Turknet YAPA bitmeyen Kopma

O zaman cgnat tan diyebiliriz soruna.

mhler , network ekibi bunu diyemiyor ama 5 aydır :smiley:

Valla sinir hastası olmak üzereyim. Limitte sınırdayim. Arkadaş çözüm de sunmuyorlar ki.
Senle farkımız sen Vae de ben Yapa da sorun yaşıyorum. Ben Vae deyken koptuğumu hatırlamıyorum.
Hatta İdm ye 20 tane 1-2 GB lik kuyruk yapıyordum. Tıkır tıkır indiriyordu.
Diyorum ki geçirin Vae ye geçici süreliğine deneyelim diyorum. Olmaz diyorlar :smiley:
Sistem izin vermiyormuş.
Yapa da olduğun zaman başka bir İss ye transfer olamıyorsun.
Bazen diyorum nereden geldim ben diye.
Ben TurkNet 'e geçerken dedim ki taahhüt yok,zaten Tt altyapısı. Değişen bişey olmaz. Adamlar sana Yapa ya geçirirken sormuyorlar. Şak diye geçiriyorlar. Tamam eyvallah Adsl hızım arttı + Vdsl de sinyal alıyorum ona da kabul. Ama sağlıklı olmadıktan sonra napim hızı.
Bana 10 mbit eskisi gibi Adsl alayım temiz alayım derdim o.
Vallahi billahi parasında değilim. Kaç tane müşteri geçirdim TurkNet 'e sadece 1 kere bedava kullandım.
O yüzden iptal edip farklı İss ye geçsem 150-200 tl. Bundan mı korkacaksın.
Taahhüt ile sıkıntım yok. 17 yıldır düzenli internet kullanıyorum.Desinler taahhüt ver sana sağlam port sağlam hizmet verelim ona da kabul.
Arayamiyorsun şöyle bir derdini anlatamiyorsun. Şöyle bir deşarj olamıyorsun :smiley:
Anca arzuhalci gibi yazıyor.
Şu Turknetin en güzel yanı bu forum valla. İnsan birşeyler öğreniyor.
@EFG Enes Bey sana da selam olsun.
@ModeratriX Göksel Abi Asus modem bağlantısı dediğim gibi yani 192.168.2.1 yapıyoruz. Ewan üzerinden interneti alıp ASUS Dhcp yi açıp Asus a baglanan cihaza Asus İp veriyor.

1 Beğeni

bir süre sonra çakışmıyor mu? Siz keenetic de dhcp yi kapatın evde ki tüm cihazlara statik verin keenetic üzerinde böylelikle çakışma olmaz diye düşünüyorum şu an birz yoğunum tam konuya adapte olamamış da olabilirim :slight_smile:

Müsait olduğunda yazarsın abi sıkıntı yok :smiley:

1 Beğeni

Abi merhaba. Bugün destek ekibi geldi.
Bişey merak ediyorum. Dün Mh aradı ve hızımı düşürdüler. 19 mbit e düşmüştü ve yine gece kopma yaşamıştım.
Bugün gelen arkadaş hem modemin iyi hem de kablo iyi dedi.
Ankastre kutusundan direkt olarak ölçüm yaptık değerler bu

Daha sonra cat6 yı tekrar bağladık degerler bu.

Hat zayıflama ve aldığım hızda ufak tefek değişiklikler var bu çok önemli değil kanımca.
Ancak hızım 19 dan 29 a çıktı. Bir de düşürülmüş hali.
Farklı yapılan tek işlem kabloların ucunu hafif soyarak yak ile bağladık. Onceden kabloyu soymadan kabloları yak ile birleştirmiştik. Bu kadar farketmesi normal mi?

Eğer kabloların ucunda içeriye doğru bir korozyon devam etmiş ise 1-2 cm kesilir yine plastik kısmı açılmadan güzelce sıkılarak eklenir fazla sıkıldığında ise kablo tamamen kopabilir bunlar yak takma kriteri :slight_smile:

1 Beğeni

@EFG Enes Bey İyi akşamlar. Saha ekibi de geldi ama değişen birşey yok. Son 15 dk da 2 kopma yaşadım.
İnterleaved modda Crc 147. Fec Hatasi 147 Milyon. Ve hala aynı hata

@ahmetmelih statik ip talep et deneme için. Sorunu çözebilir.

