ilk hizmette 75 mbps internet alabiliceğimi belirtip daha sonradan yapada olduğumu hattın 24 mbps desteklediğini vaede ise35 mbps desteklediğin ilk satışda 5 kere üst üstte sorduğumda ise 75 mbps vericeksiniz değilmi diyerek soru sorduğumda 5 dede aynı cevabı alıp 75 mbps vericeklerini belirtip şimdi ise veremeyeceklerini belirtiyorlar ya bizi ■■■■■ zannediyorlar yada cuma günü konuşmamda ses kayıtlarının inceleneğini ilk satış esnasında kendi alt yapımıza geçiş yapıldığında bu şekilde 75 Mb kadar hız alabileceğini bilgisi verilmiştir. illa ses kayıtlarını yayınlayalım gereğinin yapılmaz ise ben zevkle yapıcağımdan emin olabilirsiniz ! Turkenet Göreve
Hem yedirememek değil, siz eğer burada örneğin AMD firmasına da böyle hoş olmayan ithamlarda bulunacak olsaydınız yine de pek farklı bir şey yapmazdık.
Emin olun o satış yapan ekipte teknik destek ekibi de ya da şirkette bulunan diğer ekiplerde üstleri tarafından kontrol edilip hataları varsa bildiriliyor.
Bu benim sorunum değilki işinize gelmedi demekki müşteri hizmetleriniz satarken yalan söylemeyi beceriyorlar değilmi onlara yaptırım neden yok nedennnn
Fakat ekibin söylediği yalan bir şey yok, zaten altyapınız uygun olduğu zaman geçirileceksiniz bunun en büyük delilini siz yukarıda paylaşmışsınız zaten.
Santralde boş portu varsa yakın mesafe kontrolü yapmadan önüne geleni geçeni YAPA ya alıyorlar. 2km uzaktaki adam bilmiyorki Vae de olsa yüksek hız alacak.
Santrale 300 metre olan adam da YAPA da yüksek hız alacak. Bence bunu müşteri temsilcisine müşteri üyesi yapılırken öğretilmeli. Temsilciler durumdan bihaber!
Ayrıca müşteri onayı olmadan YAPA ya alınmaması gerekir. Sözleşme de bunun bi maddesi var mı?
1 Beğeni
billakgl
(I am not in danger, i am the danger!)
83
Donanımhaberde 10m de saha dolabı olan adamı 2 km ötedeki yere taşımış.
Müşteri memnuniyeti yok malesef. Çıkarlarına nasıl uyarsa. Bir bilgilendirme, yazılı ve sözlü onay da yok. 20 yıllık telefon numarasını kaybediyorsun bir de YAPA ya geçince.
İyi de şu an Yapa 75 ile vae 35 in fiyatı aynı. Sorun nedeniyle Yapa ya geçiş olmuyormuş önceki mesajlarınıza istinaden söyledim. Koskoca kurumsal bir firmaya gelip işiniz gücünüz yalan, insan dolandırmak demeniz hoş bir suçlama değil. Şahsen ben de moderatör olsaydım aynı işlemi yapardım.
Yalan beyanda bulunmak yalancılık değilde nedir?
Bak benim 14 gün olacak. Her gün bir sebep ile başka tarihe erteliyorlar. O tarih gelince yine başka bir sebep ile bahane yaratıyorlar.
İşin sonu yalancı çoban muhabbetine geliyor. Doğru söylesende bu kez sana inanacak adam bulamıyorsun!
Şimdi TurkNet i bırak da bu müşteri isyanında haklı mı değil mi? Bi de buradan bak!
Ben de bir müşteri olduğum için müşteri haklıdır diyeceğim. Ama eğer bir şey yanlış ise doğru diyemem. Örneğin aktivasyon süresi 10 gün yazıyor değil mi? Peki ben abone olurken 9 ay bekledim şimdi ben de çıkıp TurkNet yalancı 10 günde internet bağlayamadı mı demeliyim yoksa altyapı olmadığı için 9 ay sonunda internete kavuştum mu demeliyim. Başka bir örnek vereyim benim Dslam kilitli olduğu için 40 mbps üzerini kaldırmıyor ama abone olurken TurkNet bana 70 mbps e kadar veririm demişti. Telekom a durumu ilettim Telekom biz kilit koymayız dedi. Sonra yine Telekom u yeni abone olacak gibi aradım ne kadar verebilirsiniz diye sordum sorgu sonucu 68 çıktı ben devam ettim peki ben neden 40 tan fazla alamıyorum dedim ses yok. Şimdi ne oldu biliyor musunuz. Telekom sorgu bilgilerini değiştirdi. Nereden sorgu yaparsam yapayım 40 Max görünüyor. Hattın kapasitesi 73 görünürken bugün yaşadığım DSL kesintisi sonrası hattın max kapasitesi 63 e düştü. Yani bir şirket yalan söylüyor ise her türlü kılıfını uydurur. Benim yaşadığım açık örneği. TurkNet ise durumu adım adım açıklıyor sebebini söylüyor. Neden olmadığını yada buna neyin sebep olduğunu da söylüyor. Yalan bunun neresinde?
