IPv6 adresi modemdeki 1 cihaza atamak

Merhabalar,

Zyxel vmg3625-t50b modem kullanıyorum. Türk.net destek bölümündeki arkadaşlar firmware versiyonu global olmasına rağmen ipv6 adresini tanımladılar, öncelikle sağ olsunlar. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Ama ipv6 bütün cihazlara açtığım zaman sorun yaşamaya başlıyorum(internette bazen yavaşlamalar, bazen alışveriş yaparken ödeme sayfasında hatalar, vs.). Bazı cihazlar ipv6 tanımlı olmasına rağmen ipv6 test sitesinden testten geçen cihaz 1-2 saat sonra testten geçmiyor. Sıkıntım şu ki ağ içerisinde bir adet cihaza ipv6 tanımlamak istiyorum. Bunu bu modemde 2 subnet ile çözmeye kalkıştım, sonuç olarak 2 farklı subnetin aynı anda internete çıkmıyormuş. Bende 1 adet cihaza ipv6 tanımlayarak kullanmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Yada mümkün müdür?

İyi Çalışmalar,

Denedim. Malesef çalışmadı :frowning:
Screenshot_5

Yardımcı olacak biri yok mu? :frowning:

Merhaba

Bu durum için araştırdım modem ayarlarında böyle bir şey bulamadım cihazlardan ip atamayı denedim oda olmadı her türlü ipv6 alıyor cihazlar. Modem içi ipv4 için olanı var ama ipv6 için olanı yok

Merhaba,

Peki ağdaki sadece 1 cihaza ipv6 adresini nasıl atayabilirim?

Bunun için bir şey bulamadım o yüzden kimse cevap veremiyor.

Modemimde bir şey buldum ama TP link modemim olduğu için T50’de işe yarar mı bilmiyorum denedim oldu senin modemde var mı bilmiyorum


Üst resimde grup ismi olduğunu fark ettim alttaki resimde misafir ağını yeni grup ismi koyduktan sonra yeni bir ip adresi grubu açılmış oldu ve ipv6 adresi ataması olmadı ama sadece o ağa bağlanması gerekiyor o ağ adresinden modeme ulaşamıyorsun bunun için bir kaç deneme yapacağım.

Modeme ulaşmamasının sebebi 192.168.2.1 olması 1.1 olsaydı modeme ulaşırdı

T50b de abpm6c sürümü kullanırsanız sorunsuz kullanılıyor ipv6 şuana kadar bir problem olmadı

Ben bunu daha önce denedim. Modemde 192.168.1.0/24 ile 192.168.2.0/24 şeklinde 2 adet subnet oluşturabiliyorum. 192.168.2.0/24 subnetteki cihazlar internete çıkış yapamıyor. Bunu Zyxel destek birimine yazdım. Bana 2 farklı subnetin internete çıkış yapamayacağını belirttiler.

Sanırım zyxel sorunu olduğu için yapamıyor olabilir ikinci ip atama adresleri şu şekilde yapmış.


belki 2.0 ve 1.0 yaptığın için olabilir 1.1 ve 2.1 olarak yapmayı dene

Her iki ip aralığında da 1-254 arasında ip alıyor. Hatta şöyle söyliyim. 192.168.2.1 modemin ip adresi oluyor. Örneğin ip adresini 192.168.2.10 alan cihazdan 192.168.2.1 şeklinde modem arayüzüne giriş bile yapabildim. Ama google.com şeklinde tarayıcıda açmak istediğim zaman açamadım.

Modem diğer gruba bağladığım cihazı normal ip adresi atıyormuş gibi internete bağlanıyor garip ama ipv6 çalışmıyor. Telefondaki ip adresi 1.102 le atamış diğer havuza atamamış.

Telefonun neden internete girdiğini anladım sanırım. :smiley:


telefonun mac adresini rezervasyon yapınca o ip adresinde kaldı acaba kapatsam ne olur.

Tplink de nasıl çalıştığını bilmiyorum. Ama T50B de 1 adet default subnet(192.168.1.xxx olanlar) internete çıkış yapıyormuş. Diğer oluşturulan ağları internete çıkış yaptırmıyormuş.

Misal modemde hem wan hem dsl özelliği var. Bu 2 özelliği aynı anda kullanmak istesen kullanamıyorsun.

Bir kaç deneme yaptım sildim rezervasyonu yine 1.1 adreslerinden devam ediyor cihaz modeme ulaşmıyor sadece garip bir durum umarım bir çözüm yolu bulan birisi olur.

TP link bu yöntem olduğunu ilk defa çözüyorum diğer cihazlar umarım bu durumu çözerler.

Öyle bir versiyon yok ki. Kullananlar bulut linki paylaşıyor da virüs müdür nedir. Bilmediğim onaylanmamış şeyin yüklenmesini tavsiye etmem.

https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/sections/360002467392-Cihaz-Güncel-Yazılımları

Buyrun burdan indirebilirsiniz.
Link
Not:Yazılım global version içindir ve türknetten alınan cihaza yüklemek için “zycli fwidcheck off” komutunu telnet veya putty programları aracılığıyla girmeniz gerekmektedir.

2 Beğeni

Denedim. ipv6 çalışıyor gözüküyor ama modem bende ipv6 yok diyor. Garip.
Screenshot 2022-03-30 at 16-22-55 Welcome to the Web-Based Configurator

1 Beğeni

Bende de aynı çalışsın da orda gözükmesin😁

2 Beğeni