Dslam Kilidi Kaldırmak

Merhaba sadece upload sınırlamasını kaldırabilirmiyiz

Merhaba TurkNet Upload hızlarına müdahale edemez ne yazık ki.

Sadece eğer yapadaysanız upload hızınız artar.

Türk telekom kaynaklı Tüm İSS’lerde max 8 mbps upload veriliyor.

1 Beğeni

peki hat değerlerim nasıl dışarıdaki kutuya 113000 geliyor ama apartmana 77000 civarında geliyor bunun için apartmandaki bakır kabloyu mu değiştirmek gerek. Ayrıca max gelen değer 77000 oluyor ama aldığım o an gelen bazen 88000 oluyor

Merhaba,
Bu durum bazı saha dolapların da 10mb’e kadar çıkmaktadır.
Saha dolabınızda ki yoğunluğa göre değişebilir zaten max kapasiteyi arttırsanız bile SNR zayıflama da yükten dolayı daha da düşer hattın da kopmalar veya kararlılık ve stabilitesi bozulabilir.

Türk Telekom ne isterse onu verir

Dslam kilidini neye göre kaldırıyorlar acaba? Vae altyapıda yapılıyor mu bu?

DSLAM Kilidi hakkında bilgiye bu yazıdan ulaşabilirsiniz.Kısaca özetlemek gerekirse ,diyelim 100 Mbps paketi kullanıyosunuz ama tanımlı hızınız 88 olmuş.Bu durumda DSLAM kilidi kaldırma işlemi yapılabilir ardından hızınız 100 olarak tanımlanır.VAE altyapıdada DSLAM kilidi kaldırılabilmektedir.

1 Beğeni

Kutudan gelen kabloyu kısa kabloyla bağlayınca hattın 100 üstüne mi çıkıyor eğer öyleyse cat 6 ve bi yak konnektör al daha iyi sonuç alırsın

Ek varsa ondanda yapıyor yak konnektör kullan

Türk Telekom ve Süperonline gibi şirket Upload düşük tutarak, şirket interneti kullananlar fazla para ödeyerek yüksek Upload çıkıyor.

Benzer bir sorundan bende muzdaribim. Geçen haftaya haftaya kadar 47mbs download hızım vardı fakat şuan 17nin üstüne çıkamıyorum. DSLAM konusunda kontrol edip yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hocam bu dslam kilidiyle alakalı olmayabilir hat değerlerinizi atma şansınız var mı?



Hocam hat zayıflamanız yüksek görünüyor bundan dolayıda atanabilir maks hızınız 28e düşmüş. İç tesisatta bir sıkıntı gözüküyor bina/ev içindeki kablolama eski mi?

sıkıntı şu ben hizmeti stabil almaya başlıyorum daha sonra bie tt elemanı bizim kutuya geliyor caddedeki, hızım tekrar 30 mbs düşmeye başlıyor. tt tarafındaki ve eve gelen hatları defalarca kontrol ettiler. eve yeni hat çektirdim. dediğim gibi 1 hafta önceye kadar stabil alıyordum 47 download şu an ise en fazla 17 stabil.

Hocam dediğiniz gibi yeni hat çektirdiyseniz portsal bir durumda olabilir. yeni hat çekildiyse yerinde destek ekibi talep ederek kablolamada bir sıkıntı olmadığını kanıtlarsanız Turktelekom çözmek durumunda kalıyor diye biliyorum yoksa baştansavma iş yapıyorlar.

hat çekildikten sonra sıkıntı yoktu, 47 download 35 ms bi ay kadar kullandım. son 5-6 gündür en fazla 17 mbs ortalama 70 ms tekrar başladı.

yerinde destek ekibi nasıl talep edebilirim

Hocam hızınızda sorun yokken ki hat değerleri mevcut mu acaba?

malesef elimde yok. ulaşabilrsem ileteceğim

Merhaba hat değerlerinizi inceledim hat zayıflamanız fazla iç tesisatınızı kontrol etmenizi öneririm. Modeminizi ankastreye bağlama şansınız var mı ?

1 Beğeni