DSLAM Kilidi konusu hk

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda forumdan bir çok abonenin DSLAM kilidini kaldırdık, kaldırıyoruz.

Peki nedir bu DSLAM Kilidi?

DSLAM Kilidi sadece bir tabirdir, aslında bir kilit durumu söz konusu değildir.

Her hattın servis verilebilirlik olarak tabir edilen, ön görülen maksimum alabileceği hızı vardır. Bu hız Türk Telekom tarafından hat çekildikten sonra sisteme kaydedilirken ölçülen teorik değerdir.

Eğer bir devredeki servis verilebilirlik hızı 79872 Kbps’in altındaysa 100 Mbit profil tanımlandığında DSLAM cihazı bu devrenin servis verilebilirlik hızına bakar ve ona en yakın profile düşürür, bu durumda en uygun hız profili 79872 Kbps olduğu için hatta o profil tanımlanır.

Aynı şekilde bir devrenin servis hızı 79872 ile 88064 Kbps arasında ise DSLAM o hatta 88064 Kbps hız tanımlar.

Herkese iyi forumlar.

16 Beğeni

Yararlı bilgilendirme olmuş👍

3 Beğeni

Benim ki hâla kaldırılmadı, Enes bey’den cevap bekliyorum.

Konu sahibine Dm atın

2 Beğeni

Aslında tam olarak bu yüzden değil. Aynı lokasyonda sizden daha önce hizmet alan farklı kullanıcıların hat değerleri düşükse sıkıntılar bu yüzden oluşuyor. Mesela siz daire 25 olun, daire 2 sizden daha önce internet kullanıyor diyelim ve tesisatı iyi değil. Yerleşik operatörün sistemi zaman zaman otomatik veya talep üzerine manuel olarak çalışan kullanıcının hat değeri ve lokasyon verisini alarak bütün binanın (veya kırsal kesim türü bağlantı tipi varsa aynı bağlantı noktasından hizmet alan herkesin) bu hızda çalışacağını hesaplıyor. Yerleşik operatörün sisteminde mesafe ve konum bilgisi işlidir, alabileceğiniz en fazla hızı teorik olarak hesaplamaz. Daha önceden bir veri girişi olmuşsa bile gerçek kullanıcılardan gelen veriler öncelliklidir ama sık sık güncellenmez.

1 Beğeni

2 hafta evde yoktum dslam kilidi tekrar aktif olmuş kaldırabilir misiniz

bende dslam kilidinin kaldırılmasını istiyorum lütfen

1 Beğeni

Merhabalar @okatur, konuyla alakalı Online İşlemler - TurkNet üzerinden destek kaydı oluşturup kayıt numaranızı buradan paylaşırsanız yardımcı olalım :innocent:

kayıt no 55100293 hala doğru dürüst cevap yok rica ediyorum dslam kilidini kaldırın teşekkürler şimdiden…

Merhaba, hat değerlerinizi kontrol ettiğim zaman modeminizin 80 Mbps ile buluştuğu gözüküyor. DSLAM kilidi 79 ve 88 hızlarında meydana gelmektedir. Şu anda hattınızda bir sınırlama gözükmüyor.


kablolu netten aldığım hız bu Baran bey dslam kilidi olmazsa 100 mb yi görecek öyle değilmi?

Bakır altyapıda hız testi esnasında modeminize gelen hızı tam anlamıyla görmemeniz normal bir durum. Şu anda modeminizin buluştuğu hız 80268 kbps. Hattınızda bir sınırlama bulunmuyor.

100 mb olması lazım değilmi taahhüt edilen hız o çünkü…

Merhabalar @okatur, paketinizdeki hıza ulaşabilmeniz birçok kritere bağlıdır. Santral mesafesi ve iç tesisat kalitesi gibi birçok etken bu hızlara erişebilmenizde önemli bir rol oynuyor. Bakır kabloda %20 kayıp olağan olarak kabul ediliyor. Şu an hattınızda kilit bulunmuyor. 20 dakika ara ile ağda bağlı hiçbir cihaz ve arka planda açık hiçbir program olmadan kablolu olarak gerçekleştireceğiniz 3 hız testini kayıt üzerinden paylaşırsanız ekipler inceleme ve müdahale sağlar :raising_hand_man: