Genel konuşuyorum, TurkNet türk telekom’a göre yüksek hız verdiği için o yüzden mevcut altyapımız kaldıramıyor Şimdi kendi tecrübeme göre konuşuyorum, ilk başta sorun olmuyordu fakat sonra kopmalar başladı ve hat tamamen gitti. Hatta ilk başta 1 haftadan sonra hat kendiliğinden gelmişti fakat yine kökten gitmişti. İçtesisatı yenileyince pingim de düştü, kopmalar da kalktı, maks alabileceğim değer de arttı.
Ha bu arada TT’de iken hızım arada 16’dan 4 e düşüyordu telefondan destek kaydı bırakıp yazılım ile çözüyorlardı.
An itibariyle TurkNet aradı. 35 e düşürcem hızı dedi. Ne varsa anlattım. Altyapim demek bunu destekliyor dedi. Dedim tıp 7 dolap var. Altyapı 1 senelik. Ev tesisat iyi nasıl bunu destekliyo diyince. Ozaman 100 mbps geciricem sizi dedi. Turktelekoma arıza kaydı acicam dedi. Port değişiminde bulunucaz dedi. İyi hadi bakalım dedim. Sonuç bekliyorum
Yanlış bilgi vermişler. Kalınlık direnç göstereceği anlamına gelmez. Kalın oldukça iletkenliği artar. Önemli olan hangi malzemeden olduğu. Telekom un kullandığı telefon kablosu neredeyse saf bakır ve iletkenliği yüksek ayrıca dış etkenlere karşı dayanıklı izolasyonu mevcut. Cat kablo alırken de mahalle elektrikçisi yerine bu işi yapan (güvenlik kamera sistemleri satış mağazası veya şirketleri, elektronik marketler) yerleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Ayrıca ethernet kablosu alırken dış etkenlere maruz kalıp kalmayacağını belirtmek kablonun seçimi ve cebiniz için daha iyi olacaktır.
haklı olabilirsiniz. ben hiç cat kullanmadım ethernet dışında ama söylenenleri söylüyorum. size saygım sonsuz sonuçta teoride çok şey söylenebilir ama pratik önemli olan. ben 2 uçlu telefon kablosundan 100 mb internet alabiliyorsam (Catır Catır ) benim için en iyisi odur. cat’a burdan hodri meydan diyorum
Valla bende öyle düşünüyorum. 7.2 ila 82 arası snr alırken sıkıntı yoktu. 100 Luk pakete geçtik. Ondada vere vere 67 verebilmişler bu snr ile. Değişen birsey olmamış. Aşağı yukarı 10 mbps anca… 100 Luk pakete geçmenin mantığı kalmadı sayılır. Bu arada download çıkış gücü snr mi oluyor