Merhaba köye fıstığa geldim malesef ugrasamadim köyden dönünce artık Cat 7 kablo ile denicem
Güncelleme Cat 7 kablo takip denedim modem odası sonuçlar böyle
Müşteri hizmetleri altyapıda bir sıkıntı olmadığını söylüyor, PC kablolu testlerde de sonuc neredeyse aynı malesef

Güncelleme ; Servis kaydı açıldı gelip bakinildi modemde testlerde sorun lu gözüküyordu, Turknetin verdigi modem gayet başarılı hız alıyordu gelen yetkilinin gponla uyusmuyo olabilir diye mantığı yürüttü ama uyusmasa bile başka marka gpon malesef kullanamiyormusuz bende evdeki TPlink vr600 le ax6000 in le Cat 7 kablo ile ax6000 i accest point moduna alıp denedim
Wifi 6 kablosuz
Modem odası hız sonucu
Wifi 6 kablosuz
1 duvar arkası hız sonucu
Malesef bu şekil kullanamicam evde ufak çocuklar olduğu için
Test Sonuçları Siteler üzeri
Süper hocam uzak mesafede durum nedir birkaç duvar arkasından
Router tam stabil değildir, tam performans verdiği anda en son oda 3 duvar oluyor sanırım 750 mbt veriyor ama router sabit hız kalmıyor. Bu sorunu tp link çözerse router tutamazsın ve 900 , 900 görme şansın oluyor, belki yazılımsal sorunu vardır bilemeyiz, sürekli aynı hızları göremiyorsun 200 300 düşüyor sürekli sabit kalıyor, bu söylediğim hızlar kablolu olarak test edilmiştir.
Router hakketten çok iyi düzeyde ama stabil değildir.
Zyxel modemle 750 mbt hızları sabit kalıyor ama wifisi o kadar iyi değildir, işte tp link iyileştirme yaparlarsa iste o zaman diğer routerlardan daha iyi performans veriyor, daha iyi wifisi var.
Hocamın dediği gibi 3 duvar arkası verdiği hız dün akşam yaptım testler akşama eve geçince tekrar yapabilirim,
Modem router alarak performans tam verdiğin de odanın her köşesinde en uzak yerinde bile rahatlık la kablosuz wifi 6 750 üzeri hız alıyor lakin ara ara modem kendi kendine performans dan düşüp 200 -300 lere iniyo . Gigagiberde tahsis edilen Zyxel marka ürün bile kabloluda 800 e zar zor çıkarken bendeki cihaz kablosuz da rahatlık la 850 üstü cikiyo Max 910 MBS hız aldım test sonuçlarında . Malesf kendi kendine modem performansını kaybediyo cihazı servise verecem durum geliştikçe yazarım buraya . Router bu fiyatı hakediyormu bana göre hakediyo kuruşu kuruşuna fazlasını bile lakin tam performans verdiği zaman . Cihaz performansı maalesef stabil deil
Sorun yazılımsal ise bir şekilde çözülebilir Uzaktan bile tp-link bağlanarak falan
Yok donanımsal bir problem var ise maalesef mecbur servise gidecek yenisiyle değişim yapılır muhtemelen En azından yapılması gerekir
Hocam modem odası hız sonucu
1 duvar arkası yani oyun odam hız sonucu zaten benim için bu oda önemli
2 duvar arkası hız sonucu
3 duvar arkası son oda hız sonucu
Sonuçlar 3 yukarı 5 aşağı aynı atıyo hep ama dediğim gibi stabil deil bazen kendi kendine aynı sunucuda modem apttallasiyo performansni veremiyor hiç bir odada @Receep32
Stabil çalışmıyor olmasının nedeni routera wifi5 wifi4 gibi ac n cihazların bağlanması olabilir mi? İki router kullanıyorsanız birini wifi5 birini wifi6 cihazlar için kullanabilirsiniz.
Vr600 u kaldırdım hocam direk gpon ve ax6000 in takılı ont cihazı gpon uyuşmazlığı var sanmıştım kendi kendine o da düzeldi , stabil çalışmıyor derken hocam şöyle modem yarım saat sonra kendi kendine aptllasip 300 hız düşürüyor kapatıp açınca kendine geliyor tekrar yada kabloyu çıkarıp tekrar takınca
Şuan bu şekil kullanıyorum
Bir başka olasılık statik ip kullanıyorsanız DNS amplification attack alıyor olabilirsiniz. Bantgenişliğini meşgul eder.
Sonuçlar mükemmel görünüyor
Fakat stabillik Yoksa sıkıntı hocam
Statik ip kullanmıyorum hocam
Belki de özelliklerinin içerisinde enerji verimliliği adına tasarruf opsiyonu vardır. Veri miktarı veya bağlı alıcı cihaz sayısına göre sinyal gücü düşürülüyor olabilir
Hocam aradım taradım baktım da öyle bişey bulamadım modem arayüzünde tam olarak neresinde dir bahsettiğiniz ? @ModeratriX
Cihazda QOS açık ise, gecici olarak QOS kapatıp (standart moda alıp) wifi performansını test ediniz. Eğer wifi hızınız yükseliyorsa (ki muhtemelen yükselecektir), routerınız ethernet cihazları önceliğe alıyor. QOS ayarlarında cihaz önceliklerini ayarlamalısınız.
Biraz araştırma yaptım cihazınızda enerji tasarrufu ile ilgili bir özellik bulunmuyormuş. Ama @KafaKonforu arkadaşımın dediklerine ek olarak Airtime Fairness başlığı altında bir ayarlama varsa kontrol edilebilir.
Hocam o kadar bilgi sahibi değilim malesef nasıl yapcam bilemedim QQs yi nereden kapatacam hocam ? Wifi hızım zaten yüksek ondan yana sıkıntı yok tam performans verdiği zaman lakin her yarım saate bir modem kendilinden çöküyor ve modemi kapatıp açmadan kendine gelmiyo cihaz
TP-Link forumunda sizinle aynı sorunu yaşayan kullanıcılar mevcut. QOS (Ağ İletişimi Hizmet Kalitesi) yani paket önceliklendirme de diyebilirsiniz, sizin modeminizde tamamen kapanmıyor. Nedense TP-Link böyle bir seçenek koymamış. Haliyle cihazınıza birden çok WiFi istemcisi bağlandığında, QOS kararsızlaşmaya başlıyor.
Benim de başıma Zyxel modemde gelmişti bu. Wifi istemci sayısına bağlı olarak download miktarını istemci sayısına böler gibi bir limit koyuyordu. Örneğin download hızım 80mbit ve 4 wifi cihazı bağlı ise, her birinin download hızını 25lere kadar düşürüyordu. Ethernet ile yapılan bağlantılarda bu sorun gerçekleşmiyordu.
Mutlaka bununla ilgili yeni bir güncelleme gelecektir, o zamana kadar QOS ayarlarına müdahale edip kullanmaya devam edeceksiniz gibi görünüyor. Aşağıdaki görselde Application Priority (uygulama önceliği) ve Device Priority (cihaz önceliği) seçenekleri yer alıyor.
Detaylı bilgi için teşekkür ederim hocam eve geçtiğimde bakacağım lakin bu dediğim kablolu hizdada aynısını yapıyor sadece wifi de deil şöyle olarak örnek atım size @KafaKonforu Screenshot_20221006-104247657|230x500