Nokia ont taktıklar huawei ile değiştirme şansımız var mi?

Arkadaslar tt fiber alt yapisi uzerinden kullanmaya baslicam intermeti biraz once gelip kurulum yapti telekom ama gpon cihazi nokia denk geldi. Bu nokialarda hiz limiti olayi oldugunu kulanan hemen herkes duymustur. Huaweilerde ise 100 luk paket kullansanda daha ustunu alinmasi gibi bir durum oluyor. Bu gponu huawei marka ile değiştirtme sansimi varmidir acaba? Ne yapilabilir bu konuda?

100 lük pakette daha üstünü alma şansı nasıl oluyor ?
100 lük paket tanımlandıysa 100 alırsınız. Yani 110 alma şansınız yok.
Böyle bir bilgiyi size kim verdiyse önce gidip bir bilişim makalesi okusun yalan yanlış bilgiler bunlar.
Onlar kontrol ediyor ve modeme 100-102 arası bir değerde bağlantı hızı veriliyor.

Ayrıca cihaz sorunlu değilse değişim yapamazsınız yaptıramazsınız elinizde yada Türknetin elinde olan bir şey değil bu.
Ancak şunu yapabilirsiniz diye biliyorum kendiniz kendi imkanlarınızla cihaz alırsınız onu bağlantı bağlattırabilirsiniz.

santralde olt markan Nokia olduğu için ont markan da Nokia ve bunu Huawei ile değiştiremezsin.

Ont nin Huawei olabilmesi için olt ninde huawei marka bir olt ile değişmesi gerek…

O kısmı daha kimse çözemedi. Ama Huawei ont de 110 - 120 civarı hız alınıyor.

Nokia da 94 - 95 de kalıyor + Nokia ont de Bufferbloat sorunu da var…

3 Beğeni

2 Beğeni

Bak işte bunda haklısın.

Oluyor ve oldugu icin bunu belirttim zaten sallamasyon olsun diye yazmadik. Bak arkadas asagida paylasilmis oluyormus yani.

Arkadasim begenmeme meselesi degil laf olsun diye konusmayin. Daha ustunu alman sansim varsa elbette bunu herkes ister. Siz azla yetinin kendi bileceginiz is ama sirf elestirmek olsun diye elestirmeyin.

1 Beğeni

Belirttiğim gibi değiştirme hakkı bulunmuyor arızalı sorunlu değilse.
Ayrıca her test doğruları göstermez bunu ancak sınırlaması server aracılığıyla download testi yaparak anlarsınız en doğrusunu.

1 Beğeni

Ortalığı biraz karıştırayım🤣

1 Beğeni

Cihaz değiştirme şansınız yok. Eğer gerçekten bunu istiyorsanız TurkNet bunu yapmaz ancak müdürlüğe gidip dilekçe verirsiniz yaparlarsa öyle yaparlar ki onu da yapacaklarını sanmam.
Çünkü size soracaklar neden cihazın değişmesini istiyorsunuz siz arızalı dediğinizde önce bakarlar sonra arıza yok derler. Siz daha yüksek hız geliyor dediğinizde kanıtlayın yada bölgenizdeki istemiş olduğunuz cihazdan kullanıp yüksek hız alan varsa abone numarasını isterler. Verdiğiniz anda da o abonenin de artık sonu gelir çünkü gidip yazılımsal olarak fazla verileni de geri aldırtırsınız adamdan.
Bunu yapmayadabilirler bakarlar hızınıza paketiniz nedir işte şu aldığınız nedir şu. Size yapılacak hiçbir şey yok iyi günler deyip kovarlar güzelce.

Firmalarin calismasi olayi ayri bi konu sizin soyleminiz icin ben oyle yaziyorum firmalar elbette ahmete mehmete hore calismaz benim istegim huawei marka olanlarda bariz sekilde cogu TurkNet kullanıcısı 100 ustu hiz aliyor bende boyle bir sansim varsa bunu almak istiyorum ama size gore fiberimiz var ama begenmiyoruz oluyoruz.

O test sonuçlarını atman birşeyi değiştirmez. Çünkü yanlış sonuçlar. Çünkü kablosuz olarak ölçüyorsunuz ve ayrıca zaten bu hızları vermez hiçbir firma eğer paket 100 Mbps ise. Maksimum alacağınız test sonucu 100-105 arasıdır. Zaten TurkNet müşterisi değilsiniz.

Gpon ne ise ont o olayi baska eger bioleyse elbette degimsim yapmazlar zaten aksini iddaa etmiyorume

Siz neden böyle her şeyi biliyorum havasındasınız? 3 farklı iss kullandım (TT, Milleni ve son olarak TurkNet) hiçbirinde hızım 110 altına düşmedi.

Kablosuz olcup 100 ustu cikiyorsa kabloluyu dusunun artik :slight_smile: bu nasil mantik hemkablosuz ise nasil bi yanlislik olabilir ki? Hizin Az cikmasi disinda!

1 Beğeni

Şöyle bir şey var yalnız. Nokia denilen cihazlar küçük cihazlar ise bir alt komşumda da o cihazdan var ve hızı 100 altına düşmüyor.

Bendeki bundan.

Bana getirdikleri bu

1 Beğeni

Bildiğimden olabilir mi acaba ? Ben hiçbir zaman bilmediğim konu hakkında kesin yorum yapmam.
Eğer bilmiyorsam fikir iletirim ve derim ki belki olabilir, görmedim denemedim yada karşılaşmadım gibi ifadeler kullanırım.
Madem TurkNet kullandığınızda hızının 110 un altına düşmediğini iddaa ediyorsunuz da neden türknetten ayrıldınız ?