Turknet YAPA bitmeyen Kopma

15 dk önce deneme amaçlı statip ip tanımladılar.
Bakalım faydası olacak mı? Tanımladıkları an internet LCP terminated by peer diye yenilendi.:wink:
Ya kopmalarin statik ip ile alakası olmadığı kanaatindeyim

Statip ip tanımlandı 1 saat sonra yine koptu Vdsl de
Adsl olarak kurulum yapıyorum ama bağlantı alamıyorum. Kırmızı ışık yanıyor.
Vdsl olarak ayarladigimda bağlantı geliyor. Keenetic modemde acaba bilmediğim bir ayar mı var? Valla gına geldi

Bana da sabah 10:51 de tanımladık diye mesaj atmışlar.

Cihazın statik ip yi alması için yeniden başlattım, tanımladıkları statik ip bile sorunlu :smiley: (değiştirilmesini istedim)

Bazı yerlere erişemiyorum ping atamıyorum. Modemde internet erişimi yok diyor zaten. Onu bile düzgün tanımlayamadılar helal olsun.

İp değişimi sağlandı

1 Beğeni

İptal edilmiş mi statik ?

Benim ki iptal edilmiş :smiley:

Bı bırakında deneseydik :smiley:

Benimki de iptal edildi kopmalar devam ettiği için.
Bu arada benden Vae ye geçiş için onay istediler. Ben de onayladım. Bugün saat 18 de devre değişikliği olacak dediler, hacı bekler gibi bekliyorum

2 Beğeni

Son durumu ileteyim:

TurkNet sabah 10:28 de tt ye iş emri iletmiş. Ben de görünce güldüm haliyle :smiley: Sorunu hala fiziksel bir noktada aramalarına.

Tt ekipleri normalde eve gelmez, en en fazla ankastreden ölçüm yapar giderler. Adam geldi ankastreye baktı sorun bulamadı, orada bulamayınca eve geldi baktı yine sorun yok :smiley:

Eve gelen adama durumu anlatıyorum, şaşkın şaşkın yüzüme bakıyor. Dedim benim sorunu anca network ekibi çözer.

Beni tel de dilimden anlayan bi Allahın kulu ile görüştürdü, santral - network ekibinden büyük ihtimalle. Adam anladı beni, dedi ben arkaplanda gerekli yerlere durumu ileticem. TurkNet ekipleri size geri dönüş yapacaklar…

2 Beğeni

Kardeşim inşallah çözüme ulaşırsın. Sen Vae üzerinden Vdsl hizmeti mi i alıyorsun?
Ben normalde yıllarca Vae den Adsl hizmeti alıyordum. Son 1,5 aydır Yapa dayım ve biliyorsun sürekli kopuyorum.
Bu yazacaklarım benim mevcut sorunum ile ilgili son mesajım artık.
10 ay boyunca TurkNet ile hiç problemim olmadı. Önemli olan sorun olduğunda TurkNet nasıl hizmet veriyormuş onu deneyimledik.
Yapa da Vdsl sinyalde kopmalar yaşıyordum ve zaten 1135 m gibi bir mesafeden kaliteli bir Vdsl hizmet almak imkansız.
Diyorum ki ben bunu anlamayacak cahil birisi değilim ama aynı sorunu Yapa Adsl den de yaşıyorum. Siz beni deneme amaçlı Vae ye geçirin bi bakalım sorun devam edecek mi?
Verdikleri cevap’‘Yapa dan daha düşük hız veren bir sisteme geçiş yapmanız teknik olarak mümkün değil’’
Kızdığım nokta şu. Ben 11 sene TTNet hizmetimi TurkNet 'e gecirmemin sebebi mevcut altyapı ile aynı hizmeti taahhütsuz olmasından dolayı kabul ettim.
Vae den YAPA ya geçişte Benim onayımı almayan TurkNet, yapamayız dediği tekrar Vae ye geçiş için Onay istiyor. Tabi ki onayladım. Kopma sorununun çözümü için ben bir yerlerimi yirtarken TurkNet sadece iş emri oluşturup Tt saha ekiplerinr ilettiler. Modem değişimi, iç tesisat gibi şeyleri yaptım. TurkNet ekstradan Tekiz den bir eleman gönderdiler ve gelen kişi bu değerler ile kopma yaşamanız garip dedi.
Bakın Vdsl sinyalde 18-19 db Snr değeri ile kopuyorum. Garip dimi?
Şu an 7.8 db ile 24 saattir kopmuyor neden çünkü interneti kullanmıyorum.:joy:
Bu süreçte @EFG Enes Bey de yardımcı olmaya çalıştı.
Pazar gününden beri Vae ye geçirecekler. Dün aradılar saat 18 de devre değişikliği olacak dediler hala tık yok
Ben ulaştım Tt ekibine. Abi şu an şebeke çekiyoruz.Senin iş yarın olur dediler.
TurkNet firmasının alamadığı bilgiyi ben alıyorum. Çok saçma.
Ne diyeyim hakkımızda hayırlısı olsun

2 Beğeni

Şimdi TurkNet den de cevap geldi.

“Kaydınızı Network ekibine ilettim, Network ekibi port değişikliği üzerine sorunun düzeleceğini iletti Bu sebeple Türk Telekoma iş emrinde bulundum, ayrıca statik Ip ücretsiz tanımlandığı için sistem iptalini sağlamış. Bu sebeple tekrardan tanımladım. Kontrollerinize devam edebilirsiniz.”

Böyle bir port sorunu gören duyan var mı ?

Dsl i etkilemeyen sadece pppoe yi etkileyen port sorunu mu olurmuş, gerçekten ilginç.

2 Beğeni

Ben sizin tüm sürecinizi takip ederek elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya devam edeceğim. Günün sonunda size stabil bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bir gelişme olursa birbirimizi özel mesajndan da buradan da bilgilendirelim.

1 Beğeni

Sizin konunuzu da takip ediyorum. Umarım bu sefer netliğe ulaşır ve sorunuzu gidermiş oluruz.

1 Beğeni

Keşke bu Yapa daki sorunumu çözmek için ugrassalardi da bu durumlara düşmezdik

Mh aradı, port değişimi yapılabilmesi için gerekli onayı almak için aradığını belirtti.

Sorunun dsl ile olmadığını, hızımda da herhangi bir düşüş olmaması şartıyla onay verdiğimi söyledim.

10 kez değişmiş bi kezde bunun için değişsin :smiley:

Bol şanslar :wink: Umarım faydası olur

YAPA’da neler çektim neler, aylar süren problemler oldu şükür ki artık binamda fiber altyapı var, yeni yıla internetten yana olumlu başladık :slight_smile:
Benim binamda 100 mbps tt fiberinde sorun yaşayan türknetliler var, ben direkt telekomdan hizmet alıyorum sorun yok. Upload yaparken ping sorunu yaşıyorlar FTTH altyapıda, TurkNet 'te yaşadım direkt iptal edip telekoma geçtim düzeldi binadakileri zamanında komple ben türknetli yapmıştım ama şu an mağdurlar :frowning:

Umarım sorununuz giderilir ve umarım binanıza fiber gelir…

1 Beğeni

@EFG Enes Bey merhaba.
Bugün de mesai bitti. Vae ye geçiş hala yapılmadı. En son şöyle bir mesaj geldi

Yapa daki Sorunu çözemediniz. Bari Vae geçişimi halletsinler artık.
Hani bir insanı tanımak için yolculuk yaoman gerek derler ya, TurkNet i de sorun olduğunda görmek gerekiyormuş.
Bu kadar mı gücü yok da bir Tt ekibine söz geciremiyor.
Gerçekten yazık !!!

100 MBPS modem dahil 160₺ ödüyorum, binamda diğer insanlar 100₺ ödüyor ama fiberin hakkını alamıyor 2 aydır, türkneti sırf bu yüzden bıraktım.

Aşağı yukarı 11 yılı kesintisiz olmak üzere 15 yıl Ttnet ten hizmet aldım. Afyon ve Kütahya da. Ne zaman sorun yaşasam maksimum 24 saat içinde sorunlarıma çözüm buldular. Bugüne kadar internet için demiyorum sadece farklı sektörlerden aldığım hizmetlerde bu kadar teknik anlamda yetersiz bir firma görmedim.
Vallahi Ttnet gelse apartmanıma fiber döşese 200 TL dese bir dakika düşünürsem insan değilim. Üstüne de 5 yıl taahhüt veririm. O noktaya geldim artık

Sizin hattınızı çekmeyen TT ye mi geçeceksiniz :slight_smile: bu arada bazen tt ekipleri hattı çekiyor etiketi bırakıyor ama TurkNet e işi bitirdiklerini söylemiyor ankastreyi arada kontrol edin siz yinede.

Göksel abim ne etiketi ya. Ben zaten TurkNet müşterisiyim. Vae deydim Yapa ya geçtim. Tekrar Vae ye alacaklar. Şu an hala Yapa dan internet alıyorum.Ne kablosu ne etiketi anlamadım.

Bazen saha dolabından farklı porta atıyorlar o zaman binaya gelen kablo ucunu değiştiriyorlar haliyle yeni etiket atmaları gerekiyor o yüzden dedim.