Turknet YAPA bitmeyen Kopma

Merhaba,
Daha önce iç tesisat ve modem ile ilgili konular açmıştım. 29 Ocak Cumartesi günü hem iç tesisatımı hem de modem yenilemistim. İç tesisatı hiç bir zorunluluğu olmamasına rağmen Tt de çalışan arkadaşlar kendi standart kablolariyla yenilediler. Ankastreden cakmadan direk Yak ile bağladılar. Sadece modeme yakın bir yerde ek yapip rj11 taktılar.

Aynı gün yeni modem Keenetic Hero Dsl modemi de taktım. Yapa da olduğum için hem adsl hem vdsl deneme şansım oldu ama her ikisininde de kopmadan kurtulamadım.

Bu arada olan Keenetic e oldu. Bir sinirle iade ettim. Çok pişman oldum , iadeyi kabul etmesinler diye ama iade olmuş.

İçimde ukte kalmasin diyerek bugün Reçber SL400 23AWG CAT6 %100 bakır kablo aldım ve yine TT deki arkadaşlara rica ettim. Ankastrede yine çakma işlemi yapmadan Yak ile bağlantı yaptık. Ek yapmadan direkt Rj11 e bağladık.

1 saat sonra yine koptu.Ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Ben Adsl kullanıcısıyım. 11 sene TT de kaldım. 11 ay önce de bir sinir ile TurkNet e geçtim.Benim taahhutle,fatura tutarları ile yada arkadaşını getir muhabbetiyle hiç alakam yok. Öz kardeşimi Turknetli yaptım. Bedava almadım. Yapa ya geçmeden önce çatır çatır download yapıyordum. Son 1 aydır çok yüksek boyutlu download yapmıyordum. Sadece yeni modem aldığım ve tesisatı yeniledigimden dolayı son 5 gündür denemeden dolayı resmen Arşiv yaptım.

@EFG @CKLasT @ModeratriX Rica ediyorum ya Yapa dan çıkarıp Vae ye alsınlar. Yada sorun nerdeyse düzeltme yoluna gitsinler. Pazar gününden beri destek kaydım açık. Yardımlarını rica ediyorum.

1 Beğeni

Üst komşumun evine gittim. Kendisi Vae de ve modem değerli bu şekilde.Adam bu değerler ile 6 gündür 1 kere kopmuyor.

Ben bu değerler ile sıfır tesisat ve canavar gibi bir modemle pamuk ipliğinden internet alıyor gibi kopuyorum

Ben TurkNet i gerçekten seviyordum. 11 aydır TurkNet teyim. Son günlerde çok mutsuzum. Ayrılma düşüncesini aklıma getirmek istemiyorum ama TurkNet çalışanlarının biraz empati göstermesini bekliyorum

@ahmetmelih aynı sorunu yaşıyoruz. Modem loglarında göreceğiniz gibi kopma logu lcp terminated by peer

Yaklaşık 5 aydır bu sorunu yaşıyorum ve bunu TurkNet e bir türlü ne çözdüremedim…

Şimdi şöyle birşey yapıyorum, sizin modemde de bu özellik varsa yapın ki incelensin, sorun kaynağı tespit edilsin.

Modemde paket yakalama (packet capture) işlemi başlattım. Pppoe paketlerini yakalıyorum şuan. Kopma sırasında da paketleri yakalarsam, inş çözülür diye düşünüyorum.

Bu işlem çok detaylı log bilgisi sağlıyor…

Modemin verdiği dosyayı network ekibi wireshark üzerinde inceleyecek, şuan benden dosyayı bekliyorlar. Bende tekrar sorun yaşamayı…

++++++

Ben bu sorunu çözmek için neler denediğimi yazmak istemiyorum :smiley: çünkü aklınıza gelecek, gelmeyecek her türlü ihtimali denedim :slight_smile:

Sen de mi Yapa da sorun yaşıyorsun? Zira ben Vae de iken hiç koptugumu hatırlamıyorum. Yapa Vae ye göre hem Adsl de hızlı, hem de bana Vdsl sinyal de veriyor ama şu an sağlıklı görünmüyor. Sürekli İDM ile download yapıyorum. Ne kadar dayanacak diye. Cok uzun dayanmıyor

1 Beğeni

Hayır vae bendeki (20 karakter)

Bir tane uzman arkadaş cevap vermemiş sorunuma. TurkNet destek kaydı bu şekilde cevap girilmiş. Tt kaynaklı sorun yok. 3 tane modemde de aynı kopma yaşanıyor. İç tesisat 2 kere farklı kablolar ile Tt de çalışan arkadaşlar tarafından yenilendi. Ama sorun nerede? Takdir-i ilahi…

Sen benden haber bekle

Sorun kaynağı iç tesisat, modem falan filan hiçbirsey değil.

