Hız ile ilgili problem

Benim ne yapmam gerekiyor bu konuda destek kaydı oluşturduğumda 22 sine kadar çözülecek dediler ama değişen bir şey olmadı

1 Beğeni

Özel mesaj üzerinden size yardımcı olacağım.

2 Beğeni





merhaba. özel mesaj gonderemefim umarım buradan yardımcı olabilirsiniz. ekli resimlerde tüm değerlerimi paylaştım. ölçümlerin tamamı sslerde görüldüğü uzere sabaha karşı 04:00 de yapıldı. yani hemen herkesin uyuduğu, trafik yoğunluğunun en az olduğu saatte. yer istanbul esenler birlik mh 829. sk.

Görüldüğü üzere bu saatte bile 5ghz wifiden (tek cihaz bağlı) 57mbps hız alabiliyorum. santrale uzaklığ da ss de görünüyor. bu hız grafik yoğunluğu olan 18:00-23:00 saatlerinde 28 mbps kadar düşüyor. LAN ölçümüyle bu hız en fazla 3-5 mbps artıyor. bina 1 yaşında bina içi tesisat sıfır ve CAT6 İle çekildi. modem ASUS DSL AC-51 sizden satın aldım. hızım illa 83-85 olsun demiyorum ama 50-55 in altına inmesini de istemiyorum. Dslim kilidi dahil yardım/tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Merhaba, öncelikle şunu belirtmek isterim. Yapılan hız testlerinde en doğru değeri kablolu bir şekilde bağlantı gerçekleştirerek görebilirsiniz. Saat kaç olursa olsun, kullanım seviyeleri ne olursa olsun siz hız testinizi önce bir kablolu bağlantı kurarak yapın.

1 Beğeni

tamam bunu söyleyeceğinizi bildiğim için bende LAN yani kablolu bağlantıyla da en fazla 3-5 mbps farkediyor diye ozellikle belirttim zaten. sadece kablosuzla test yapmıyorum yani.

tekrar merhaba ve günaydın. bir önceki mesajında (yukarıda) 11 gün önceki ölçümümu paylaşmıştım. modem max rate değerim 11 günde 78mbps den bugüne 49 mbpsye kadar düştü ve kademeli olarak her gün düşmeye devam ediyor. bunun için ne yapmam gerekiyor?

Merhaba modem ayarlarından snr değerinizi 8 dB e sabitlermisiniz.

1 Beğeni

8 yaparsa Asus da crc patlaması yaşayabilir. :pensive:

1 Beğeni

Bir önceki görselinde 8 de iken crc hatası 60 da tabi ne kadar kullanımda 60 onu öğrenmek lazım ama 8 de iken 78 mbps hat değeri alıyormuş şuan 16 tıda düşmesi normal

2 Beğeni

Dslim kilidi nedir, nasıl açılır?

1 Beğeni

merhaba @2244242 bey

destek kaydı açarak sınırın kaldırılmasını istediğini belirte bilirsin. Crc artışı fazla olursa sizin sorumluluğunuzda.

1 Beğeni

Buradan dslam kilidi nedir’in cevabını bulabilirsin. DSLAM Kilidi konusu hk

1 Beğeni

direkt devre dışı bıraktım şuan 79 mbps nin üzerine çıktı. sirayla tek tek deneyeceğim bakalım en stabil ve crc si düşük snr değeri kaçmış bulabilecek miyim :slight_smile:

1 Beğeni

Genelde 8 dB sınır kabul edilir tabi hat zayıflamasının durumuna göre daha da aşağı çekilebilir.

dün buraya yazdıktan sonra farketmede snr değerini otomatiğe almışım. az önce bakınca farkettim. snr 8.3 de stabillesmis max rate 77 Mbps. hız testi 56 mbps veriyo crc hata sayisi 24 saatte 44 adet. crc düşük ama max rate ile real hız arasında 21 mbps gibi koca bir bosluk var. ne yapacam bilemiyorum gerçekten :frowning:

Hangi internet paketini kullanmak istiyorsanız o pakete geçip hızınızı sabitlettirin bu değerler ile 75 mbps sınırda kullanırsınız ama isterseniz bir 7dB e çekip internetinizi test edin eğer bir problem olmuyorsa hattınızı 75 mbps e sabit hale olması için arıza kaydı açın yok çok crc ve fec hatası alırsanız 50 mbps lik pakete geçmenizi öneririm hattınızın stabil olmamasının nedeni hat değeriniz sabitlenen hızdan düşük olmasından kaynaklanıyor 75 mbps alabilmek için 79 mbps hız sınırlaması yapılıyor.

1 Beğeni

Orada ki maksimum değeri saha dolabının yanında değilseniz almanız çoğu zaman imkansız olabiliyor. Kendimden örnek vereyim isteseniz. Maksimum değer 80 i buluyor ama hattımın altyapı sorgu sonucu 40mbps olarak tüm sorgu sistemlerinde çıkıyor. TurkNet bana uzun uğraşlar sonucu 50 mbps tanım yaptı fakat hız testinde aldığım sonuç genelde 40 mbps civarında oluyor. İnternetin en az kullanıldığı sabah erken saatlerinde maksimum 45 mbps görebiliyorum maalesef. Asus modemde ise snr değerini 14 yapsam bile çok fazla crc aldığım için TurkNet in Zyxel modemini ana modem olarak kullanıyorum daha az crc alıyorum. Asus ise benimle birlikteliğine router olarak devam ediyor :person_shrugging:

koskoca asus ne hallere düştü desene :slight_smile: :slight_smile: işin garibi asus’u ozellikle TurkNet satıyor diye turknetten satın aldım ki hem katkı olsun hemde bu modemi seçtiklerine göre bağlantı için en iyisi bu olduğu içindir herhalde diye düşündüm ama hata yapmışız anlaşılan. bu arada benim santrale uzaklığim 53 metre ve sorgularimda max hızım 83mbps görünüyor ama tabiki o hızı modem arayüzünde tahmini olarak bile görmedim :slight_smile: gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.

bir fe şunu anlayamıyorum. ne zaman hız testi paylassam direkt “kablolu ölçüm yapın, kalosuz da hız kaybı normaldir” deniliyor. iyi de yil olmus 2021 kablolu bağlantı kullanan orani kablosuza karşı %10 ya var ya yok . kablosuz da ortam değişkenleri hızı etkiler eyvallah. ama mesela aşağıdaki ölçümlerin tamamı wifi den tek cihazla ve modeme sadece 3 metre uzaklıktan 5ghz le ve arada tek bir engel yokken yapıldı. ayrıca RF e engel olabilecek dalga boyunda çalışan tek bir elektronik ve/veya elektrikli eşyam yok :slight_smile: ki zaten kablolu ölçümde de taş çatlasın 5-8mbps fark ettiriyor. ama ne fark eder? zaten hat 83mbps destekledigi ve santrale 53 metre mesafede sifir tesisatla bağlandığım halde modem max rate 77mbps :smiley:




Hız testine bakan biri bu kriterleri görmez ve sağlıklı olarak kabul etmez. Bu çok normal. :person_shrugging:

Asus da bir kaç dsl ayarını değiştirerek bu Max hızı değişebilirsiniz… ayar sekmelerinin yanında ki soru işareti simgesine gelerek ne işe yaradığını hakkında anında bilgi alabilirsiniz. Aynı şekilde web sitesi üzerinde destek kısmından arayüz ayarları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Asus kullandığım zamanlar snr ayarı dışında kurcalarken fark etmiştim… bir göz atın isterseniz.