TurkNet komple sınırsız da yapsa birileri yine bişey bulurdu boşverin 7 TB verinin normal olmadığını bilelim de gerisi nolursa olsun. TurkNet adına sevindim yinede bir yanlışlık olmuş duzelteceğiz tarzı mesajları ile
Ben deneyecem bir ay boyunca modeme takcam hdd torrent indirip indirip silcem snr de 3 yapcam full download.
Reklam olmasın diye yazmadım şuan olayı test etmek adına bir alışveriş sitesine girdim anasayfadan herhangi bir ürüne tıkladım. 10,85Megabayt veri harcadım. 2-3 saniye sürdü sayfanın açılması. 100 kere istekte bulunursam 11Mb x 100 = 1.100Mb etti. Web Tarayıcılarında tekrar kullanılacak öğeler önbellekte durur tekrar tekrar talep etmez. ama siz kendi programınızı yazdığınızda her o sayfaya eriştiğinizde 11Mb harcıyorsunuz demek oluyor. Havuz problemi gibi bunu kaç saatte kaç MB/GB olarak hesaplarsanız hele ki 7/24 programı açık tutar iseniz. üstüne programı 3 5 adet çalıştırır iseniz ?
O arkadaş muhtemelen internetten ürünler satıyor Çünkü kendi beyanına göre sürekli fiyatlarını takip ettiği ürünler varmış ve yazdığı pyton koduyla takip ettiği bu ürünlerin kaç tl olduğunu sürekli o siteleri bilgisayarına indirerek görüyormuşmuş
Benim buradan anladığım yazdığı veya aldığı programla rakiplerinin güncel fiyatlarını takip edip ona göre kendi satış fiyatlarını ayarlıyor ürünlerinde
Sınırsızken evet kullansın istediği kadar bu onun hakkı ama olayın bir de vicdan boyutu var Herkes bırakın 7tb veriyi 1tb veri bile kullansa pandemi döneminde sık sık yaşadığımız kesintler veya yavaşlamaların kat kat fazlasını yaşarız Ne yazık ki ülke altyapımızın gelişmesi süreci belli bir seviyeye gelene kadar böyle bir takım sınırlandırmalar olmalı Kimse kusura bakmasın
Uzun lafın kısası “Bir kişinin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.”
Bence herkez 7 tb kullansın dslamlar kaldirmaz fiber e donusum hizlanir
YouTube 4K video açık bıraksam 7/24 tekrarlasa video yasak mı yani ?
Kesinlikle katılıyorum bu kullanım haksız bir kullanım. Bu işlemler için sunucu kiralar ve onu kullanırsın. Hatta onların sistemleri bile uyarı verir ve sunucuyu incelerler sonrada sunucuyu askıya alırlar. Nereye giderse gitsin bu kullanım ciddi orandadır. Özel servis alması ve bu kullanım için extra paralar ödemesi gerekir.
1 tb herkez geçmiştir. Öyle birşey olsaydı milyonlarca kişi atarlardı. kaç kişi evde oyun oynuyor film izliyor. 5 kişi aynı anda internete giriyor ayrı cihazlardan Hepsi aileden napacam kovacam mı 2 tb bile geçtim. 6 çocuklu aile ne yapsın
Ben bile 800 gb kullanıyorsam bazı zamanlar normal bence sizin, bizim evde 4k destekli cihazda yok üstelik. Adam belki film arşivi yapıyor nereden bilip de iptal ediyorlar ki. Sınırsız ibaresi varsa bir şeyin başında bir limit koyamamaları lazım, koyuluyorsa da sınırsız ibaresini kaldırmaları lazım. Mantıken dava açsa kazanır gibi bence şahsi fikrim.
neye göre kime göre haksız hocam? şu çağın gerisinde kalan düşüncelerden kurtulalım lütfen ben parasını veriyosam sınırsız paket verilmişse sonuna kadar kullanırım ya da hiç kullanmam hiç kimseyi ilgilendirmez şahsı ilgilendirir bu… ticari kullanım veya apartmana dağıtma durumu varsa zaten anlaşılır iss de gereğini yapar. ayrıca zaten herhangi bi limit yokmuş TurkNet defaatle açıkladı ev kullanıcısı için…TurkNet 'te sizin gibi düşünse kimse internete bile giremez…
7 TB kullanımı çok görenlerin çoğu kendi kullanımlarından söz etmiş. Herkes sizin gibi ortalama bir internet kullanıcısı değil ve olmak zorunda da değil. Evinizde “Nesnelerin İnterneti (IOT)” sıklıkla kullanılıyorsa bir kullanıcı internette dahi gezinmeden aylık 1-2 TB tüketebilir. Güvenlik sistemlerinden tutun bir çok nesne artık bulut teknolojisi ile iletişim halindedir.
