Gigabit ama ethernet 100 mbps veriyor

Arkadaşlar gigabit internet bağladılar yeni modem ile birlikte. Wifi ile 250-300 alırken lan kablosuyla en fazla 100mbps alıyorum. Cat5 ve 6 kablolarla denedim sonuç aynı. Modeme giren hız da 1000mbps fakat fotoda görüldüğü gibi lan portundan 100mbps çıkıyor. anakartım msi b250m pro vd gigabit desteği var. yardımcı olursanız sevinirim

modemin marka modelini ekran görüntüsünden gördüm, ve modem üzerinde gigabit port bulunmamakta. 1000mbps alabilmeniz için modemde gigabit(1000mbps) port olması lazım. Modemdeki portlar 100mbps destekliyor.

Sanmıyorum, Zyxel müşteri hizmetlerini aradım onlar servis kaydı açmak istediler port giga desteklenmiyor denmedi. Böyle bir şey olsa hem gigafiberi kuran teknik servis de söylerdi. teknik servis bilgisayar giga desteklemiyor olabilir ethernet board ı alın bence dedi.

Arama yerine ağ bağlantıları yazıp çıkana girin


Ardından ethernet olanı bulup sağ tıklayıp özellikler kısmına girin

Burdan da yapılandır kısmına basın
image
Gelişmiş kısmına gelip speed&duplex kısmını bulun ve buradan 1000mbps full duplex olan seçeneği işaretleyip tamama basın ve kaydedin
image

2 Beğeni

Maalesef bu işlemi de yapmıştım durum yine aynı. yine de çok teşekkür ederim

1 Beğeni

modemi resetle pc ye format at anakart ethernet kartı diriverini güncelle antivirüs programı varsa sil dene tek tek dene

1 Beğeni

anakartınız nedir? ethernet kartınız destekliyor mu gigabit interneti?

2 Beğeni

Modeminizde gigabit desteği sadece wan portunda bulunduğu için gpon cihazından modeme kadar 1 gbps hız gelmekte ama bilgisayara bağladığınız lan portları 1gbps desteklemediği için, 1gbps hızı bilgisayarda alamıyorsunuz.

1 Beğeni

Sanki bütün çıkışlar gigabit e sahip , aşağıda üreticinin sunduğu datasheed var özelliğinde sanki gigabit görünüyor.

3 Beğeni

kusura bakma bir kaç yerden baktığımda gigabit port ile alakalı yazı göremediğim için yok dedim.

1 Beğeni

Ne kusuru estağfurullah. evet gigabit porta sahip ve anakartım da dediğim gibi msi b250m pro vd modeli.
10/100/1000 mbps lan girişine sahip bir anakart. Ben sorunun modemin arayüzünden veya modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü modem arayüzünde direkt 100mbps yazıyor. 1000 gelip de bilgisayarda 100 e indirme gibi bir şey yok sanki. Driverlarım güncel. Bios’um güncel olmadığı için olabilir mi?

1 Beğeni

Bu ilk attığınız resmi telefon kamerasıyla ile değilde direkt ekran görüntüsü alma şansınız var mı?

1 Beğeni

İki lan portunda da 100M/Full yazıyor ilk görselde

2 Beğeni

Peki ya kablo? Farklı bir cat 6 kablo ile deneme şansınız var mı?

2 Beğeni

Bütün portlar gigabit destekli pc kaynaklı olabilir

1 Beğeni

Merhaba anakart BIOS ayarlarını gözden geçirin çünkü bende aynı modemi kullanmaktayım benim anakartım asus rog strix x570-f bende bir sıkıntı yok gigabit portu modemde etkin vereceğim linkten lan driverlarınızı güncellermisiniz
https://download.msi.com/dvr_exe/mb/realtek_pcielan_w10.zip

2 Beğeni

Diğer portları test edin. Modem size kablonun iki tarafındaki anlaşmalı hızı gösterir.
2.5 Gig switchime 1 Gig destekli cihaz bağladığım zaman switchte 1 Gig yazıyor.

Ya kablonuz, ya bios yada yazılım probleminiz var. Bilgisayarda etherneti kaldırın windowsun kurmasına izin verin. Ağ ayarlarında reset at diye bir buton var.

1 Beğeni

Kablo sorunu. 100 mbit için 4tel.gbit için 8 telin sorunsuz olmalı. 10m üstü ise sırasına dikkat etmelisiniz.

2 Beğeni

Ont ve modemi bağlayan ethernet kablosunu ont den çıkarıp bilgisayara bağlayın ve modem arayüzünden bağlantı hızını kontrol edin sorun kabloda mı yoksa bilgisayarda mı anlaşılacaktır. (ONT: fiberin sonlandığı modemin yanındaki küçük cihaz)

1 Beğeni

Merhaba

Modem gigabit portlara sahip.

  1. Cat kablosunun kalitesi ve Cat6 ve üzeri olması gerek.
  2. Ethernet kartın taşıyabileceği kapasatiye göre değerlidirmek gerek ve kartın yazılımı güncelle yapılması gerekiyor olabilir.

Windows ve bios güncellemeri yapmalısınız.

Görev çubuğunun sağ alta internet sekmesine tıklayıp. Ağ & İnternet ayarları : özellikler : en alta indiğinizde orda : bağlantı hızı (Alınan/iletilen) 1000/1000 (mbps). Yazar ordası sizde 100 dür. Oraya bakarak düzelip düzelmediğini kontrol sağlaya bilirsiniz.

3 Beğeni