Abone olurken size boş port ve alt yapı olduğu bilgisi verildi mi? Şayet bunlar yokken size abonelik açıldı ve 10 günü aşan aktivasyon süresi geçildi ise haklı olarak BTK ve Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulunabilirsiniz. Hatta tazminat bile talep edebilirsiniz. (işyeri internet kafe vs iseniz)
Evet Telekom un sorgusuna göre adresimde altyapı var. Ama ne hikmetse iki ağaç direk olmadan internet veremeyiz konusuna döndü. Eğer ben TurkNet yerine Telekom dan internet hizmeti almış olsaydım eminim ki 1 hafta içinde o iki direk dikilir internet hizmeti başlardı. Ben de sizin yaptığınız gibi inat ettim 9 ay gecikme ile o iki direği diktirdim 87 metre yeni Bir kablo çektirdim ( eski Telekom hattı elektrik direği üzerinde olduğu için veremezlermiş “sözde”) hat önce ADSL açıldı VDSL talep ettim 3 defa mesafe nedeniyle reddetti Telekom yine direniş ve VDSL 35 i aldım. Reddedilen VDSL başvurusunun hesabını reddeden personelden sordum. Aldığım cevap ben öyle tahmin ettim şeklinde oldu. Hat değerine baktım (zaten sorgu sonucunda da 70 vardı) 50 mbps kaldırır diyerek üst paket ile beraber hız yükseltme talep ettim. Ne mi oldu hat 50 mbps yada üstüne çekilmek istendiğinde DSL sabitlenmedi. TurkNet ile iletişime geçtiğimde ise 40 mbps ile sınırlandırılmış bizim yapabilecek bir şeyimiz yok cevabını aldım. Şimdi TurkNet yalancı mı? Çünkü bana 70 vermedi
İşyeri ve internet kafeler kurumsal tarife kullanır diye biliyorum.
Şimdi benim soruma verdiğiniz cevap net/uygun değil.
Sizi Turk Telekom ilgilendirmiyor. Çünkü siz TurkNet ile sözleşme yapıyorsunuz. O size alt yapı var deyip abonelik başlatırsa suçlu o olur.
Ana firma burada Turk Telekom ama siz anlaşmayı yüklenici firma yani TurkNet ile yapıyorsunuz. Sizin Turk Telekom ile muhatap bile olmamanız gerekirken, görevini yapmayan yada yanlış yapan TurkNet elemanları yüzünden sorunu aşmak adına kendiniz/kendimiz uğraşmak durumda kalıyoruz.
Evet işyerleri zaten kurumsal müşteri pozisyonunda abonelik açabilirler. Ve bulunduğum bölgedeki Pet Shop da benim gibi TurkNet YAPA alt yapısı kurbanı ve o da ayın 16sından beridir hizmet alamıyor. Kredi kartı postunu kullandığından bir çok müşteri ve iş kaybı yaşadı. Şimdi bankaya ekstra para ödeyerek Wi-Fi post cihazı aldı.
O maddi tazminat davasını başlattı yada başlat üzere. Şimdi onu emsal teşkil ederek bende işlem başlatacağım.
Diyelim ki ben karayollarında görevliyim ve yolda çalışma olduğunda araçları yönlendirir geçişlerini sağlarım. Bana yol açık araçları gönder şeklinde telsiz anonsu geliyor ben de araçları gönderiyorum sonra araçlar ya kaza yapıyor yada yolda sıkışıp kalıyorlar. Bana telsizde ne söylenir ise onu yapıyorum. Çünkü çalışma alanını görmüyorum. Telekom un sorgu sisteminde (tüm internet servis sağlayıcı ler onu kullanır) internet altyapısı var görünüyor, diğer internet servis sağlayıcı ler de abonelerine altyapı var buyurun verelim diyorlar. Ama iş pratiğe gelince olmadığı anlaşılıyor. Şimdi burada suçlu kim. Gelen anonsa göre hareket eden ben mi? İş makinası operatörü mü? Yolun açık olduğunu söyleyen üst yetkili mi? Yada o yola giren araç sürücüsü mü? Anlatmak istediğimi daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Benim yaşadığım sorun böyle bir şeydi. Ben kimi suçlamalıyım yine mi TurkNet?