03.11.2022 Akşamı Süreç Özeti:
03.11.2022 Süreç özeti:
02.11.2022 Süreç Özeti:
Merhabalar,
Bir süredir, akşam saatlerine yakın / devamında ve hafta sonlarında ciddi hız düşüşleri (700’ün kat kat altında) yaşamaktayım, bu durumun binama gelen drop kablosundan mı, gpon cihazından mı kaynaklı olduğunu anlamam için özellikle sokağıma yakın konumda oturan kişilerden konu altına yahut DM’den hız testi rica ediyorum. 59. Sokak yakınlarında olursa daha iyi sonuç alacağım.
Sorunun ilk yaşandığı günlerde ekipten biri geldi kutu sinyalinin normal olduğunu, modem ayarlarımın değiştiğini söyledi (MTU ayarım sözde 1500 olmuş) MTU ayarıyla hiç bi zaman oynamadım, 1492’ye ayarlı olması gerekiyordu ki bu testler yapılırken her zaman o parametreleri de kontrol ettim, neyse adam fiber uçları temizledi ayarlarımı sıfırlayıp gitti. Adama dedim halbuki bakın akşama doğru yaşıyorum ben bu sorunu ben gene eve döndüğümde aynı hızları alacak mıyım dediğimde, hayır aynı şeyi yaşamazsınız dedi. Geldiği saat 11 buçuktu o saatlerde bi hız testi atıp gitti (850down-900küsür up) Tabi ki hiç bişey düzelmedi, daha da kötüye gidiyor.
WP’den atılan fotoğraf ( Öğle saatlerinde zaten aldığım hız normal)
Örneğin size ilk fiber kaydımın yapıldığı gün 900’lerde aldığım hız testleri paylaşmıştım. O günden sonra asla o hızları görmedim.
Şu an 12:45 itibariyle güncel hız değerleri şu şekilde:
1 saat önce forumdan bir kullanıcıdan aldığım ekran görüntüsünde kullanıcı 900/900 küsürlerde hız alıyordu ben aynı dakikada 600/900 lerde
Dün gece saatleriyle birlikte hız değerlerim şu şekildeydi:
— 22:50 civarı:
— Gece 1 civarı:
Dün geceden video şekilde hız testlerim:
Yapım gereği bir şeyin ya düzgün yapılması ya da hiç yapılmaması taraftarıyım, sabırla bu hızlara kavuşmayı bekleyenler var biliyorum fakat, bu hizmeti veren tarafın hız vaatleri var ve ben de bunların yerine getirilmesini istiyorum. Bundan dolayı rica ediyorum “buna da şükret” “bulamayan var” tarzı söylemler içeren yorumlar yapmayınız.