Nokia ont taktıklar huawei ile değiştirme şansımız var mi?

Kısa ve net, OLT üzerinden ayarlanan hız profili sorununuz.
Test yok lakin, yine daha önce attığım mesajdakini destekleyici video… Hız ile ilgili bir problem ONT’den kaynaklanmıyor. Tam hızı hep aldım. Nokia ont taktıklar huawei ile değiştirme şansımız var mi? - Holisticmax tarafından #146

1 Beğeni

Yani OLT den farklı bir profil seçerek mi 95ten fazla alınması sağlanıyor?

1 Beğeni

ComNet’e geçip denemek ağır basmaya başladı :smiley: Başka bir konuda başka bir arkadaşta ComNet’e geçince 120 altına inmediğini fakat TurkNet ile 94’ü geçemediğini bildirmişti.

Bu profili kim tanımlıyor? Neden bazı kişilerde 120 iken bazılarına 94 tanımlanıyor? Bilginiz var mıdır?

Pazartesi günü müdürlüğün verdiği adrese gideceğim. Bakalım oradan ne çıkacak?

iss degistirmek icin 3 ay bekleme suresi diye birsey mi varmis?

Ben 8. yada 9. ayımdayım. Aslında bu sorun olmasa TurkNet ve hizmetlerinden memnunum. Pazartesi günü umarım çözülür sorunum. Olmaz ise BTK da birkez daha şansımı deneyeceğim. Ondan sonra Comnet’e deneme amaçlı geçmeyi düşünebilirim.

Ben daha ilk ay icindeyim turknette o yuzden boyle bir 3 ay olayi varmi ogrenmem gerek. Gerci bir arkadasimin kodu ile bedava olayi oldugu icin iki ay zaten mecburi durucam bu suredede itiraz kayit vs elimden geleni denicem

1 Beğeni

3 ay olayı tüm iss ler için geçerli. Aboneliğin üzerinden 3 ay geçmedikçe geçiş olmuyor. Tek çözüm iptal.

1 Beğeni

Ben 6 ay biliyordum. 3 ayda iyimiş. :smiley:

İptal yapinca bu kez tabii yeni abonelik hizmet bedeli ayrica portsuz kalma gibi durumlar bas gosterebilir o acidan bence riskli ve gerek yok

Port sorunu yok fiberde. Yeni bağlanti ücreti evet.

port sorunu yokta swich sorunu oluyormus. cunku suanki interneti baglatırken basıma geldi. sorgu yapıyorum alt yapı yok diyordu. sonra tlekomdaki çalısanla gorsutum swich eklemek gerek halledicem dedi 2 gun sonra sorguda alt yapı gorundu

1 Beğeni

Tekrar aynı ISS e geri dönme süresi mi yoksa ISS değişikliği süresi mi? :thinking:

İss degisikligi suresi

Santral tarafında tanımlanıyor. Evinize gelen saha ekibi birşey yapamaz. Sadece authlar için oradaki kişi yada o birime onay vermesini ister. Aboneliği aktifleştirme diyelim. Sizin binada başka bir abone varsa muhtemelen o da aynı hızdadır. Kurulum sırasında tanımlanmıştır ve öyle geliyordur.

94 tanımlama demek hız profilini vdsl de yaptıkları gibi 100008 olarak ayarlamaktır. Bence bunu yapanın aklını anlayamadım. VDSL 17a profilinde bu normalde gigabit hızları aldığınız fiber altyapıda bu tanımı 102400 yapmalıki 100mbit dolu dolu al.

102400 tanımlanıyor zaten cihazın markasına göre kilobit hesabı değişiyormuş atıyorum x marka dslam kilobit 1024 hesaplıyor y marka 1000. Yukarda bundan olabilir demiştim bana bu mantıklı gelse de 130 140 alanlar ne alaka 150 tanımlanıyor olabilir mi :slight_smile:

Fiberdeyiz. DSLAM xDSL altyapıda oluyor. Fiberde bu farkı belirten duymadım hiç.

Bu hızı almamda katkı sağlayan herkese geçen emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

1 Beğeni

Fiber değildir umarım bu vdsl de kalayım ben öyleyse.

Bende ilk kez karşılaştım. Büyük ihtimal anlık bir durumdur. Çalışma vs nedeniyle. Fazla takılmayın.

Düzenleme:
Üç test yaptım üçündede benzer çıkmıştı şimdi birdaha aynı sunucuya yaptım düzelmiş.
image