Şuan tekrar sorun yaşamayı bekliyorum. Sorun yaşarsam wireshark da dosya incelendikten sonra sorun zaten çıkacak meydana.

@tsunami Asus da paket yakalama (packet capture) var mı ?

1 Beğeni

Günlük kısmında kaydet bölümü var. Kaydete basınca ‘XLOG’ dosyası olarak kaydediyor

:smiley: o kadar bilgisiz değiliz yav :smiley:

Dsl kopmuyor zaten sıkıntı orada, dsl 37 gündür bağlı

Pppoe gidip geliyor, bende pppoe paketlerini yakalıyorum

O iş yapmaz (20 karakter)

Bakacağız artık.

Böyle garip garip sorunlar hep benim başıma gelir zaten.

Biri düzeliyor biri başlıyor…

Geçen sene TurkNet 'e ilk gectigimde Asus bana bir yazılım gönderdi. Hiç kurdum mu hatırlamıyorum ama şu an ki yazılım 1.1.2.3_743. Asus un gönderdiği 617. Bana TurkNet kullanıcıları için bu yazılımı veriyoruz demişlerdi. Kurdum şimdi bakalım şansımı zorluyorum.

TurkNet in çözüm üretmesi yerine insanlar birşeyler deniyor ama boş.

Netspeed e geçsem nasıl olur diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Aradım. Dediler ki Yapa sistemdesiniz geçiş olmaz. Ancak iptal edip yeni başvuru yaparız dediler. Biraz daha beklicem. Olmazsa Tt altyapısı ile Netspeed e yada Millenicom a gecicem. Sonra herkesi gittiğim yere goturecem. Pazar günü kayıt açtım. Arayan soran yok. Tt ekibine iş emrini gönderiyorlar. Sonra bekle. Adamların umrunda değil ki gidiyorlar kendi müşterilerine ilgi gösteriyorlar. Haklı mı tabi ki haklı

Asus yazılımını yükledikten sonra bazı değerlerde iyileşme oldu. Snr margin 12.6 ya yükseldi. Hat zayıflaması 18.7 ye düştü. Tekrar kopar mı bilmem ama.


Keenetic in bu şekilde İss ye yönelik yazılımları var mı?

Maalesef sadece TurkNet kullanıcılarından sıkça geri dönüş alınan bir durum.

Link Control Protocol (LCP), PPP aracılığıyla bir bağlantı kurduklarında 2 yönlendirici arasında gerçekleşen sürekli bir anlaşma sürecidir. İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS) size internet sağladığında, ağ açısından buna PPP aracılığıyla iki yönlendirici arasında bir veri bağlantısı oluşturma denir. Sabit bir bağlantı oluşturmak için ISP’nizdeki yönlendirici bir LCP paketi gönderir. LCP daha sonra bir bağlantının kurulup kurulamayacağını tespit etmelidir.

1 Beğeni

Tamam hocam da ne yapılması gerekiyor ? Sorunu nasıl ve kim çözecek?

Nasıl yapılır yardımcı olur musun?

Modemimde pppoe detection gibi birşey yok

4 farklı modemle falan denedim ben. Hepsinde durum aynı. Benlik bir durum yok yani ortada

Bu arada şunu da söyleyeyim kısaca:

TurkNet bana deneme için statik ip tanımladı 1 hafta boyunca. Bu sürede ve sonrasında 1 ay boyunca herhangi bir kopma yaşamadım.

Son 1 haftadır sorun 2 kere olmak üzere tekrarladı.

Sonra yine kayıt açıp, paket yakalama başladım işte…

+++

Şunu da ekleyeyim, daha önce 15 dakika da ip alma sorunum vardı, 1 sene sonunda çözebildim. Sorun saha dolabı Vdsl kartta çıkmıştı :grin::grin:

Bu sorun PPP anlaşmazlığı durumunun benzeri diyebiliriz. TurkNet ne zaman acaba tanımlamalarında düzeltme yapacak?

1 Beğeni

Şuraya hala Turknetten bir insan yazmadı. Çok enteresandır resmen ne haliniz varsa görün diyorlar @EFG