TTNET Upload'ı 10 Mbps'e güncelledi ama dengesiz

Merhaba. TTNET Upload’ı 10 Mbps’e güncelledi ama dengesiz çalışıyor. Başta Upload 10 Mbps hızında çalışırken, 6 saniye sonra 8 Mbps hızına dönüyor ve hep orada kalıyor. Bazı hız güncellemeleri tam yapılamadı galiba? Bu sorun neden oluyor? ONT cihazını da açıp kapadım ama sorun düzelmedi.

Selam erdemthemixer komşularınızda durum nedir? Belki profiliniz haylen 8mb olabilir çünkü bazı testler de hem down hem up kısmında başlangıçta veya sona doğru anlık paket hızından yüksek şişirilmiş bir hız alabiliyorsunuz. OİM’de ki tanımlı hattınızda kaç mb Upload yazıyor? Buradan “OİM (Online İşlemler) Destek Kayıtları” arızanıza uygun kayıt oluşturabilirsin.

TurkNet değil, TTNET abonesiyim. :frowning:

Benim bağlantım sürekli 10mb üzerindeydi hiç 8 olmadı. Ben de tt altyapı kullanıyorum.
Hatta hız testlerim 600 700 lü bir değerle başlıyordu (santral yoğun değilse. yoğunsa 300 400) upload da 80 90 la başlıyor. Burst süresi sonunda 112 ye 12 mbps ye iniyor. Ama 6. ayda yapılan altyapı gerileştirmesi çalışması sonunda bu burst hızım 500 falan oldu. 6 aydan önce sitelere girerken dos koruma bayağı yoğun çıkıyordu.


Gigafiber kullananlar bu dos koruma ekranını çok sık görüyormu?

düzeltme: :joy: :joy: :joy: uploadım 8 olmuş ve dediğiniz gibi inip çıkıyor.

Yükseltildiğinden emin misin? Zaten fiberde 10 çıkıyor tarayıcıda, uygulamada 9 çıkıyor. Yükselse sanırım 11-12 civarı olur.

Önceden ibre sadece 8 Mbps’e kadar çıkardı. Artık bir güncelleme sonucu 10 Mbps’i gördü ancak kısa sürüyor ve 8 Mbps’e tekrar düşüp orada kalıyor. Uzun vaadeli Upload testleri yaptım, 8 Mbps’e düşüyor hız. Ne yapacağız? Müşteri hizmetlerini aradık, biz birşey yapamıyoruz dediler.


Grafikten anlaşılacağı üzere upload burst alana girip sürekli çıkmakta ve 0 a kadar inmekte. Bununla ilgili birşey yapılmalı. Max limit düzgün olarak ayarlanmamış burst limit ile limitleme yapılıyor sadece ve bu da bu kararsızlığa yol açıyor.

Fiberde zaten 10 Mbps upload vdslerde halen güncellenmedi.

Online işlemlerden teknik bilgilerden bağlantımı yenile yaptım ama bayağı dalgalı bir hale gelmiş 9 - 11 arası oynuyor. Altyapı gerileştirme çalışması yapılmış sanırım. Bağlı olduğum olt mac adresi de değişmiş.

TTNET abonesiyim, FTTH fiber kullanıyorum ama Upload hızım hala 8 Mbps’e düşüyor ve orada kalıyor. Kısa süre 10 Mbps’e çıkıyor sadece.

Anladığım kadarıyla Nokia altyapı olanlarda değişti. Modem WAN hızında 8-9 civarındayken artık 10-11 lerde. Bu, upload 10 Mbps olsun değil de daha çok 8 Mbps tam çıksın diye yapılmış gibi.

1 Beğeni

Bende böyle düşünüyorum artanların hep Nokia.

1 Beğeni

Huawei sahalarda zaten bufferbloat olmuyordu sanırsam?

bufferbloat testi yaptım F çıktı hız testinde upload pingi 1200 çıkıyor bu sıkıntı neden kaynaklanıyor Türk Telekom ile çözemezmisiniz bunu ont Nokia marka bence ciddi bir sıkıntı söz konusu @alperenatici

1 Beğeni

Öncelikle selamlar TurkNet ile konuştum az önce upload hakkında bir bilgimiz yok muhtemelen yanlış bir bilgi dediler.

1 Beğeni

Merhaba, @Aliikanatt
Fiber hızları eskiden 10 mbps olarak ayarlanmıştır.
Yeni birşey değildir, daha önceden de sadece fiber hızlarda 10 olarak veriliyordu.

Fiber için geçerlidir daha önceden de gördüm.

Evet gördüm.

1 Beğeni

Benim ping daha az :shushing_face:

OLT de bir değişiklik olduğu kesin çünkü modemin testleri bir tarihten sonra farklı. Hızdaki küçük bir değişiklik bufferbloat’ı çözmüyor. TurkNet’ın Türk Telekom’a konuyla ilgili bildirim yapması lazım. Benim paket 100 Mbps mesela, 100 Mbps ve Nokia OLT den hizmet alan herkeste bu sıkıntı var bu kesin ama düşük hızlarda durum nasıl sormak lazım.

2 Beğeni