Türknet Sınırsız internet paketlerine "Gizli Kota" getirmiş haberimiz yok!

Merhabalar son günlerde donanımhaber üyelerinden bazılarını aşırı kullanım adı altında abonelikleri iptal edilmiş… TurkNet insanlara sınırsız kotasız internet diye satıp bi kaç ay sonra çok kullanmışsınız aboneliklerini iptal mi edecek Temmuz sonrası ? turknetdestek isimli hesaba yazılanlara geri de dönüş yapmıyor ses seda yok… Lütfen biri yetkili biri açıklama yapabilir mi?

sıkıntı 1 tb kullananı da iptal etmişler 7-8 tb kullanan adamı da iptal etmşler haber vermeden

1 Beğeni

Türktelekom’a bile dokunsa bence yapılan çok kötü bir şey. Bence TurkNet’in bu konuda bir şey yapması gerek. Sonuçta kotasız sınırsız internet diye satılıyor

Kotasız ve sınırsız diye satılıyor ama. Bence o konu belirtilmeli.

Dediğim gibi gelişen teknolojide 8k veya 4k video izleyen biri çok rahat 1 tb harcayabilir.

1tb değildir o bence. Sözleşmede böyle bir ibare görmedim.
Fakat şu var o hesabı kapatılanlar sokağa komple dağıttıysa interneti tesbit edilir sonuçta.
Farzı misal 4 kişilik bir aile düşünün her biri internet hizmetleri ile bağlantılı olduğunu varsayalım.
1 evde kaç cihaz olur misal veriyorum en fazla 2 masaüstü 2 dizüstü 4 telefon hadi diyelim 2 telefon daha. 2 adet te tv desek en lüks yerlerde. Yani maksimum 14-15 cihaz bağlanır.
Ama şahıs sadece telefon olarak 15 cihaz bağlarsa ve bu 3gün 5 gün değilde aylarca devam ederse tabiki dur derler.
Benim dediğim olay örnektir. Sınırsız olan internet hizmetini tek taraflı olarak kafasına estiği gibi hiçbir operaör sonlandıramaz.
Sebebi vardır elbet bu şöyle bir durumda olmuş olabilir kendimden örnek veriyorum sürekli olarak film izlerim mesela ortalama bir filmin gb cinsinden değeri 3 Gb tır.
1 insan hiç cihazı kapatmadan film izlemeye video izlemeye kalksa 30 günde 1 Tb veri harcar.
Bluray araya girerse 2Tb. Birde diğer uygulamaların yediğini de sayarsan maksimum 3 Tb veri harcarsın. 7Tb veri demek bu internet ağının sosyal paylaşıma açık değilde ticari olarak açıldığını gösterir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

3 Beğeni

şu kadar tb diye belirtmiyor zaten sıkıntı orda makul kullanım sınırı diye belirtmiş ucu açık bişey o yüzden farklı miktarlarda tüketim yapan abonelerin abonelikleri iptal edilmiş

1 Beğeni

Haklısınız. Ben de böyle bir şey olabilir diye düşünüyorum çünkü mantıksız geliyor.

internet üzerinden iş yapanlar yayıncılar vs yandı çok abone kaybeder TurkNet

1 film yaklaşık 2 saattir daha yükseğide mevcut zaten. 1 film 1080p üzerinde bir kalitedeyse film başına 5gb civarı veri kaplar. 4k Ayrı bir olay zaten hızı 100 Mbps ise en fazla aynı anda 2 adet film izler.
günde maksimum 15 saat video izlenir bunu 3-4 kullanıcı farklı saatlere bölerek hesaplarsan
4k video izlemekte o kadar mümkün bir şey değil çünkü her filmin 4k sını online olarak izleyemezsin.
o yüzden biz değerlendirmeyi 1080p üzerinden ölçeceğiz.
15 saatte hiç duraklamadan 6 film izlersin ( filmden kastım youtube üzerinde olan diğer videolarda dahil ) Her film 5 Gb olsa bile 5x6=30 Gb günde harcarsın.
30x30=900 Gb ayda eder. Hadi yuvarlak hesap 1Tb.
Belki oyun indirir bişeyler indirir 2 Tb da ona eklesek eder sana 3Tb.
Bir hane 3 Tb veriyi aşıyorsa ya evde 7 kişi var =) Yada youtube daki otomatik oynatım özelliğini her seferinde uyuya kalıp açık bırakıyor demektir =)

Şimdi bak yayın olayı başka. Yayında zaten sana sunulan 8 Mbps upload ile yayın yapıyorsun.
Hadi mesela video çektin tutacağı maksimum 10 Gb. Her gün 10 Gb veri yüklesen ayda 300 Gb eder.
Yani yine 3Tb veriyi aşmaz.

