Türknet Sınırsız internet paketlerine "Gizli Kota" getirmiş haberimiz yok!

hocam o arkadaş 1 tb ı geçmemiş önceden zaten sadece nisan mayıs aylarında kapanmada bu işe bulaşmış 1 kere geçmiş 7 tb ı… :smiley: ama siz gene de dikkat edin :slight_smile: TurkNet bu ne yapacağı belli olmaz

yine de boş yere israf yapmayın israfın her türlüsü kötüdür.

yav kardeşim boş şeyler paylaşma burda ben 2 ay üstüste 1.3 tb yaktım hiçbişy olmadı

1 Beğeni

kime dedin? 1.3 tb komik bi rakam tabi ki bişey olmaz biz ekstrem durumları tartışıyoruz…

kardeşim kjısıstlama ypmazlar onu demeye çalışıyorum ben ekstrem durum ne kardeşim aylık 50 tb mı yakıcan

@EFG bu dogru dimi ona göre vanayı açcamda :smiley:

1 Beğeni

yok bi kereye mahsus 7 tb geçilmiş konu o

YouTube Müzik dinliyorum :slight_smile: Twitch canlı yayın izliyorum.(AYNI ANDA) Evde diğer aile bireyleri YouTube de farklı şeyler izliyor. Yeri geliyor sabaha kadar müzik açık kalıyor. bundan bina sakinleri ev sakinleri rahatsız değil çok kullandın diye TT rahatsız mı oluyor? Para verdiğimiz Amazon Prime v.b hizmetleri izlemeyi de işin içine katayım mı? :smiley: 144p mi izleyeceğiz

1080
Görüntülerin 1dakika ortalama aşağı yukarı MB boyutları.

4K video 1dk kaç Megabayt bilen var ise ekleme yaparsa seviniriz :slight_smile:

180 mb yiyor 1 dakikada

1 Beğeni

@burakcaliskan @Dopz Size şöyle bir bilgilendirmede bulunayım paylaştığınız mb cinsi veriler kaç fps ?
videonun içeriği sadece pixel yoğunluğuyla ölçülemez arkadaşlar.
Ben birşey yazdıysam bilin ki ortalama değerleri esas alarak yazmışımdır =)
Yani 1080p olupta 30fps olanda var 20 olanda 50 olanda hatta daha yüksekleri de mevcut yani saymaya kalksam okuyana kadar akşam ederiz =)

FULL HD 180 mb hocam orada yanlış yazmışım 4k 30 fps için 375 mb gibi ortalama bir değer var

1 Beğeni

Benim paylaştığım MB değerleri YouTube kalitesi için geçerli YouTube - Wikipedia

FPS olayına girer isek :slight_smile:

youtube 1080p videolar çamur gibi nedense… video kaliteleri her geçen gün düşüyor yoğunluktan sanırım

Konudaki çoğu mesajı okudum. Çoğu kişinin de idrak edemediği bir şey gördüm. Bir bireysel kullanıcı için 7tb extrem bir miktar bana göre bu böyle tabiki de. Kendi kullanımlarıma baktım aylık 2.5-3tb civarlarında oynamış sürekli. Evde 3 uzaktan çalışma için verilen laptop + 3 tane kişisel oyun bilgisayarımız var. Ek olarak ps4 ve akıllı tv (amazon Prive ve netflix gibi uygulamalardan 4k desteği veren film ve dizileri izliyorum). Arkadaş Python kullanarak veri çekmiş dediğine göre sanırım bir hatalı işlem yaptığı için bu kadar yüksek rakamlara ulaşmış. Türknetin 1tb yada 2-3 tb sınır koyduğu bir gerçek olsaydı benim ve benim gibi bu konuda ve o linki paylaşılan sitedeki diğerlerinin de internetleri kapatılırdı. İç ip de kaç cihaza internet paylaştırıldığını onlar çok net görebiliyor. Fiyatları da gayet uygun (ben aldığım performansa göre böyle yorumluyorum.) Akıllı olan arkadaşlar 3 katlı bir binaya 1 internet bağlatıp güzel bir modem ile hızı 25 25 25 paylaştırabilir. Arkadaşı zaten aramışlar firma mı orası diye işkillenmişler durumdan yani. Sanırım orada iletişim eksikliğinden böyle bir sorun yaşanmış ve kendisi şu anda kara listede sanırım. Burada şu videoyu izlersem ne kadar mb gider bunu yaparsam ne gider diye tartışma dönüyor gördüğüm kadarıyla. İstediğiniz kadar video izleyin ki zaten 10 saat boyunca arka arkaya dizi film izlemezsiniz sıkılırsınız ve zaten. 3-4 tb miktarına ulaştığınız zaman sizde bir sorun olmayacaktır. Hangi siteden ne verileri geldiği gittiği onlar tarafından görülüyor. Yazılım ile uğraşan arakdaşlara soruyorum Sadece python ile yapılan fiyat takibi adı altında veri çekme işleminden 7tb doldurması komik değil mi sizce ?

