IPv6 bağlanmıyor

Keenetic modemde gerekli ipv6 ayarını açtım ancak modeme ipv6 için atama yapılmıyor. Google ipv6 testinde ipv6’ınız yok sonucu alıyorum.

Merhaba
ilk olarak istemcilerin ip alıp almadığını kontrol edin. Hem linklocal hem global ip

Yönlendiricinin ipv6 prefix alıp almadığını kontro edin.

Yönlendiricide slaac stateless modun aktif olduğunu doğrulayın

https://ip.bieringer.net/ bu adresten kontrol sağlayın.

Selamlar @delikarga, IPV6 hizmetiniz sistemimizde kapalı durumda görünüyordu. Hizmetinizi aktif ettim. Modem ayarlarınız doğru ise IPV6 üzerinden internetinizi kullanabilirsiniz. Modeminiz için IPv6 Kontrol ve Güncelleme Aşamaları - TurkNet Blog

1 Beğeni

Maalesef hala bağlanamıyorum. Keenetic Modemlerde IPv6 ayarları nasıl yapılır? bu konudaki ayarları yaptım. @alperenatici @A.OZGUR

Merhaba alttaki kontrolleri sağlayıp durumu yazabilirseniz sorun hakkında bir fikre sahip olup öneride bulunabilirim.

Yok ipv6 yok modemde. googlela ipv6 ping atıyım dedim %100 loss dedi hata verdi. Slaac stateless diye bir ayar yok. Keenetic modem kullanıyorum. ipv6 ayarı açık.

Merhaba tekrar ipv6 bağlanamadığınızı biliyoruz. Sorunun kaynağını bulmak için daha özel kontroller gerçekleştirmelisiniz. Yukarıda yanıtımdaki adımları takipederseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Merhaba, ipv6 adresi, öneki ve ağ geçidinin tanımlandığını görebiliyorum modem arayüzünde. Ancak modem arayüzünden google’a ipv6 ping attığımda bile %100 loss görüyorum yani bağlanamıyorum. Sorunum şu konuyla aynı: Keenetic Viva IPV6 Kullanım Sorunu

google tracert ataıp ekranı paylaşabilirmisiniz?

1 Beğeni

ss
Modemde ipv6 adresi görünüyor ama bağlantı yok gibi sanırım.

Traceroute Test - Simultaneously Trace From 10 Global Locations | KeyCDN Tools bu siteden de modemin ipv6 adresine tracert gerçekleştirin. Bakalım nereye kadar geliyor.

Frankfurt için 2a01:358:1000:22::2 adresine kadar geliyor. Arada %100 loss olanlar da var ama. IP adresini kontrol ettiğimde Türk Telekom İstanbul diyor.

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000401420-Network-packet-capture burda anlatıldığı gibi bir paket yakalama gerçekleştirip bir ipv6 adresine ping atarken paketlerin sizden çıktığını gösteren bir görselle birlikte yukarıdaki karşılıklı yapılan tracert testleri ile birlikte bir destek kaydı oluşturup size paket gelmediğini iletin. Eğer ipv6 protokol paketleri pppoe arayüzünden çıkıyor ise sorun TurkNet taraflı olabilir. İpv6 gelişmekte olduğu için bazen bu gibi durumlar olabiliyor. Benimde başıma geldiği olmuştur. Uygun verilerle sorunu hızlıca çözebiliyorlar.

Tüm tracert test sonuçlarını kayda eklemeyi unutmayın. Farklı rotalardan geliyor çünkü paketler.

1 Beğeni

Saldım ya. Bir çok sitede sorun yaşamaya başladım ipv6 sorunundan dolayı bu yüzden kapattım ipv6yı