Gigafiber Kuruldu ama Gigafiber Hızı Alamıyorum

Adsız

Merhabalar. Bu akşam saha ekibi gelip kurulum yapıldı ama aldığım hız bu. Hatta kurulumu yapıp gittiklerinde upload hızı 900 küsürlerdeydi ama şu an bu hızları alıyorum. Halihazırda TurkNet’in 100 mbps tarifesindeydim zaten aldığım hız değişmedi yani moral de bozuyor.

Test yaptığınız sunucu ismini bu güne kadar görmedim. Farklı sunucuda da aynı mı değerler?

Farklı sunucular denedim ve geceleyin bu hız 0.5 mbps’e kadar düştü. Destek birimine de tarih ve saatli birkaç ekran görüntüsünü ilettim cevap bekliyorum. Ama baya mutsuz ve olumsuzum şu an. Çünkü 100 mbps kullanırken stabil bir hızım vardı 50-55 arasında. Bilemiyorum.

1 Beğeni

resim

1000 mbps gelmeden önce de bunu kullanıyordum. Sorunsuz bir kablo.

Farklı bi sunucuyla dener misiniz hocam?

PLUSNET:
image

TurkNet:

1 Beğeni

Hocam şöyle ki telefon ve xiaomi mi box cihazımda da bağlantı problemi oluyor. Yani sunucuları da değiştirmiştim bu arada. Ama sorun neyse artık her kaynaktan problem çıkartıyor.

Bende de aynı problem vardı bilgisayardan etherneti devre dışı bırakıp etkinleştirdim modem ve diğer cihaza da reset attım sorunum çözüldü

Resetledim, kabloları kontrol ettim, yapılabilecek her şeyi yaptım ama sadece ethernet üzerinden değil evde wifi ile çalışan tüm cihazlarda da problem var. TV’yi kullanamıyor evdeki insanlar ve doğal olarak sinirleniyorlar. Çok kötü bir deneyim yaşıyorum TurkNet ile. Saha ekibi yönlendirildi evime ama kim bilir ne zaman gelirler. İptal ettirebilirim.

bende de ilk 1000mbps değerleri alırken bir süre sonra
sonraki
bu değerlerde sabitlendi üzerine çıkamıyorum çözüm araştırıyorum ama hiç birşey bulamadım

Merhaba,
PC sağ alta ağ yerine sağ tıklayıp ağ ve internet ayarları öğesini açın özelliklere tıklayın en alta kaydırın, bağlantı hızı kaç olarak görünüyor.

100/100 (Mbps) yazıyor

Tamam sorununuz kabloyla ilgilidir; Hem modemden hem pc den kabloyu çıkarın, tekrar pc bağlayın, modemde başka bir porta bağlayın pc yine 100/100 olarak mı görünüyor. Elinizde modem kutularından çıkma sarı cat5e kablo varmıdır.

kablo yeni ilk başta da 1000mbps almıştım zaten dediğinizi yaptım ama değişen bir şey olmadı.

Senin pc de kaç olarak ayarlı bakar mısın.

resim_2023-01-14_130021904

Ethernet kartı 1 giga olarak görünmüyor.

@tnetwork

2 Beğeni

ama 1 giga desteklediğini biliyorum ayrıca dün bağlandığında bir süre 1giga olarak hız aldım şuan neden alamıyorum onu bulmaya çalışıyorum

Hangi anakartı kullandığını öğrene bilir miyim.

1 Beğeni

Z170A GAMING M5

• 1 x Killer™ E2400 Gigabit LAN denetleyici yazıyor

İki seçenek kalıyor.

  1. Kablo bozulmuş olabilir.
  2. Güncelleme yapman gerekebilir, Biosuda güncelle.
    image