Hız ile ilgili problem

Merhaba.Geçenlerde de konu açmıştım saha dolabıyla ilgili onu hallettik ama hızım gelmesi gerekenden az geliyor.88 mbps tanımlı ama 45 mbps kullanabiliyorum en fazla bunun nedeni nedir ?

Hız testini kablolu olarak mı yapıyorsunuz yoksa kablosuz olarak mı?

2 Beğeni

5 ghz Wifi kullanmıyorsanız. 2.4 Ghz ise hız limiti o kadar. Ethernetle test yapabilirseniz daha yararlı olur. Birde sanırsam DSLIM kilidi var sizde de.

2 Beğeni

Birde buna ek olarak 5 ghz ve 2.4 ghz aynı isimde yapmayın. Sonuna _2.4ghz bu 2.4 ghz için ve _5ghz bu da 5 ghz için olarak ayarlayın. 5 ghz uzak mesafeler de daha az çekecektir ama.

1 Beğeni

5 ghz destekli telefon veya wifi aparatı olmalıdır. Birde bunu unutmayın.

1 Beğeni

Kablolu yapıyorum upload da sıkıntı yok 7.60 falan alıyorum download 45-46 arası değişiyor

Ethernetle yapıyorum 45 i geçemedim

1 Beğeni

DSLIM kilidine takılmış olabilir @Baran özel mesaj yaz. Kilidi açmana yardımcı olur. Eğer gene düzelmezse hız düşüklüğüyle alakalı destek kaydı aç ve hız testi sonuçlarını paylaş. Speedtest ve Nperf hız testi sonuçlarını.

1 Beğeni

Dslam kilidiyle ilgili olduğunu sanmıyorum o modememi tanımlı internetle alakalı

Modeminize genelde 100 olarak tanımlanır fakat DSLAM kilidi nedeniyle 88 e takılı kalır @atagul98 tarafından anlatılan şey bu.

1 Beğeni

Benim ne yapmam gerekiyor bu konuda destek kaydı oluşturduğumda 22 sine kadar çözülecek dediler ama değişen bir şey olmadı

1 Beğeni

Özel mesaj üzerinden size yardımcı olacağım.

2 Beğeni





merhaba. özel mesaj gonderemefim umarım buradan yardımcı olabilirsiniz. ekli resimlerde tüm değerlerimi paylaştım. ölçümlerin tamamı sslerde görüldüğü uzere sabaha karşı 04:00 de yapıldı. yani hemen herkesin uyuduğu, trafik yoğunluğunun en az olduğu saatte. yer istanbul esenler birlik mh 829. sk.

Görüldüğü üzere bu saatte bile 5ghz wifiden (tek cihaz bağlı) 57mbps hız alabiliyorum. santrale uzaklığ da ss de görünüyor. bu hız grafik yoğunluğu olan 18:00-23:00 saatlerinde 28 mbps kadar düşüyor. LAN ölçümüyle bu hız en fazla 3-5 mbps artıyor. bina 1 yaşında bina içi tesisat sıfır ve CAT6 İle çekildi. modem ASUS DSL AC-51 sizden satın aldım. hızım illa 83-85 olsun demiyorum ama 50-55 in altına inmesini de istemiyorum. Dslim kilidi dahil yardım/tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Merhaba, öncelikle şunu belirtmek isterim. Yapılan hız testlerinde en doğru değeri kablolu bir şekilde bağlantı gerçekleştirerek görebilirsiniz. Saat kaç olursa olsun, kullanım seviyeleri ne olursa olsun siz hız testinizi önce bir kablolu bağlantı kurarak yapın.

1 Beğeni

tamam bunu söyleyeceğinizi bildiğim için bende LAN yani kablolu bağlantıyla da en fazla 3-5 mbps farkediyor diye ozellikle belirttim zaten. sadece kablosuzla test yapmıyorum yani.

tekrar merhaba ve günaydın. bir önceki mesajında (yukarıda) 11 gün önceki ölçümümu paylaşmıştım. modem max rate değerim 11 günde 78mbps den bugüne 49 mbpsye kadar düştü ve kademeli olarak her gün düşmeye devam ediyor. bunun için ne yapmam gerekiyor?

Merhaba modem ayarlarından snr değerinizi 8 dB e sabitlermisiniz.

1 Beğeni

8 yaparsa Asus da crc patlaması yaşayabilir. :pensive:

1 Beğeni

Bir önceki görselinde 8 de iken crc hatası 60 da tabi ne kadar kullanımda 60 onu öğrenmek lazım ama 8 de iken 78 mbps hat değeri alıyormuş şuan 16 tıda düşmesi normal

2 Beğeni

Dslim kilidi nedir, nasıl açılır?

1 Beğeni