Daha önce bana tanımladıklarında sorunum çözülmüştü. Tabi denemek gerek yine.

Şuan bende ücretsiz ve kalıcı statik ip talep edeceğim. Bu sorunu çözebileceklerini sanmıyorum…

Eğer statik ip sorunu çözerse statik ip ler bizde tanımlı kalsın, bu sorun da böylece çözülmüş olsun…

1 Beğeni

Valla kardeşim interneti böyle kullanmazsan vitrin süsü gibi durursa kopmuyor😃
Azıcık yükleneyik desem pamuk ipliği gibi kopuyor.
Valla şunu diyeceğim aklıma hiç gelmezdi. Vae yi özledim ya :joy::joy:

Hocam bilgisayardan modeme ethernet üzerinden bağlanıp aşağıda vereceğim linkten bı bufferbloat testi yapıp test sonucunun as ini alıp buraya atar mısın birşey merak ediyorum

Daha da ne soylenebilir ki ?

1 Beğeni

Hat santrale uzak.(1135m) O yüzden yüklenme anında snr margin değerleri zaman zaman 12 db den 5 db seviyelerine indiği oluyor Vdsl de. Çok normal zira vdsl için sağlıklı bir mesafe değil.

Ben fiziksel bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Hattın genel tesisatı olarak söylüyorum. Üst komşum TTNet müşterisi ve sıkıntısız. Ben de bir ay öncesine kadar Vae deydim Adsl. Sıkıntım yoktu.

Hocam yük altındayken hattının ping değerleri çok artıyor kopmalar ondan kaynaklı gibi görünüyor vae ye geçiş yapman daha mantıklı gibi ama tabi yine senin bileceğin iş ama mesafe çok uzak kablo kaldırmıyor gibi duruyor

Vae de de mesafe aynı. Değişen bişey yok. Adsl Yapa da da kopuyor. Abi Yapa sistemde var muhtemelen sıkıntı. Adsl de kopmaması lazım mesafe adsl için

Aynı da vae adsl yapa VDSL sen hattı adsl ye geçirt bir şekilde hocam yoksa senin iş yaş TT de altyapı yatırımı yapmaz sanmıyorum yani adamlar bakır yatırımını bıraktı fiber dönüşüme geçtiler belki fiber gelir santral mesafesi uzak olan yerler adsl kullanan yerler öncelikli diye biliyorum fiber işinde tabi bölgedeki talep çok önemli

Osman Yapada da var Adsl. Modemden Adsl2+ kurulumu yaptım onu da denedim. Yine koptu. Vae ye gecirmiyorlar. Neymiş Vae Yapa dan daha yüksek bir hız vermezse sistem izin vermiyormuş.
Bütün iyi niyetimi emmeye başladı TurkNet. Bu işin sonu sıkıntı

Sen imza toplayıp türk telekom müdürlüğüne gitsene aga komşulardan imza topla de ki altyapı yetersiz bulundumuz bölgede altyapı yatırımı istiyoruz fiber olmazsa VDSL istiyoruz de bakalım ne diyecekler

Osman bulunduğum yer için ödenek gelmiş. Saha dolabı yenilenecek. Yaza kadar olur inşallah. Bir de geçen Ümit Önal a twit atmıştım. Turk telekomdan aradılar. Dilekçe vermenize gerek kalmadı. Talebinizi aldik diye. Bakalim nolcak

1 Beğeni

İkimizde aynı dolaptayiz. Telekomdaki arkadaş da söyledi. Ayni ankastreden kablo cekildi. Türk Telekom adsl aliyor.10 mbit falan hiz aliyor. İkimizin de altyapi sorgulama da 980 mt yaziyor. Ama benim Yapa da mesafe 1135 m gözüküyor