Ping sıkıntısı ve rotasyon

Arkadaşlar merhaba, şimdi benım sıkıntım şu şekilde. Geçen lol oynayayım diye girdim bi bakıyorum 27-29 arasında bir ms alıyorum. Yani Yalovada oturuyorum ben istanbula da o kadar uzak değilim, bu ping niye bu kadar yüksek felan diye bakınıyorum kendi kendime. Türknetin istanbul sunucusuna hız testi yapıyorum 20 ms alıyorum. Şöyle bi araştiriyim dedim, Önce bursaya, sonra istanbula bağlanıyorum ve gereksiz yolu uzatıyorum . Dedim statik ip aliyim belki çözülür. Yok oda çözülmedi. Direk istanbuldaki çıkış noktasına bağlansam daha az ping almazmiyim? Yada lol tr sunucularına siz kaç ms alıyorsunuz yalova çevresinde oturan varsa yazabilir mi? Şöyle bi haritadan mesafe ölçeyim dedim, bursaya bağlanacağıma direk istanbula bağlansam mesafe neredeyse aynı hem yolu boşuna uzatmamış olurum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?





Buradan “OİM (Online İşlemler) Destek Kayıtları Arızanıza uygun, en yakın linkten kayıt açabilirsiniz ve
Temsilciye " Ağ rotasyonumun bulunduğum fiziksel konuma alınmasını talep ediyorum. Network ekiplerine gerekilenin yapılmasını arz ederim.” diye belirtin.

Yani ilginç ben Hataydan 23 25 alıyorum bazen 20

Destek kaydini olusturdum bakalim ilerleyen sureci yazarim.

Sizin fiber galiba. Benim altyapi vdsl. Istanbula mi 25 ping aliyorsunuz?

1 Beğeni

Yok benimkide VDSL bağlantı

1 Beğeni

Ben bursadan giriyorum 5 6 7 ms en fazla 12 alıyor sabit 7 ama sizinkiler lokasyon kaynaklıdır

1 Beğeni

Az once TurkNet aradi ve boyle bir islemin mumkun olmadigini belirtti. Istanbulda yogunluk olmasin diye diger yakin noktalara baglaniliyor felan dedi. Turktelekomla alakali bir seyler de dedi onlar belirliyor felan orayi tam anlayamadim.

DSL bilgilerinizi atabilir misiniz ? Muhtemelen Interleaved modda takılı kalmışsınız.

Hattım fastpathda. Gecikme de 0 yaziyor.

1 Beğeni

Benim anlamadığım herkesin vdsl santral dolabına 100 mbps sabit geliyor benim santral dolabına 65 mbps geliyor bu nasıl oluyor anlamadım porttan veya kablodan değil çünkü sayısız port değişikliği yaptım kabloyu yeniledim sonuç aynı altyapı sorgulama yapıyorum alabileceğim son hızda 65 bunu yükselttirmenin bir yolu yokmu santral mesafesi 265 metre

Yani forumda bazen okuyorum insanlar saha dolaplarına benden daha uzak mesafelerden 100 mbps hat değeri alıyor anlamadım gitti

Bu dediginiz sey cok degiskene bagli. Saha dolabi yogunlugu, baglanan kisilerin kac mbps kullandigi, ankastreye gelen bakir kablonun yeni eski olmasi gibi bir cok etken sayilabilir. Vdsl altyapida bakir 100 metreye kadar 100 mbps saglayabiliyor. Mesafe arttikca bu hiz dusuyor.

@EFG hocam siz ne dusunuyorsunuz bu komu hakkinda bir sey yapamaz miyiz?

Saha dolabından evime kadar gelen kablolar 2 veya 3 sene oldu çekileli evime gelen kabloda saten direkten araya kutu ek vs. olmadan çekili mesafeye gelince forumda bazen okuyorum 370 metre mesafedeki adam ekran görüntüsünü atıyor 100 mbps alıyor ben 267 metreden 65 hat değeri alıyor gerçekten can sıkıcı bir durum

Sizin sorun tamamen routing problemi. Eğer diğer kullanıcılar(TT,Netspeed) filan daha düşük ping alıyorsa mesela 10 ping az.

1 Beğeni

Yani hocam şöyle diyeyim, ben önceden TurkNet kullanıcısıydım zaten, aynı adreste , sonra comnet’e taşıdım o türkneti, orda ping felan gayet iyiydi yine lolde 17 bazen 21ms alıyordum, ki hatırladığım kadarıyla türknetteykende 17-19-21 arasında alıyordum yine. Sonra o hattı iptal etmek durumunda kaldım, sıfırdan TurkNet 'e başvurdum. Şimdiki pingler bu şekilde tuhafıma gitti, bu durumu nasıl çözeceğiz acaba TurkNet le anlayamadım.

Bulunduğunuz bölgedeki diğer ıss kullanıcıları kaç ping alıyor biliyor musunuz ? Ona göre karşılaştırma yapmanız gerekiyor. 10 veya 10 pingden fazla ise TurkNet’in bulunduğunuz bölgede routing problemi vardır.

Hocam yorumlarınıza bir göz gezdirdim şöyle. Yaşadığım sorunların aynısını yaşıyorsunuz. Öncelikle mahsuru yoksa hangi ilde yaşıyorsunuz ? Ben denizli de yaşıyorum. Bu bölgede TurkNet ana damarların dan olmasına rağmen uzun süredir yaklaşık 2.5 senedir routing problemi var. TurkNet’e geçmeden önce 2 3 ms alıyordum. Geçtik den sonra 19 20 ms almaya başladım. Kullandığım modem TDW 9970 v3 idi. Yani sizde ki modem’den idi. Keenetic geçince 2 ila 3 ms lik düşüş yaşadım ama pek tabi bir etkisi yok… Hız testlerinde ip lokasyonum sürekli istanbul gözüküyor. Keza bağlı olduğum il gözükmesi lazım ama malasef. 3 veya 4 kere arıza kaydı açtım. En sonunda temsilci STATİK İP denedi. Konum denizli oldu ama tabi sunucu turuncunet oldu UŞAK ilinde ki. PİNG 30 lara fırladı. Sitelere çok aşırı geç girdi. Sonuç alamadık sizin gibi… Eğer böyle birşey varsa ki sorun sanırım İSTANBUL ip si almamız dan kaynaklı. Yerel ip tanımlanması lazım. Bağlı olduğunuz il daha sonra direk istanbul gayrettepeye uğramamız lazım. Fakat bu yapılamıyor. SANIRIM bölgede routing problemi baya büyük. TurkNet bunun için çalışma yapıyor diye biliyorum. Şu aralar birşeyler deneniyor belli. Çünkü her ip değişimin de hız ve ping değişiyor. İnşallah çözüm olur. Buda benim ip lokasyonum. Manisa ist ist kırklareli olarak sonuçlanıyor. Hatta tekrar yaptım. Düzce ist ist kırklareli olarak sonlanıyor bu seferde :slight_smile: Sanırım arka planda bizlerin bilgisi olmasa da birşeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. O yüzden bunlara fazla takılmayın şuanlık derim. Çünkü yapılabilecek birşey malasef yok…


Hocam ben Yalovada oturuyorum. Benim sıkıntım tam tersi, benim daha düşük geçikme değeri için istanbul ip’sine bağlanmam lazım ama beni bursaya bağlıyor. Bu yüzden bazı istanbul sunucularında routing problemi ortaya çıkıyor ve yüksek ms alıyorum.Bunun en iyi örneği lol tr sunucusuna 27-29 ms arası almam.Speedtest’teki istanbul sunucusuna 19 ms almam. Statik ip alırken temsilci bana bulunduğunuz bölgeden ip vericeğiz dedi ama şimdi sizin baktığınız sitelerden bakıyorum, eskişehir,istanbul,samsun,kars gibi değişmiş, dediğiniz gibi arka planda bir şeyler yapıyorlar galiba. Ben speedtest’e girince otomatik bursaya atıyor. Beni istanbula atması lazım ki istanbuldaki sunuculara daha düşük gecikme alayim. Benmi yanlış düşünüyorum sonuçta ha yalovadan bursaya bağlanmışım ha istanbula ikiside aynı mesafede.

Kuzenim türktelekom adsl kullanıyor, aynı saha dolabına bağlı değiliz aramızda 500 metre gibi bir mesafe var ama o lol tr sunucularına 16 ms alıyordu en son. Şuan yalovada değil geldiğinde test yaptırıcam onada.