Mobile Legends TurkNet ping sorunu

1-2 hafta önce TurkNet’e geçmiştim.Eski sağlayıcımda Mobile Legends mobil oyununda 17 ms alıyordum.TurkNet 'e aktivasyonum olduktan sonra büyük bir sevinçle gireyim demiştim bir de baktım 80 ms.

Defalarca kayıt açtırdım bana ping atın diyorlar.Oyunda bağlı olduğum sunucunun ip adresini nerden bileyim?

İlginç şekilde istanbul vpnsi açınca oyunda ms 17 ye düşüyor.Kapatınca yine aynı.Yani tamamen host olan TurkNet kaynaklı problem.

Selamlar @KREARON, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmuyor. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim.

Ben yayınlarda 63 alıyorum nadiren 17 ye vuruyor. Sanırım arada bir sunucu bağlanınca düşüyor ama hangisi bilmiyorum. Bir kaç dsn adresleri test işlemi yapıcam .

Oyun içi pİng testleri testlerde 17 19 aldığım oluyor ama ping 60 la 70 arası takılı kalıyor. Hangi ip adresine ping attığını bulsam.




Çözüm yok hocam kronik problem. Bu arkadaş da 3 sene önce TurkNet’e geçince aynı sorunu yaşamış günlerce uğraşmış statik ip bile almış yine olmamış en sonunda pes etmiş bu konuda bulabilirsin Lütfen yardım edin delireceğim

Şehirden şehire fark ediyor sanırım.Ben ankarada yaşıyorum
4.5 g açıyorum TR sunucusunda 28-30 ms alıyorum.Odayı bozmadan wi-fi ye geçiyorum 70 ms e fırlıyor.

Tamamen ip bloğu,pop noktası ile alakalı.Göknet de iken 17 ms alıyordum onlar Ankara menşeili yerel bir firma idi.Oyun içi müşteri hizmetlerinden ip bilgisi istedim vermediler ping atmak için.Ben pes ettim sadece internette kayıt olsun,aynı problemi yaşayan varsa kronik problem olduğunu bilsin diye yazıyorum.

Bilerek eklemiyorum hocam.Ben günlerdir destek kayıtlarınızla uğraştım zaten.Artık mecalimde kalmadı ümidim de.

Bakın bu arkadaş da size geçince benimle aynı problemi yaşamış aynı oyunda.Tam 3 yıl önce konu açmış burda Lütfen yardım edin delireceğim - quickally tarafından #14

Bu arkadaşın sorununu çözdünüz mü ki benimkini çözecekseniz?

@alperenatici

S.o interneti aldığım ping
TurkNet iki sunucu arasında gidip geliyor.

1 Beğeni

Tamamen TurkNetlik bu oyuna özel problem.Oyun da boş bir oyun deği Türkiyede en çok oynanan mobil moba oyun.İstanbulda yaşamıyorsanız ve bu oyunu oynuyorsanız TurkNet de bu oyuna özel kronik problem var.Çok müşteri kaybeder TurkNet çünkü milyonlarca oyuncusu olan bir oyun ve herkes İstanbulda yaşamıyor

Ben siz demeseniz böyle bir oyun olduğunu bile bilmiyordum.

Sadece bu oyuna özel ve İstanbulda yaşamayan TurkNet kullanıcılarına özel kronik bir problem.Siz istanbulda yaşamıyorsanız ve bu oyunu oynamıyorsanız bile Turknetliyseniz oyunu indirip lobiye girip pingini atabilirseniz bir kez daha TurkNet kaynaklı problem olduğu aşikarlaşacaktır

Merhaba sorunun çözümü için bir ilerleme kaydedildi mi?Aynı binamda TT kullanıcısı 14 ms alıyor ben 80 ms alıyorum.Tamamen TurkNet’e özel İstanbulda yaşamayan ve bu oyunu oynayan tüm TurkNetlilere özel bir problem.O yüzden bir çözüm sağlanacaksa tek bir yerden sağlanması ve bu bütün İstanbulda yaşamayıp bu oyunu oynayan TurkNetlilere yansıması lazım.Yani benim destek kaydı oluşturmamla çözülecek bir sorun değil ve sunucuların ip adresini bilmiyorum.

Riot sunucularına ping attığımda 15 ms alıyorum ama benim oynadığım tek oyun bu o yüzden bana bir katkısı yok yani sadece bu oyuna özel problem.Oyunun sunucularının ip adresini ağ trafiğini izlememe rağmen bulamadım.

Laf tekrarına düşüyorum ama eski sağlayıcımda 17 ms sabit alıyordum.Eski sağlayıcımdan kaynaklı TurkNet’e geçişim çok zor oldu üstüne ekstradan bu problemin olduğunu öğrenince tümden hayal kırıklığına uğradım.Maalesef genel olarak bu sorun çözülmezse başka sağlayıcıya geçeceğim çünkü 50 mbps altyapımla TurkNet’in bana hiçbir katkısı yok ayrıca diğerlerine göre fiyatlandırma daha yüksek ve ekstradan böyle bir kronik problem var.

@tnetwork @moderators

1 Beğeni

Şuan yeğenler geldi tabletlerinde brawl stars oynayamıyorlarmış.Baktım ekranda kırmızı wifi işareti var.İçimden dedim bundada ping sorunu var.

Brawl Stars denen oyunun ip adreslerini netify sitesinden buldum.Frankfurt sunucusuna trace attığımda sizdeki peering işleminden sonra reguested time outa giriyor.Türkiye sunucusuna ping atıncada sizdeki peering işleminden sonra 3 satır * işareti veriyor.

İp adresleri gözükür diye buraya ekran görüntüsü bırakmıyorum.Sanırım size özel mobil oyunlarda ping sorunu var.

Eski sağlayıcımda böyle bir sorun yoktu.Sanırım maks 1 aya sağlayıcı değiştireceyim zaten maks 50 altyapım var :sweat_smile:

@tnetwork @moderators @alperenatici