TurkNet neden ASUS Router tercih etmiyor?

Merhaba. TurkNet GigaFiber için neden ASUS Router’ları tercih etmiyor? En iyi, en kaliteli router üreticisi günümüzde ASUS değil mi?

1 Beğeni

Merhaba,

ISSler kâr edebilmek için anlaşmalı firmalardan toptan modem satın alıyor. O yönde kâr etmeleri gerekiyor. Dışardan satışlara baktığınızda zaten pahalı birde o işe girerse hiç kâr edemezler.

3 Beğeni

Değil… Hep yazdım “En iyi” biraz fazla iddialı. Sadece orta segmentin girişinde tercih edilebilir. Bu alım gücü ile orantılıdır.

Mesela ben olsam TNN yerinde gigafiber’de gider Fritzbox ile anlaşırım. Hem ONT hem Router tek cihaz. Sorunsuz sıkıntısız.

Ancak bunlar bütçe meselesi.

6 Beğeni

Türknetin aslında anlaşmasına gerek yok. Şu nedenle, fiber de olsa istediğin cihazı kullanabiliyorsunuz. Mac adresi ya da müdahale için verdiği modemi kullanacaksın diye şart koşmuyor. Diğerlerinde illa bu cihaz şart diyor. Başka modem kullanamazsın dedikleri için vermek durumunda kalıyor. Fakat şöyle birşey var. Abonelikte sistemi kurup çalıştırmak adına kurulum ekibi cihaz getiriyor. Abonelik yapıyoruz cihazı bile bize aldırıyor demesinler diye… zaten gigafiberde bedava veriyor zaten. Başka cihazlarla anlaşma yapmayabilir ama seçenek olarak daha gelişmiş cihazlar için extra fark alarak verebilir. O zamanda söyle bir sıkıntı çıkıyor. Gigafiber aboneliği sonlandırıldığında modemi geri alıyor. Extra ödeme yaptığınız modemi nasıl alacak… hangi marka seçilse keşke başka marka olsa denecek.

Nereden bakarsan bak. Çıkmaz sokak… marka olarak zyxel marka kötü değil ama gigafiber için kablosuz olarak daha hızlı internet verecek modemler olabilir . Bence olmalı… ont olmadan modem kullanılsa olur mu olur. Herşey maliyet…

1 Beğeni

Asus çöp yazılımı ile ün salmış bir marka. Asus dan keenetic e geçince nasıl rahatladigimi anlatamam.

4 Beğeni

Şimdi bu en iyisi değil mi? RT-AX89X|WiFi Router|ASUS Türkiye

2 Beğeni

Bakın tekrar yazayım. “En iyi” yanlış bir kavram. Neye göre ? Kime göre ? Hangi segment ?

Bu dünyanın içinde olan biri olarak benim de tercihim budur. Değil yanına yaklaşan uzağından geçen bir profesyonel ürün henüz görmedim.

Bakın testler için bağımsız yapılanları inceleyin. Teknoloji dergileri, siteleri vs para nereden fazla gelirse onu üste alırlar.

Kullanıcı deneyimleri elbette önemli ama bana biri sorsa Asus nasıl diye. Alma derim… Çünkü Ev Elektroniği teknik ekibini 2-3 sene önce huawei’ye kaptırdığından beri rezaletler.

Yani hem maddi güç hem de marka arka planı önemli. Son kullanıcı bunu zor tespit eder ve o nedenle genelde alt veya orta aegmente yönelir. Asus, XyZEL, Tp-Link, Keenetic vs. Bunlar kötü anlamında yazmıyorum segmenti öyle diye örnek verdim sadece.

5 Beğeni

Ancak bu modelde SFP portu yok yani fiberi direkt buna bağlayamıyoruz.

SFP portuna gerek yok çünkü Türkiye’deki hiçbir ISS’te ISS’in verdiği cihaz haricinde fiberi kullanabilen görmedim.

asus’un giriş modelleri biraz tırt, ondandır.

bir de mümkünse ont ile router cihazları ayrı ayrı olsun. hem istediğin router’ı kullanma imkanın var hem de yeni nesil (mesela wifi6) router’lara geçerken ont uyumluluğu için aynı firmanın insafına kalmıyorsun.

2 Beğeni

Direk SFP portlu modemler var ve bunları ülkemizde kullanmak mümkün. Sadece ONT cihazındaki MAC adresini Modem/Router’ın paneline girip yazmak gerekiyor.

1 Beğeni

UPC bağlı olduğu sürece fiberden tam verim alamayız.

Doğru telekom teknikerine rastlamak şans işi. İşi bilen kadar işini bilmeyen veya işini bilipte, uğraşmak istemediği için geçiştirenler var. Bunun en büyük örneğini şöyle verebilirim aslında… Bugün, ONT cihazım APC destekli olduğu için Türk Telekom santral binasına gidip, evimize gelip fiber kablonun ucundaki UPC konektörü, APC ile değiştirmelerini istedik ama yapamayacaklarını söylediler çünkü bu parçalar Ankaradan temin ediliyormuş ve onlar kafasına göre yapamazmış falanmış… Saçmalık.

SFP modülünüz var mı?
image

1 Beğeni

Arkadaşlar TTNET bizi dinlemiyor. UPC’den kurtarmıyor bizi. APC konektör ucu takılması gerekiyor normalde. Bu konuda ne yapabiliriz?

2 Beğeni

Merhaba Erdem,
Maalesef hiç bir şey yapamayız :slight_smile:

2 Beğeni

Bu konuda bile @KYTECHNGAMING in bu konuda ne kadar uğraştığını biliyorum. Adam sfp ye takla attırdı yine çalışmıyor :joy:

1 Beğeni

Bu forumda bir gigafiber abonemiz SFP modülüyle 1 gigabit’in baya üstünde hız aldığını hatırlıyorum. Ancak SFP ile internet erişimi sağlamak biraz zor.

UPC ile APC formdur. Hıza yada kaliteye etkisi yoktur. Sadece uçtur.

Hatta APC-UPC karşılıklı olarak çalışır. Küçük bir hava GAPi olur arada ama çoğunlukla sorun yaratmaz.

1 Beğeni