taktın pon yandı ise genel olarak nete çıkarsın.
Mac eşleştirme yok bu teknolojide. Daha başka Auth yöntemleri var. Bouna kafa yormayın yani.
taktın pon yandı ise genel olarak nete çıkarsın.
Mac eşleştirme yok bu teknolojide. Daha başka Auth yöntemleri var. Bouna kafa yormayın yani.
Onla olmuyor. ONT bir adaptör gibi düşün. Onu yöneten servis sağlayıcın. Onun da elinde OLT var. OLT deki bilgiler ile eşleşirse nete çıkarsın.
Evet böyle bir olayın olduğunu yurtdışı kaynağından okumuştum. İşte ONT bulması sıkıntı. Bazılarında huawei ont nokia ile çalışıyordu.
Bulamazsın zaten ONT. Anca servis sağlayıcıların dağıttıklarını bulursun. Kendin AliExpress ZTE filan getirtmeye de sakın kalkma.
Yok zaten onların çalışmayacağını biliyorum. Servis sağlayıcılardan çıkan ONT’yi kastetmiştim.
Bu sınırlama tahminimce Turk Telekom 100 Mbps üzeri paketlerini tanıttığında kalkacak. Bu yılın sonu veya yeni yıl gibi tanıtacağına dair bir haber de görmüştüm.
Sistem bazlı hala kayıtlı olabilecekleri için, başkasının bir ont’sini kullanma şansınız altyapı sağlayıcınızda mümkün olabilir. 2-3 mesaj öncesinde bu deneyimimi paylaştım.
Bu konuda artık Türk Telekomun portlarını 100Mbps’ye sınırladığına veya max 100Mbps destekli portlara sahip olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü Gigabit ethernette 1000Mbpsden bahsedilir ama gerçek hız 940 Mbps’dir. 100Mbps’de ise 94 - 95 Mbps. Küçük bir 100Mbps port testi yaptım ve aldığım sonuçlar evdeki internet hızıma çok benzer. Testtede bazen 96 Mbps çıkıyor hemen 95 - 94 Mbps’ye geriliyor.
100mbit üzerinden aldığınız sonuçlar yada sağlayıcıların ekipmanlarında olabilen 100mbit portlu switchler yada sınırlamalarına göre gayet normal. 100mbit internette sadece fiber/ftth ta tam 100 görebilirsiniz. Bazen 100-110 arasında dalgalanabilir o kadar.
İyide sorun burada zaten. Biz ftth ve fiber kullanmamiza ragmen 100u veya biraz ustunu gormuyor.
Aynen zaten biz FTTH altyapısındayız.
Ben 100Mbps mi veya bir tık üstünü görebilmek istiyorum. Hızım 30 Mbpsden bazen Kbpslerden başlayıp 80 → 86 → 87 → 88 → 89 → 90 → 91 → 92 → 93e sırayla geliyor sonra 94 veya 95 Mbps de tıkanıyor. Bazen çok nadir 96 97 oluyor (sadece fast.comda) ondada birer birer düşüp 95 94 Mbpsde sabitleniyor.
Gigabit port (fttb için) ve gigabit portlu routerınız var ise görürsünüz zaten. ONT ler gigabit portlu. 1ge olmayan ont gömredim.
Sağlayacın 100 e sınırlamayı tam 100-101 olarak OLT tarafından profile ile ayarlamıştır.
Evimdeki tüm cihazlar gigabit port zaten. Yukarıda attığım test tamamen deneme amaçlı 100Mbps porta sahip Xiaomi Mi Router 4 ile direkt PC’ye ethernet ile bağlayıp OpenWrt’de iPerf3 kullanarak yaptığım 100Mbps port’un gerçek hızını almaya yönetik testir. Ev ağımdan tamamen bağımsız. Ev ağımda Nokia ONT ve Keenetic Viva kullanıyorum. Hepside gigabit bağlantıya sahip.
ONT ile Viva arasındaki port hızını görebilirsiniz. Gigabit hızda bir bağlantı kurulmuş durumda.
Zaten bu testler sonucunda sınırın OLT’de olduğu tezim daha ağır basmaya başladı. Test sonucunun olduğu gönderide zaten bunu belirtmek istemiştim. Tanımlanan bu sınır nedeniyle bu hızları geçemiyoruz. TurkNet ise gidip bu durumu Turk Telekoma bildiremiyor.
Eve gelen yetkiliye aynı bunu söyledim. Ağzını bile açıp cevap vermedi. Bizim evde yapabileceğimiz birşey yok deyip sadece cihazı sıfırlayıp gidiyorlar. Kendilerinin bu sınırın varlığından haberdar olduklarından eminimde. Bunu düzeltene kadar da durmayacağım. 100 Kez gelseler bile o sınır kalkacak. Benim hakkım. Neden başkası 150Mbps bile görebilirken ben saçma bir port sınırına takılayım ki? Bende aynı ücreti ödüyorum o da aynı ücreti ödüyor. Neden onun interneti daha kaliteli oluyor? Mart - Nisan ayından beri uğraşıyorum istediğim olana kadar da durmam.
Kusura bakma, konuda kim ne yazdı biraz kaçırıyorum. Senin buna maruz kalabildiğini düşünerek yazdığını da tahmin etmiştim. O yüzden genel sorunlar olarak durumu anlattım.
Kusura bakmayın tavrımdan dolayı yanlış anlaşılmaya sebep olduysam çok özür dilerim. Yazdıklarımın sizle bir alakası yok. Zaten forumdaki kimseye karşıda yazmıyorum sadece haksızlığa karşı sinirleniyorum. Ben dial-up, ADSL ve VDSL kullandım. En son fiber kullandım. Yoksa 94 - 95 Mbps’nin 6Mbps’si umurumda olmaz. Hediyem olsun. Tek derdim buradaki haksızlık.
Sizinle aynı fikirdeyim. Bu işi çözene kadar devam ettiricem bu itirazlarımı ve kayıtlarımı. Dediğiniz gibi biri 150 görürken göremeyenlerin suçu ne? veya görenlerin nesi fazla o hıza ulaşamayan kişilerde. Adil şekilde hizmet verilmeli tüm abonelere.
Evet adil bir şekilde herkes fiber kullanmalı biz VDSL kullanıcılarının suçu nedir
elbette kullanmalı ama elma armut karsılastırması olur hocam bu durum. cunku bizim itiraz ettiğimiz sey aynı sartlarda olmamıza ragmen boyle bir fark olması. yoksa elbette herkes fiber kullanmalı buna kimsenin itirazı olamaz
Bu cihaz olayı TT nin elinde olan Bir şey diye düşünüyorum. Yani TurkNet in bu şekilde onlara cihaz değişimi yaptırabileceğini sanmıyorum. Siz yine de taleplerinizi iletin