Gigafiber için hangi modem kullanılmalı

:slight_smile: farklı şeylerden bahsediyoruz. Durumu aydınlatabilecek bir nükleer fizikçi lazım bize :grin:

1 Beğeni

Neyse en aydınlatıcı taraf cihazı alınca göreceğiz.
Umarım yine hız düşüklüğü yaşamaz.

1 Beğeni

Kısmetse cuma günü ürün elimde detaylı inceleyip test edip deneyimlerimi paylaşırım :sweat_smile:

Güncelleme kutu elime yeni ulaştı şuan açıyorum hayırlısı olsun artık :hugs:

TPlink msuteri hizmetleri maşallah çok bilgililer ve çok akıllılar inanın küfür etmemek için kendimi zor tuttum , onu o koltuğa oturtanda kabahat 1 10 dakikadır tartışıyorum tartışma konumuz aldığınız modem wifi6 da olsa bile 500mb üstü hız tek alabirsiniz Max diyo bana cihaz o kadar destekliyor diyor bana saygı değer müşteri hizmetlero TPlink, daha sattıği malın ozelliklerini bilmeyen … Sabır neyse gelelim modeme cihaz ayarlarında sıkıntı olabir diye müşteri hizmetlerini aradi tartisarak kapattım telefonu,
Denediğim yöntemler wifi 5 g yi 160 MHz bandına kanal aralikda 124 Df denememe rağmen hız 500 üstü çıkmıyor malesef

Hız sonuçları iPad 11 256 GB 3.nesil

Asus Rog Phone 3

Kanalı 36-48 arası seçip bir de öyle dener misiniz? Sonuçların böyle çıkması çok saçma diğer düşük modellerde bile daha fazlayken, ya modemde ya da ayarlarda bir sıkıntı var sanırım.

Denedim 2 saatir müşteri hizmetlerine burdan yazıyom telde kaldırmıyor artık burdakide normal diyo o hızlar Max wifide o hızları alırsın diyo :pensive: sabır

Arayın hepsi için ayrı ayrı şikayet talebi açın. Açmıyorum derse cimere siz dahil tüm görüşmelerim adına yetersiz bilgiden dolayı şikayetçi olacağım deyin ve gerekli işlemleri yaptırın muhtemelen size geri dönüş yapacaklardır. Davranişlarından rahatsız olduysanız bu bilgileride yazıya eklerseniz güzel olur

Hocam onu sonra şikayet ederim de kablolu test ettim hızlar harbiden çok aşağı modeme gelen hızı nerden görebilirim ?

Benim aklım almıyor artık kablolu bağlantı hızı .

1 Beğeni

Her test ettimde daha da aşağı düşüyor hız nerde sorun var çözemedim :pensive::pensive::pensive:

Acaba yeni bir firmware gelmiş olabilir mi konuyla ilgili ? Siz kabloluyu test edebilirsiniz tabii ki ama kablosuzda vaadedilen hız size verilmesi gerekir. Eğer cihazlarınız 866 mbps teorik hızın üstünde ise 600 mbps nin üzerinde kullanım gerçekleşmesi gerekirdi

Hocam dediğiniz sunucu seçtim sonuçlar hiç iç açıcı değil sürüm güncel kontrol ettim yeni paylaşılan firmware var TPlink göndermişti onu da kurdum resetleyip aynı mlaesef

1 Beğeni

Zyxel ürün yanımda maalesef deil vr600 le test ettim
Vr600 kablolu hız testleri

Ax6000 kablolu hız testleri

Kablosuz testlerini yukarda atmıştım sorun nedir ne değildir hic bilmiyorum :pensive:

Bende bilemedim hocam altyapıda sıkıntı var büyük ihtimal diye tahmin ediyorum

Microsoft storedan speedtest uygulamasını indirip bir de uygulamadan test eder misin?

Bilgisayari malesef sahibine teslim ettim işleri vardı baya rica da bulunup aldım test edip geri verdim şuan o nu yapamam malesef :pensive:

TurkNet müşteri hizmetleri kutuya gelen hızın 2 gb olduğunu söyledi ve Cat7 kablo ile hız testinde kablolu en az 750 MBS vaad verdiklerini söylediler ve bu testi Zyxel modemle yapmamı ve Cat 7 kablo ile yapmamı söylediler ki Zyxel modem bende değil , malesef şuan cat5 5e takılı ama dier kullandım modemlerde Cat 5 e idi ve hiç boyle olmamıştı . pazar günü köye gideceğim için şuan Cat 7 kablo bulup test etsem bile ekipler pazartesi gelecek evde olamicam napcami bilemedim malesef :pensive:

Ben CLI tool kullanıyorum. Arayüz olmadığı için alternatiflere göre en sağlıklı sonucu vereceğini düşünüyorum.

Merhaba çözüm bulabildiniz mi?