Merhaba.Geçenlerde de konu açmıştım saha dolabıyla ilgili onu hallettik ama hızım gelmesi gerekenden az geliyor.88 mbps tanımlı ama 45 mbps kullanabiliyorum en fazla bunun nedeni nedir ?
Hız testini kablolu olarak mı yapıyorsunuz yoksa kablosuz olarak mı?
5 ghz Wifi kullanmıyorsanız. 2.4 Ghz ise hız limiti o kadar. Ethernetle test yapabilirseniz daha yararlı olur. Birde sanırsam DSLIM kilidi var sizde de.
Birde buna ek olarak 5 ghz ve 2.4 ghz aynı isimde yapmayın. Sonuna _2.4ghz bu 2.4 ghz için ve _5ghz bu da 5 ghz için olarak ayarlayın. 5 ghz uzak mesafeler de daha az çekecektir ama.
5 ghz destekli telefon veya wifi aparatı olmalıdır. Birde bunu unutmayın.
Kablolu yapıyorum upload da sıkıntı yok 7.60 falan alıyorum download 45-46 arası değişiyor
Ethernetle yapıyorum 45 i geçemedim
DSLIM kilidine takılmış olabilir @AQUARIUSS özel mesaj yaz. Kilidi açmana yardımcı olur. Eğer gene düzelmezse hız düşüklüğüyle alakalı destek kaydı aç ve hız testi sonuçlarını paylaş. Speedtest ve Nperf hız testi sonuçlarını.
Dslam kilidiyle ilgili olduğunu sanmıyorum o modememi tanımlı internetle alakalı
Modeminize genelde 100 olarak tanımlanır fakat DSLAM kilidi nedeniyle 88 e takılı kalır @atagul98 tarafından anlatılan şey bu.
Benim ne yapmam gerekiyor bu konuda destek kaydı oluşturduğumda 22 sine kadar çözülecek dediler ama değişen bir şey olmadı
Özel mesaj üzerinden size yardımcı olacağım.