Gigafiber Kapasite/Hız Sorunu [Esenler&Gaziosmanpaşa]

03.11.2022 Akşamı Süreç Özeti:

03.11.2022 Süreç özeti:

02.11.2022 Süreç Özeti:

Merhabalar,

Bir süredir, akşam saatlerine yakın / devamında ve hafta sonlarında ciddi hız düşüşleri (700’ün kat kat altında) yaşamaktayım, bu durumun binama gelen drop kablosundan mı, gpon cihazından mı kaynaklı olduğunu anlamam için özellikle sokağıma yakın konumda oturan kişilerden konu altına yahut DM’den hız testi rica ediyorum. 59. Sokak yakınlarında olursa daha iyi sonuç alacağım.

Sorunun ilk yaşandığı günlerde ekipten biri geldi kutu sinyalinin normal olduğunu, modem ayarlarımın değiştiğini söyledi (MTU ayarım sözde 1500 olmuş) MTU ayarıyla hiç bi zaman oynamadım, 1492’ye ayarlı olması gerekiyordu ki bu testler yapılırken her zaman o parametreleri de kontrol ettim, neyse adam fiber uçları temizledi ayarlarımı sıfırlayıp gitti. Adama dedim halbuki bakın akşama doğru yaşıyorum ben bu sorunu ben gene eve döndüğümde aynı hızları alacak mıyım dediğimde, hayır aynı şeyi yaşamazsınız dedi. Geldiği saat 11 buçuktu o saatlerde bi hız testi atıp gitti (850down-900küsür up) Tabi ki hiç bişey düzelmedi, daha da kötüye gidiyor.

WP’den atılan fotoğraf ( Öğle saatlerinde zaten aldığım hız normal)

Örneğin size ilk fiber kaydımın yapıldığı gün 900’lerde aldığım hız testleri paylaşmıştım. O günden sonra asla o hızları görmedim.

Şu an 12:45 itibariyle güncel hız değerleri şu şekilde:

1 saat önce forumdan bir kullanıcıdan aldığım ekran görüntüsünde kullanıcı 900/900 küsürlerde hız alıyordu ben aynı dakikada 600/900 lerde :slight_smile:

Dün gece saatleriyle birlikte hız değerlerim şu şekildeydi:
— 22:50 civarı:

— Gece 1 civarı:

Dün geceden video şekilde hız testlerim:

Yapım gereği bir şeyin ya düzgün yapılması ya da hiç yapılmaması taraftarıyım, sabırla bu hızlara kavuşmayı bekleyenler var biliyorum fakat, bu hizmeti veren tarafın hız vaatleri var ve ben de bunların yerine getirilmesini istiyorum. Bundan dolayı rica ediyorum “buna da şükret” “bulamayan var” tarzı söylemler içeren yorumlar yapmayınız.

5 Beğeni

Kullanıcı sayısı arttıkça altyapı yetersiz mi kalıyor acaba. Giga kullanan herkes aynı şeyleri söylüyor. TurkNet 750 mbps hızları garanti ederken bu kadar hız düşmesi normal değil.

1 Beğeni

Keşke bi üst paketi olsa kardeşim ben sana ayda 400 liraya stabil yoğunluktan çok az etkileneceğin bir altyapı ile hizmet sağlayacağım dese parasını umursamam geçerim, zira günün sonunda verdiğim paraya değil aldığım hizmete bakıyorum. Vaat edilen yerine gelmiş mi ona bakıyorum. Post prodüksiyon işleriyle uğraştığım için down/up trafiğim biraz yüksek haliyle bu hızlar da benim zamandan tasarruf etmemi sağlıyor. Burada 2-3 sene içine çoğu insan bu hızlara kavuşacak ve yoğunluk adı altında performans kayıpları yaşatmamak adına şimdiden cihazları yükseltmeleri gerekiyor.

Farklı sunucu denediniz mi? TurkNet tam hız vermiyor. Codit, Awm de falan kontrol eder misin?

1 Beğeni

Yaklaşık yarım saattir böyle… Akşama doğru maşallahı oluyor.


@alperenatici

1 Beğeni

Hocam ben Davutpaşa Caddesindeyim 3 hafta oldu gigafiber geleli hala arayan yok birde 5 gündür kesinti yaşıyorum artık düzgün şekilde çeksin de 20 mbps de razıyım

Almanız gereken standart hizmet yerine daha azına razı olmanız doğru değil, siz hayrına hizmet almadığınız gibi onlar da sizin kara kaşınıza kara gözünüze bu hizmeti sunmuyor, bizim milletin garip bi huyu bu anlam veremiyorum… Umarım olması gereken kalitede hizmet alırsınız.

4 Beğeni

Sunucuyla ilgisi yok videoyu izlerseniz download hızı çıkan sonuçla aynı hızda hocam

2 Beğeni

Saat 22:41 gigafiber (!) download hızım

Dosya indirme hızı:
image
*Max 40mb/s ve aşırı dalgalı bi indirme hızı var, saniyede 5’e de düşüyor 10’a da.

1 Beğeni

Merhabalar hocam bende esenlerdeyim de benim de downloadlar düşük çıkıyordu kayıt açtım gelen ekip test ettiğinde Zyxel t50b vadedilen hızları alırken kullandığım router ax 6000 malesef download larda dalgalaniyordu sorun modemde çıktı yapılan testte :pensive: modem servis e gönderdiğimde cihazda sorun yok diyip bugün bana teslim edecekler , forumları gezerken donanım haberde Esenler’de oturan bir kişide aynı downloadlarda dalgalanma yaşıyormuş büyük ihtimalle esenler bölgesinde bir sorun olabir düşüncesine kapildim. Bende de dalgalanma sizinki gibi download 120 upload 900 üstü

Dalgalanma yapmadığı zamanlar kablolu 900-900 üstü kablosuz da 870mbs lere kadar hız alıyordum

1 Beğeni

En boş saatte sabahın köründe böyle, normal olması gereken bu ama öğleden sonra gör sen curcunayı, teknik ekip yönlendirildi gene, gelip modemi sıfırlayıp gitmezler inşallah :grin:

1 Beğeni

Destek kaydında hatalı güncelleme yapmışlar, yani ekip falan gönderdikleri yok henüz… Network ekibi inceleme yapacakmış, yani fiziksel yapacakları testten daha fazla veri gönderdim kendilerine daha neyi inceleyecekler anlamıyorum. Büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi Esenler Davutpaşa Mahallesini kapsayan ana fiber kutusu yetersiz geliyor bi zahmet edip güçlendirme çalışması yapsalar belki hiç birimiz bu sorunu yaşamayacağız.

Yoğun kullanılan saatlerde altyapı yetersiz kalıyor. Böyle giderse birkaç ay sonra 200 mbps hızlar normal kabul edilecek gibi.

1 Beğeni

Katılıyorum, yapacakları şey ana fiber kutusundaki cihaz sayısını - kapasitesini arttırmak. Ana kutu da dibimizde bu arada hemen alt sokakta. Zira cidden 8 mbit gördüğüm zaman oluyor ya ben yıllardır VDSL kullanıyodum orada bu hızı almadım :smiley:

Ana Kutu bu:

Konumu şurası:

2 Beğeni

Selamlar, tüm geri bildirimlerinizi ilgili birime aktardım. Network ekibi inceleme sonrasında bir sorun tespit edemez ise sahada ilgili alanlara müdahale sağlanır.

1 Beğeni

Tek Davutpaşa da değil esenler bölgesinde sorun var diye düşünüyorum . Bendeki en üst segment router piyasada üstü yok bendede dwonload larda arada dalgalanmalar oluyor . Sorun modemde denildi ama servisde uzun süre test edildi herhangi bir sorunla karşılaşılmadi şuan ikilimde kaldım malesef

1 Beğeni

Teşekkürler Alperen Bey, sizin de başınızı çok ağrıttım bu durumdan hakkınızı helal edin. Büyük ihtimal ana fiber kutusundaki kapasite arttırıldığında sorun düzelecektir, merakla bekliyorum. İlginize teşekkürler.

1 Beğeni

Akşam saatlerinde hız testleri paylaşabilir misiniz hocam konu altında, en azından yetkililer referans alabilirler buradaki sonuçları.

Hocam leptop arızalı malesef servise vercem onuda :grinning:
Kablosuz atabilirim zaten orda barız belli download da dalgalanmalar . Wifi 6 800-900 alırken öğlen saatleri ve gece çoğunlukla downloadlar 100-200 arası oluyor

2 Beğeni

Daha sağlıklı bi sonuç için kablolu bağlantı şart hocam, ağınıza bağlayabileceğiniz başka bir laptop falan bulabilirseniz çok iyi olur.

1 Beğeni