7 tb kullanan arkadaş phytondan veri çekiyor internet işleriyle uğraşıyormuş sadece film izleme üzerinden hesaplamak yersiz bence…

1 Beğeni

Kütüphaneler hakkında bilgim var istediği veriyi çeksin o kadar veri aktarmaz.
Ancak şu şekilde bir şey yapar. Kullandığı cihazı ftp sunucusu olarak kullanırsa ve mesela yüksek kapasiteli veriyi birkaç kullanıcıya açarsa yada gerisini siz hesaplayın o zaman 7Tb harcanır ama buda ticaridir.
Sana devlet soracak
"Hey dostum sen 7Tb lık ne paylaştın göster bakalım "
" Abi valla maykıl ceksın hayranıyım da arkadaşa bir iki videosunu paylaştım "
Derse =) gerisini sen düşün.
Gibi gibi =)

valla detayını bilmiyorum hocam ama TurkNet burada suçlu habersiz sorgusuz aboneliğini iptal etmişler sınırsız internet diye satıp sen niye bu kadar kullanım yapıyosun deme hakkına sahip değil isterse 100 tb kullansın ay da… sınırsız kelimesini kullanmanın sadece aldatmaca olduğu ortaya çıkar bu durum da…

arkadaşın konusu…

Ama bak şimdi ilk önce aranmış 1TB veri harcadığı için. O 1TB dan sonra aklınca düşünmüştür kaldığımız yerden devam diye bu sefer suyunu çıkarmıştır.
Biri arayıpta ev mi iş yerimi diye soruyorsa bilki çok fazla kullanıcı bağlıdır.
Aynı kişi 1Tb harcadıkdan sonra uyarılmış ardından 7 Tb yapmış akıllı.
Herkese akıl verilmiş kullanma klavuzu da verilmiş okumasını bilmiyorsa ne yapalım =)

iyide sözleşme diye imzalattıkları şeyde hiçbir rakam belirtmiyor 1 tb komik bi rakam o konu tamamen mh nin bilgisizliği ki ben daha bilgili mh yetkilisine rastlamadım… gigafiber altyapısı için türktelekomun onayını bekliyoruz bile demişlerdi bana :slight_smile: onu geçin o laf-ı güzar … ev veya işyeri olması da ilgilendirmez firmayı sonuçta sınırsız ve kotasız diye satmış paketi… bu dolandırıcılıktır başka izahı yok

Bana bu argümanlar pek mantıklı gelmedi. Adil kullanım kotası veya Kota yok diye sürekli reklam yapıp karşıdakinin ne kadar veri indirdiğini sorgulamazsın ki.

1 Beğeni

aynen hocam kimin ne kadar veri indirdiği kimseyi ilgilendirmez adam parasını vermiş sınırız kotasız diyerek almış paketi kullanıyor sonra firma diyor ki sen bu kadar kullanamazsın :slight_smile: anca biz de olur bu zaten…

1 Beğeni

Arkadaşlar bu sınırlar diğer servis sağlayıcılarında da var superonline 5 TB olarak belirtmiş Türktelekom sınırı belirtmemiş ancak kendi belirledikleri sınırı geçince internet hizmetini durdurup diğer ay başlangıcında tekrar aktif ediyormuş.

ama bu sahtekarlıktır sınırsız kotasız limitsiz diye bas bas bağırıp gizli kota koymak sahtekarlıktır… hepsi için söylüyorum… kota koyunca ellerine ne geçiyor onu da anlamıyorum yasakçı zihniyetlerden çok çektik her alanda… bıktım valla…

1 Beğeni