Elimdeki cihazın ne olduğunu bilmiyormuşum
Teşekkürler
Araştırarak alırsanız daha iyi olacaktır.
adam kablonun ucuyla kafayı bozmuş.
3ms normal, cgnat var arada.
gpon ont bozulur mu? bozulursa bozulsun, telekom gelir yenisini takar, kullanıcının bozabileceği bir şey değil.
speedtestplakakodu.TurkNet
speedtest35.turk.net gibi.
Sabit olarak 8ms çıkıyor. Bu çok tuhaf. ADSL’de ikende bu sunucuda 8-9 ping alırdım. Fiberde düşmesini beklerdim.
Alırken araştırmıştım ama kullanmaya kullanmaya unutmuşum
Bence burada yapılması gereken şu olabilir. Eğer kapının önündeki alan koridorsa, koridorun çekim alanının güçlü olması istenen tarafına ve yerden 1,5 - 1,75 mt yüksekliğe ZTE cihazı sabitlemek olacaktır. Hem çekim alanı genişler hem de istediğin hızı alırsın.
Aynen VDSL ve Fiber 1-2 ms anca oynuyor fark yok denecek kadar az ping tarafında.
İşte çözüm için ikinci router olarak kullanıyorum ASUS’u. Baya farketti aslında uzak menzilde.
Bu arada ben şimdi ASUS router’ı ZTE H298A router’a bağladım ya hani, ASUS’un paneline doğrudan ZTE üzerinden nasıl bağlanabilirim? ASUS modem ip’sini tarayıcıma girsemde bağlanamadım. Bir yolu var mı? Sonuçta ASUS köprü olarak bağlı. PC’ye ZTE router bağlı ethernet ile ve bu ethernet üzerinden aynı zamanda ASUS’un panelinede erişmek istiyorum.
Mantıken cihazın o an hangi modemin ağına bağlıysa onun ara yüzüne erişebilirsin. Ya da uzak bağlantı kuracaksın DDNS gibi.
Bütün cihazlara 192.168.1.(son sayı istediğini yaz)
O cihazın girebilirsin.
192.168.1.1
Son sayısı 1’den 256 kadar yazı yazabilirsin ama ana modemle ve başka cihazlarla aynı adres yapma yoksa çakışır.
Bazı modemlerde 192.168.2.1 olarak geçebiliyor. 2.1’ le 1.1 karıştırma ikisi farklı adres oluyor. 1 ise 1, 2 ise 2 olmak zorunda.
Bütün cihazlara 192.168.1.(son sayı istediğini yaz)
O cihazın girebilirsin.
192.168.1.1
Son sayısı 1’den 256 kadar yazı yazabilirsin ama ana modemle ve başka cihazlarla aynı adres yapma yoksa çakışır.
Bazı modemlerde 192.168.2.1 olarak geçebiliyor. 2.1’ le 1.1 karıltırma ikisi aynı adresleri farklı oluyor. 1 ise 1, 2 ise 2 olmak zorunda.
ZTE’de zaten default olarak 192.168.1.1 olarak ayarlı. ASUS’un ZTE ile çakışmaması için ASUS’ta IP’yi 192.168.2.1 yaptım. Ancak 192.168.2.1 yazınca ASUS’un arayüzüne PC’den bağlanamadım?
DDNS derken?
Ana router yanımda olsun istedim. Genelde öyle seviyorum o yüzden çözüm için ikinci router’ı kullandım ve gördüğünüz gibi kapımın hemen yanında.
1.100 yapmayı dene girecektir.
Ana modem 1.1 olsun router 1.100 olsun olacaktır.
Dediğinizi yapınca ASUS’a internet erişimi sağlanamadı. Ayrıca paneline giremedim hala.
Nasıl bağlanabilir ki cihazı Asusa bağlıyken Zte’nin arayüzüne girmeye çalışıyor. Kablolu ya da kablosuz bir bağlantısı yokken arayüzüne bağlanmaya çalışıyor bağlanabilir mi?