lokasyonlu vpn ile ping inanılmaz düşüyor.

Ve stabil yükselirse bi kaç değer yükseliyor. Sonrasında düzeliyor

İstanbul ip li başka vpnde dene yine düşüyor. Sadece cloudflareyle alakası yok. Türknetten ip sunucumu istanbuldan istedim bakalım

Destek kaydı da oluşturdum. Kayıt numarası 44522050
@EFG bu konuyla ilgilenecektir diye düşünüyorum

1 Beğeni

İp sunucumu istanbuldan istedim dün bana ping değerlerimi atmamı istiyorlar sürekli. Atıyorum bit sorun yok diyorlar nasıl sorun yok 183 ms nasıl bir sorun değil. Ben bu oyun harici online bir oyun oynamıyorum kabloluda bile speedtest te 43 ms değerleri alıyorum.

Size çok alakasız bir konuyla geliyorum fakat bana lütfen yardımcı olun. İstanbulda yaşıyorum TurkNet kullanıcısıyım bahçemizdeki yaşlı adam sürekli porta baglı internet kablomuzu kesip duruyor. Ben portumu değiştirebilir miyim? Onun uzanamayacağı şekilde bağlamalarını sağlayabilir miyim? Böyle birşey mümkün mü acil dönüş.

1 Beğeni

OİM üzerinden port değişikliği talebinde bulunabilirsiniz fakat port kaynaklı arıza yaşanmayan durumda değişiklik yapılacağını sanmıyorum.

Kabloyu hangi sebeple kesiyor? Yaptığı şey anayasal suç. Kişilerin iletişim özgürlüğünü bilerek isteyerek engellemek. O kişiyi polise şikayet edebilirsiniz. Bunun dışında da bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne gidip durumu anlayabilirsiniz. Ekipler müsait ve anlayışlı ise yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Bilirsiniz kötü akrabalar günümüzde yaygın allah bizi onların şerrinden korusun. Babamızı kaybettik hala üstümüze geliyor. Kafası eserse kesiyor falan aynı bahçede oturuyoruz dogalgaz bile aldırmadı bize bahce kazılacak diye. Polislik olduk vs… şuan bu internet için bi çözüm varsa çok rahat edicem!

2 Beğeni

Bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne gidip altyapı birimi müdürüne konuyu anlatır iseniz ve bir miktar kablo masrafını karşılarım derseniz. Birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Belki kablo masrafına bile gerek kalmadan daha farklı bir rota üzerinden getirilebilir. Bunu dediğim gibi saha ekiplerinin şefi, amiri veya TT bölge müdürü ile konuşur iseniz çözüme ulaşabilirsiniz. Durumu anlatın kabloyu kasıtlı kestiğini de belirtin. Zaten TT kendi kablosuna dolabına bilinçli veya bilinçsiz hasar verenlere gereğini yapar yapacaktır.