2 Beğeni

şahıs TurkNet tarafından aranmış iş bilmeyen bir arkadaşları tarafından mağdur edilmiş sorunu düzelteceklermiş ev kullanıcıları için herhangi bir limit yok diye yazdı yetkili terkrardan.

Ben kendi adıma konuşuyorum benim 2 bilgisayarım var biri masaüstü, Kardeşiminde 1 masaüstü var.
7 Adet telefon 1 tablet ve 1 tv var. Evde 4 kişiyiz sadece birimiz cihazlarla işi olmuyor. Kardeşimde 3 telefon var babamda 2 bende 1 tel 1 tablet.
Zaten aldığım hız belli ama mesela 100Mbps net hızı var ise en çok 2 kişi 4 k izler 3.cü duraksar.
Ben bana verilen hizmetle 4 k video izleyemiyorum hiçte izleyemedim. Şuan onun savaşını veriyorum zaten o ayrı konu da şuan zaten 1440p yi bile donarak izleme şansım var.
100 net hız alıyorsa ayda 3-4 Tb ulaşır o da maksimum. Çünkü her dakika bir insan video izlemez izleyemez bir süre sonra baş ağrısı başlar.
O akıllı arkadaş script yapmıştır ve hiç uğraşmadan arama yapmadan google vs yerlerde sürekli olarak site veritabanlarına bağlanıp veri indiriyordur.

Ne kadar güzel bir firma desek de kötü çalışanları yüzünden adı kirleniyor. Ben sorunu iletişim eksikliği olarak gördüm. Sizin de yazmanıza göre arkadaş kötü bir çalışana denk gelmiş. Şu ana kadar hep iyi insanlara denk geldim TurkNet tarafından sorunlarım max 2 güne çözüldü. Umarım sürekli böyle kalır

1 Beğeni

sorun çözülmüş arkadaşlar TurkNet gerekli ilgiyi geçte olsa göstermiş abonelikleri açılacakmış kapanan arkadaşların. Ama yine diyorum ben bu değerler çok ütopik. 7/24 son hız indirme yapsanız ayda göreceğiniz maksimum değer 20tb olacaktır ki siz bu sayının 3te1 gibi bir değerini görebiliyorsanız durum vahim demektir. Altyapımız zaten dünyanın belki de en dandik altyapısı. daha da zarar vermeye ne gerek var. bilinçli kullanalım lütfen…

2 Beğeni

interneti kullandıkça altyapımız zarar mı görüyor? harddisk olsa kullandıkça bad sector oluşsun felan ama internet?

Belki de yasadışı siteleri çökertmek için o sitelere DoS saldırısı yapmak istemiştir? Yasadışı sitelere bende bu saldırıyı yapmak istiyorum çökertmek için. Suç olduğunu sanmam. Sonuçta yasadışı siteleri çökerterek topluma katkı sağlıyoruz.

Gerçi günümüzdeki yasadışı siteler Cloudflare gibi büyük şirketlerce korunuyor ve destekleniyor. Çünkü çok paraları var. Bu sebeple, 10 Gbps bir Upload hızınız yoksa, DoS saldırısı yapsanızda, o siteler bunu yemez gibi.