Bu konuya bırakmak istediğim tek haber Belki biraz olsun empati kurabilirsiniz.
https://www.r10.net/gundemdeki-konular-haberler/2632957-turk-telekom-kullanicilar-yavas-interneti-tercih-ediyor.html
Sınırsız ise sonuna kadar kullanırım diyen arkadaşları şeye benzetiyorum. Açık büfe kahvaltı veren otellerde tüm kahvaltıyı kendisi tüketen müşteri gibi yada sınırsız içki içeriği olan partiye damacana ile gidip stok yapanlar. Geriyede kalanları düşünen yok.
Merhabalar, tekrar belirtmekte fayda var. Bireysel kullanıcılarımıza bir kullanım kısıtı yapılmayacağını ve istedikleri kadar sınırsız, özgür bir şekilde kullanabielceklerini tekrar hatırlatmak isterim.
Böyle bir şeyin yapılmasına zaten izin verilmez. Damacana örneğinden gidersek; bir TurkNet müşterisi SINIRSIZ internetini apartmandaki sakinlere dağıtırsa sizin belirttiğiniz duruma gelmektedir ancak kendisi için (sözleşmeler dahilinde) kullanmasında hiçbir sorun olmayacaktır. Sınırsız paketi sonuna kadar kullanamazsınız çünkü zaten sınırsızdır. Sınırı olmayan bir şeyi nasıl sonuna kadar kullanmayı düşünüyorsunuz?
İyide yemekle ne alakası var? İnternet azalan tükenen birşey mi? İnsanın bi kapasitesi var o kapasiteyi aşamaz ama internet için bunu diyemeyiz… her gün milyonlarca gblık veri yükleniyor ve yüklenmeye devam edecek… sınırı yok gibi birşey…
İnternet tükenen bir şey değil ama harcanabilen bir şey. Yani bir tüketimi ve ölçümü var. Abonelerin kullandığı veri miktarı kadar ödeme yapıyor TurkNet. Herşey dahil yemek veya oteller de bu ortalama üzerinden bir fiyat belirler. O otele aynı grup sürekli gidip herşeyi fazla fazla tüketir ise otel ya o grubun otele girişini yasaklar. Yada herşey dahil fiyatını yüksektir. Bireysel aboneliklerin ortalama bir kullanım miktarı vardır. Bağlı cihaz sayısı vs ev kullanıcısı için aşağı yukarı bellidir. Bir modeme bağlı cihaz sayısı 30-50 ise ve her ay bu cihazlar aşırı veri çekiyor veya yüklüyor ise o bireysel kullanıcı değildir. Ticari amaçla kullanıyor veya farklı bir şey yapıyordur
Zaten burada ki bahse konu olay büyük olasılıkla kullanım miktarı ile ilgili değil kullanıcı sayısı ile ilgilidir diye düşünüyorum
yoo kullanım miktarı ile alakalı konuyu okuduysanız… mh çok kullanmışsınız interneti demiş telefonda ev kullanıcıları zaten o kadar yüksek limitlere çıkmaz kolay kolay yayıncı veya internetle ilgili işlerle uğraşmıyorsa… mağdur olan şahıs phytoon ile veri indirmiş becerememiş daha doğrusu anlattığına göre… o yüzden böyle bi durum olmuş ama TurkNet düzeltecekmiş sınır yokmuş zaten… herkesi rahatlatan açıklamayı tekrar yaptılar…
Aynı kullanıcı habersiz internet hizmetini iptal etmişler de demiş. Ama iletişime geçilmiş. Neyse artık olan olmuş. Her ne kadar sınırsız olsa da bireysel kullanımın da az veya çok bir sınırı olmalı. Çünkü bu kötüye kullanıma şirkete bilerek isteyerek zarar vermeye kadar uzanabilecek bir konu. İyi geceler dilerim
o zaman fiber altyapıyı yaygınlaştıracaklar etkilenmemesi için ben sınırlara karşıyım internette… aknyi boşuna mı kaldırttık… hayırlı geceler