Hocam inanin dediklerinize çok fransizim kaldım
Karae degisitirip bunu almayı düşündüm sizin o bahsettiniz şeylerden onerebilceniz modem var mı ?
Hocam inanin dediklerinize çok fransizim kaldım
İşinize karışmak gibi olmasın ama bana bunlar çok iddialı geldi ev kullanıcısı için çok fazla ofis ve şirket için olabilir bütçenize uyuyor ise size kalmış 5 bin ciddi para router için
Bütçeme uyuyorda hocam 1 duvar arkasi hemen wifi 6 cihazlarla giga hızlarını alacaksam helal hoş olsun ama dier aldım modemler gibi performans sağlarsa boşa almış olurum
eğer mükemmel bir ağ planlıyorsanız
bir adet Aruba Instant On 1960 12XGT 4SFP+ Switch
her odaya Aruba 550 Series Indoor Access Points
router olarak mikrotik CCR2116-12G-4S+
türknettende sfp bağlantı talep edin her odada 4gbps kablosuz hız alırsınız (8x8 5ghz 4x4 2.4ghz istemci ile)
Malesef hocam o kadar bilgim yok şimdi benim istedim resim burdaki hocama ait
yukarıda yazdığım gibi anten gain ve cihazların rx hassasiyetine bağlı. Ax53 ün antenlerini tam dik kullanın. Piyasadaki standart ürünlerin birçoğu ile aynı sonucu almanız büyük olasılık.
Benim tavsiyem sizin holun sonu gereksiz yer işgali. Mimaride bu tarz şeyler yapılmaz genelde
Bahsettiniz sistem 30 k üstü diye tutar saniyom ama benim için sadece hocam oyun odası yeterli diğer odalar da cekmesede olur o derece düşünün , dediğiniz sistemi bilmiyorum ama anlattiginiza göre ileriye dönük çok iyi ama benim için sadece oyun odası yeterli
Bende Huawei router aldım 4 çekirdekli olanı gerçekten çekim gücü zayıf bu konuda teknik bilgim yok ama aldığınız ürün 5 bin civarında oda başarısız olursa para çöp olur yeni kanunla açılmış elektronik ürün kusurlu değilse iade almıyorlar yazık olur mesh sistemi kursanız faydası olur belki Asus router da çok iyi incelemelerde denk gelmiştim
AX53 ün iki antenini oyun odanıza uzatma kablosu ile taşıyın.
Anteni uzatma kablaso ile nasıl cekcem hocam onu anlamadım malesef @Usta huawai bende aldım AX53 yanında çöp du o mecbur alıp 2.el satarım yapcak bişey yok yada hiç almamak cidden kararsızım
antenleri sabitmiş içini açmanız gerekir birde sanırsam 2x2 ben 4x4 olarak düşünüp uzatın dedim
MU MIMO özelliğini kapatıp açabiliyorsun. Routerin 2x2 ve 4x4 dediğin MU MIMO özelliğidir.
Bazı cihazlar için geçerlidir.
AX53 ile AX6000 arasındaki fark işlemci farkıdır, bakabilirsin.
AX6000
1.8 GHz 64 Bit Quad-Core CPU
AX11000
1.8 GHz 64 Bit Quad-Core CPU
AX53
Dual-Core CPU
Merhaba işlemci vs olarak değil wifi kapsama alanı açısından değerlendirdim.
Bahsettiğim şey mimo ile gelen bir teknoloji. Rank Adaptation olarak geçiyormuş 4x4 bir vericinin 1x1 gücündeymiş gibi çalışmasını sağlıyor. Gsm sektörü ile yavaş yavaş wifi ye de girmeye başladı. Qualcom bazı soclarında kullanacak diye okumuştum.
Eirp sınır değerini geçmemek için limit değeri chain sayısına bölmeniz gerekir (ikiye bölmek için 3 db dörte bölmek için 6 db çıkartılır)
Örnek: eirp limiti 23 db olan bir frekansta 2x2 vericinin kanal başı yayın gücü 20db, 4x4 bir vericinin kanal başı yayın gücü 17 db olur. 4x4 vericiye 2x2 bir alıcı bağlandığında iki kanalı kullanabileceğinden 23 db değil 20 db olarak yayın alır. 2x2 bir cihaza bağlansa 23 db yayın alacağından kapsama alanı yarıya düşer.
Bu düşüşü engellemek adına 4x4 verici hiç 4x4 alıcı bağlı değilken 2x2 alıcı geldiğinde rank4 ten rank2 ye iner ikişer kanal birleşir diyebiliriz. Böylece toplam güçte düşme olmaz. hatta 2x2 alıcı da bağlı değilken 1x1 alıcı bağlanırsa rank1 moda geçer 1x1 gibi çalışır.
Bu nedenle 4x4 ile 2x2 arasında aynı limit değerde kapsama alanı farkı vardır. spatial streamsayısını düşürüp menzili arttırmak olarak bakabiliriz.
En düşük verisyon olan Ax10 kullanıyorum ve bu özelliği kapata biliyorsun tek yönden işlem yapabiliyorsun.
Benim bildiğim mu mimo ac için geçerlidir.
Ax wifisinde sınır yoltur diye biliyorum.
Chain sayısı ile kapsama alanı arasındaki ilişkiyi açıklamaya çalıştım aynı şey ax,ac,n,g,b,a için de geçerli
Aslında karşıdaki cihaza göre haraket ediyor, direk 2x2 veya 4x4 olarak sunmuyor. Elindeki cihazda hangi wifi kartı varsa onu sunuyor. Senin dediğin gibi 4x4 olarak bölmüyor cihaza göre ayarlayıp tek kanalda yüksek bant genişliğine sunuyor, iki kanalda da sunuyor. İşlemci çoklu çekirdek olduğu için hepsini aynı anda sunabilir.