Özgür İletişim Paketi 100Mbps Geçiş sorunu

gerçi ben hakan için demiştim ama senin durumda aynı malesef :frowning:

1 Beğeni

evet anlık değerler .d kanserlik .d

1 Beğeni

8 in altı sıkıntı. bi yerde okumuştum bu düşük snr oranı olan odada (modem olan oda da yani ) mikrodalga bile çalışsa hat kopar diye… aman mikodalgaları kapalı tut :slight_smile:

1 Beğeni

Sadece kamera sistemi var evimde. Oda odam da kamera cihazı.d 2 oda da denedim dün modemi söküp yok.d gittim aşağıdan ankastre dolabın da kaplolari oynattim.d dalgalanma dahi olmadı.d

1 Beğeni

hatta mümkünse cep telefonu gibi radyo dalgalarıyla çalışan cihazları uzak tutmaya çalış modemden… bunlar gürültü yayıp dahada kötüleştirebilir hattın gürültü değerini

1 Beğeni

benim 1 ay önce kopmalar oluyordu. dakikada bi kopuyordu. şikayet kaydı açtım tuknette. adamlar sorunun altyapı kaldırmıyor sanıp 14 mb i 12 mb a indirmekle çözceklerini sandılar. 12 civarına düşürdüler ama hala kopuyordu. bende modemden çatıya giden kablonun dışarda kalan ucunu belki kablo hasar görmüştür diye kısalttım. kopma pat kesildi. ama benim hızım düşüklüğüyle kalmış oldu :slight_smile:

Şükür bende hala kopma yok. Kablolar da veya modem de sorun olsa bu hızda kopma sorunu mutlaka olmalı. Attığım fotoya baktiysan tekrardan bağlanma sayım bile 2. Onu da dün bisiler.drnerken kendim kapadim di.d benim santrallik sıkıntım var. 107 MT diyot santrele. Santrel denen yer ana yer ise. Sevindik diye biyerde bağlı. Orası da bana 2.5km uzaklıkta

1 Beğeni

2.5 km bayağı uzak. eğer sende kopma yoksa muhtemelen kablo durumun daha iyidir. peki başka bir modemle denedinmi. muhtemelen denemiş olabilirsin ama yine de sorayım?

Denemedim. Başka modem yok çünkü. Modem de sorun olsa. Sence şuan 7.5 snr almam da n sonra kopma yaşamam gerekmez mi ? Şuan modem kararlılığı o kadar güzel sürdürüyor ki kopartmiyor bağlantımı

birincisi eskiden santrale yakınlık önemliydi ama şimdi saha dolabına yakın olsan o bile iyi. santralden saha dolabına zaten sağlam hızla geliyor. sen uzak olsan bile saha dolabına yakınsan hızın iyi olur. ama değerlerinden yakın olmadığın anlaşılıyor. senin kapasiten 54 bin kbps iken sen 55 bin kbps alıyon. yani alman gerekenden fazla alıyorsun. bu da snr değerini düşürüyor. senin kapasite 70 bin kbps olsa snr en az 12-13 civarına çıkar ki oda iş görür… modem konusuna gelince…

İlk 89 idi maximum hız. Turknette sonra 59 a düştü. Şimdi ise 54 düştü. Bu arada şu lögar kapağından bı altyapı çektiler eve. Pencereden bakınca gözüküyor foto attım. Saha dolabı da hemen aynı mesafede evin yan cephesin de.d sorun ney anlamakta güçlük çekiyor insan

