Nokia ont taktıklar huawei ile değiştirme şansımız var mi?

hocam inanın bu işler bence oyle olmuyor. bende vdsl 100 mitlik pakette olup 92-93 alıyordum snr dusurerek daha fazlası profilden dolayı zaten olmuyordu. bugun fiber olsa evde sizde yaw fiberim var neden eksik hız alıyorum dersiniz emin olun. cunku vdsl ile fiberde ben2 mbit mi fark yasıcam örneğin eski baglantıma bakınca :slight_smile: bu sebeple her insan elindekinin daha fazlasını ister. ben yapadayken 60-65 alıyordum sizi gibi dusunuyordum ozamanlar keske 90 ları görsem filan diye fiber olsada. ama her zaman daha fazlası isteniyor.

bunların tamamı benden de vardı vdsldeylen. özellikle saha dolabına yeni abonelerin eklenmesi hızı etkilemesi cok cins bişey. bu dolaplar abone basına net hız ile calısması gerekli aslında. kaç gbit çıkışı var oda ayrı bir olay tabii dolapların. genelde tip7 dolaplar oluyor sokaklarda.

Üsteki yoruma katılıyorum 100 olsa neden 115 olmuyor denilir. Burada sorunlu olanlar 100 alması gerekiyor iken 120 alanlar. Onlarda Bir sorun var :grinning:

1 Beğeni

Destek kaydında itiraz ettim ve temsilci ONT değişimi istedi az önce TT geldi ve yine yeni nokia ONT taktı. Hız yine aynı. Atar gider yaparak çıktı benim yapabileceğim bir şey yok diye. Söyledim bu sınır sizden diye. Beni Müdürlüğe yönlendirdi şimdi oraya gideceğim.

1 Beğeni

Yani anlamsız olan şey şu geliyor bana. Desinler ki arkadaş bundan dolayı senin hızın limite takılıyor abonede bilsin buna göre çözüm istesin. Soruyoruz TurkNet 'e bu yuksek alanlar neden alabiliyor cevap yok. 94-95te kalmasına da anlamsız olan tek cevap %5-10 kayıp cevabı. Başka hiç bir turlu bir açıklamaları yok.

1 Beğeni

Maalesef öyle. En son oluşturduğum destek kaydına kabul etmediğim cevaplat başlığı ekleyerek neden etmediğimi ve kanıtlarını sundum. O nedenle temsildi o şekilde cevap vermedi. TT ekibi gelip modem resetleyince baya uzun bir paragraf yazdım. Kimse dinlemiyor cevap vermiyor. Soruna çözüm bulmaya çalışmıyor ve otomatik mesaj yazıyorsunuz diye. Sonra işte daha yetkili birisi var ise lütfen ona aktarın yoksa kaydı kapatmalarını istedim. Bunlardan sonra temsilci sağ olsun kırmadı ONT değişimi istedi. Bakalım şimdi TT müdürlüğünü basmaya gidiyorum. :smiley: Umarım hayırlı sonuç çıkar. Tüm kanıtlarımı topladım.

1 Beğeni

Tabi ki. Valla bende bilmiyorum neyle karşılaşacağımı.

1 Beğeni

Farklı marka Bir cihaz mi?

Bu türden açıklama yapmaları normal değil mi? Üst yorumlarda zaten bunun yüksek ve düşük olma nedeni ile ilgili paylaşımlar var. Dediğim gibi yüksek olanların hattında cihazlarında sorun var bana göre :hugs:

Gazan mübarek olsun :grinning::clap::clap:

1 Beğeni

valla beni dun aradı temsilci. benden hızı yuksek olan arkadasımın abone nosunu istedi verdim ekran resmi istedi verdim. sonra bana dunku donuste bolgemde sozde bir sorun varmıs bu sorundan sonra kontrol edip kayıt acmamı istemiş telekom. (benim sorunumla alakası yok aslında ama gecistirdiler bir nevi) sonra dedim ki bana hızım neden dusuk cevap verilmiyor kayı kayıp diye tekrarlıyorsunuz. benden hızı yuksek cıkan arkadasımın nosunu istediniz verdim bunu baska birime ileticem dediniz sonuc ne oldu diyorum bana yine bolgenizdeki arızabitsin diyor.

diyorum bakın arkadas baska sehirde benim bolgemle alakası yok neden yuksek hız alıyor kontrol etmediniz mi diyorum. yine bolgenizdeki arıza bitsin diyor. sanki farklı dilde konusuyormusuz gibi sürekli soruya anlamsız cevaplar alıp duruyorum. yani robota baglamıs gibiler.

bu arada mudurlukteki gorusmeden sonraki sonucu paylasmanızı bekliyoruz sabırsızlıkla.

1 Beğeni

ben o sorunlu cihazlardan istiyorum ozaman :slight_smile:

2 Beğeni

Hayır yine nokia marka.

1 Beğeni

Sağol bugün gidemedim. Yarın işim nedeniyle gidemem ama Çarşamba günü kesin basacağım. :smiley:

1 Beğeni

Nokia ONT ile 100 alan ve üzeri alanda var. Sorun santraldeki OLT cihazındaki port sınırında. Eminim bundan. Hatta googleda araştırında donanım haberde de destekleyen bir post gördüm.

Ben BTK ile uğraştım. TT bizim abonemiz değilsinden öteye gitmedi. TurkNet ise çok garip cevaplar verdi en son beynim yandı. Sonuç olarak bir şey çıkmadı btk şikayetinden. Eğer müdürlükde işe yaramaz ise BTK cimer tüketici hakları vs neresi varsa şikayet oluşturacağım. Yine olmaz ise avukatıma vereceğim birazda o uğraşsın.

1 Beğeni

Demiştim. Ont ile alakalı değil.

2 Beğeni

Ont kaynakli değil bence. Resmen belli bir dönemden sonra hız profilini öyle ayarlamislar. Nasıl TurkNet ye ppp anlaşması problemi varsa onun gibi

Superonline Nokia Alcatel Lucent ont kullaniyorum 100 dolu dolu geliyor. Cigg ont yi takıyorum yine aynı. Diğer evden Huawei onu yi takiyorum aynı altyapı dan kullanilan. 100 dolu dolu yine

1 Beğeni

Bir binayı ele alırsak her daireye aynı marka ont gelmesi gerek değil mi?

Herkes aynı anda mi abonelik yapıyor?
Aynı olması o an eldeki stoga yada ihale ile alınan markaya göre de değişir.

1 Beğeni

Abonelikden bahsetmiyorum santraldeki olt nin markasıyla ont nin markası aynı oluyor diyorlar o yüzden sordum. Binaya fiber çekildi alt yapı görünmüyor şuan sanırım tt en başta kendi müşterilerini geçirecek komşuya kuruluma geleceklermiş bu hafta onun ont den anlaşılır bize gelecek olan diye sordum.