Gigafiber için hangi modem kullanılmalı

Evet, ben hala QOS’un normal çalışmamasından ötürü bunu yaşadığınızı düşünüyorum. Farklı bir sorun gelmiyor aklıma. Cihaz önceliğinden bir adet cihazınıza (pc olabilir) öncelik tanımlayın, 1 günlük kullanım testi yapın. Eğer hız düşmesi yaşanmıyorsa sorun QOS’ta, yaşanmaya devam ediyorsa sorunu başka bir yerde aramaya devam edeceğiz :slight_smile:

Çok teşekkür edsrim hocam :hugs: işten eve gectimde denicem dediğiniz o şekil test edecem 1 gün boyunca bakalım

Güncelleme : TPlink müşteri hizmetleri ile görüşme sonucu yarın modemi kontrol etmeleri için servise kargolatcam , @KafaKonforu malesef dediğiniz ayarı denemeye vaktim olamicak gibi . Benden kağıda yaşadığım sorunu yazıp gondermemi söylediler

Tplinki Ax6000 u servise göndereceğim için tplink vr
600 modemini taktım . TPlink vr 600 modemi bütçeye uygun ve gayet başarılı sinyal konusunda olsun hız falan parasının sonuna kadar hakkını veriyor bu modem , taktım sonuç gayet şahane ama wifi 6 desteği olmadığı için kablosuzda 670 üzeri alınmıyor , 670 MBS hız bana yeter diyorsaniz bu segmente bu fiyata ve bu performans veren ürün bulamazsinin şiddetle tavsiye ederim🤗 Almak isteyenler V3 sürümünü alsin dier sürümleri sorunlu bildim kadarı ile

1 Beğeni

Son durum nedir hocam

Son durum şöyle hocam ürünü TP-Link servise gönderdim . Tplink Servis test sonuçları routerin bütün giriş çıkışları wifi herşeyi uzun süre test edilmiş ve herhangi bir sorunla karşılaşılmamis buna sevinim mi bilemedim ama malesef gene arada dalgalan ma yapıyor cihaz downloadlarda.

Bu sorunu downloadlar da dalgalanma t50b modemde alan Esenler’de oturan 3 kullanıcıya daha rastladim sorun nerde neden böyle oluyor bilemedim malesef :pensive:

Ürün servisden geldikden sonra ki Kablosuz wifi 6 test sonuclari ;

Merhabalar geçmişte ax2 modelini bu başlıkta önerdiğim mikrotik markasının ax3 modelinden iki adet alıp evdeki ağımı güncelledim. Bir seçenek olarak değerlendirmek isteyenler için hız sonuçlarını paylaşıyorum. Routerden memnunum. İpv6 trafiği şu an bütün cihazlarda işlemcide işlendiğinden eski ac2 modeli 240mbps yi geçemiyordu bu model sorunsuz 1gbps trafiği yönetebiliyor. Kablosuz performansı da çok iyi alttaki görsel routerden 3 metre uzakta intel wifi ax201 kartlı bir bilgisayarla yapıldı. Arada engel yok router ve bilgisayar birbirini görüyor.

Hocam hortlatıyor gibi oldum ama onun kardeşi olan Honor ax3 ü kullandım sadece 1 gün dayandım, iade ettim hemen, wifi hızları türknetin bana verdiği modemden bile kötü, macbook ve i phone 11 imle wifi6 da 300 mbps i geçemedim hatta bazen wifi ile modem arası hızım 72mbps e düşüyordu tabletimde 50mbps hız alıyordum

Not: Gigafiber kullanıyorum