1 Beğeni

dostum 5. aya gırdım bu halde iken testlerı gonderıyorum bana hattınızda sorun yok kabul edılebılır degerler pıng de dahıl . Yani artık sinir kat sayılarım tavan yaptı resmen. işin komık tarafı , bu batakta cakılı kalmak, internet servis sağlayıcı degısemıyorsun, hattı iptal edemiyorsun port yok :slight_smile: yaklasık 5 ay olucak sonunda iş emri verdiler turk telekoma. bakalım nasıl olcak :slight_smile:

abone olunan ilk günde cevap ve mesaj yazma sınırı varmış :rage: onun için geç yazabildim.
Mehdi, eğer gerçekten sana uzak olan dolaba bağlamışlarsa bunu turknetten yada telekomdan öğrenebilirsin. eğer böyleyse sana yakın dolaba geçiş talep et. ama sana yakın olan saha dolabında boş port varsa geçirirler. belkide boş olmadığı için uzak dolaba bağlamışlardır. belkide biz yanlış düşünüyoz yakın saha dolabına bağlısındır ama bunları kontrol edemeden bilemeyiz. en azından kafan rahatlar bilirsen.
Hakan, bence senin sıkıntı saha dolabından çok ya iç tesisatında yada dolaptan sana gelen bağlantıda sıkıntı olabilir. bağlantı yerleri temiz olmalı ve bağlantı iyi yapılmalı. hatta dış etkenlere kapalı bi şekilde olmalıki oksit falan olmasın.
bence ikinizin de sorununu iyi niyetli bir saha ekibinin el atması sonucu çözülür yada sorun belirlenir. yoksa bilgisayarın başından bakarak size ne derlerse boş. bana da oyle diyorlardı, sonra geldi eleman iki vida sıktı bağlantı yerini yeniledi, 50 olan hız 100 e çıktı. 7 olan snr 12 kusure çıktı. ki 100 mb da 12 snr gayet iyi türkiye şartlarında. bence ne yapıp ne edip saha elemanına baktırmanız lazım… umarım çözülür…

Saha ekibi gelse sorunu zaten çözecez ama sorun is emri vermemelerinde. İç hattımda sorun yok çünkü yeni kablo dosedim , döşemeden öncede aynı idi dosedikten sonra da aynı kafalar çok karışık :slight_smile:

1 Beğeni

Evet Telekom önce kendi abonelerine öncelik veriyor. Ama iş emri geldiğinde gitmeme gibi bir lüksü yok diye biliyorum

1 Beğeni

Geçen sene hattımız kopmuştu ve gelmemişti 3,4 kere iş emri açılmalarına rağmen gelmemişlerdi. Biz de içtesisatı yeniledik sorun çözüldü :smiley:

3 Beğeni

Keşke değiştirmek ile sorun çözülse :man_facepalming: Daha ne kadar iç tesisat degiscez ki :upside_down_face:

16 yıl TT müşterisi idim. Daha 1 kere tesisatınız da sorun var denmedi bana. Sadece ekip geldi. Ozaman adsl idi direkten yeni bir kablo çekti ev yakındı. Bu yani .d onun dışında tertemizdi. Ben 5 . Gün 16 yıldır duymadığım tesisat muhabbetini 5 günde duydum. Bu arada Cat6 internet için Cat 6 pek önermiyor elektrikciler niye ? Birşeyi yüksek mi neymiş. Tam anlamadım. Kaliteli telefon kablosu üzerinden daha iyi iletkenlik vs oluyormuş

ben yaklaşık 7-8 senedir normal telefon kablosu kullanıyorum. 25 metre. yaklaşık 15 metresi dışarıda. yaz kış kar yağmur hep açıkta. eğer kötü kablo olsaydı o kablo üzerinden 100 mb alamazdım. cat kabloları kalın olduğu için sinyal dirençle karşılaşıyormuş. ne kadar kalın o kadar direnç ve yavaşlık, ne kaar ince direnç az ve hızlı. cat ı modemen sonra ethernet olarak kullanın. o da kısa olması şartıyla :slight_smile:

kablonun 3 özelliği olacak. en kısa, ince ve tek parça… mümkün olduğu kadar fiziksel dış darbelere karşı (oksitelenme, ezilme, kırılma, donma vs ) korumalı olacak. ya kapalı alanda yada duvar içinde falan :slight_smile: