Download - upload orantısızlığı

Şimdi size ankastreden ölçülmüş 3 hat değeri paylaşacağım, biri 4 ay öncenin. Diğer 2 si güncel hat değerlerim.

Sizce bu download - upload kapasitesinde bir orantısızlık yok mu ? Bu upload kapasitesine göre, bu download kapasitesi çok düşük Dolapta herhangi bir kapasite sorunu da yok.

4 ay önceki Telekom ölçümü ile şuan ki hat değerlerimin upload kısmı hâlen aynı, ama download tarafında ciddi düşüş var

Bu tek yönlü düşüş neden olabilir ? Mantıklı bir açıklaması var mı ?

Ankastre ölçümü - keenetic extra dsl (güncel)

Ankastre ölçümü - Tdw9970v3 (güncel)

Ankastre TT Ölçümü - (01.04.2021)

Download genellikle yüksek verilirken kapasitesi dolup hız düşümü oluyor ama upload düşük verildiği için kapasiteyi zorlamadığı için çok büyük bir düşüş olmadığını düşünüyorum.

Daha önce yüzlerce hat değeri gördüm. Bendeki gibi orantısız olanı görmedim daha…

Az önce bir hat değeri daha gördüm, 35 mbps upload, 125mbps download kapasitesi var. 10 snr ile 100mbps kullanıyor. Bende neden durum böyle değil, mantıklı bir açıklama bulamıyorum.

• Saha dolabında herhangi bir kapasite sorunu da mevcut değil. Dolabımda bol bol VDSL port mevcut.

• Kapasite sorunu olmasın diye tip7 dolabımın yanına tip23 dolap daha koyuldu… Kapasiteden yana hiçbir problem yok yani.

Şu ölçümü yaptırmak için kime veya nereye yazdınız hocam ve ne dediniz? Son fotoğrafı diyorum. Farklı bir cihaz. Benim modemde ankastreye bağlı 95 96 mbps down max. Upload 30 mbps Max. Dairemdede değerleri aynı kopmadan 75 mbps alıyorum manual snr ile 80 alıyorum crcli. %20 lik kayıp var.

Telekom a ankastre mi yeniletmiştim. Yenileme sonrası ölçüm almalarını istemiştim. O ölçümden foto

Sadece regletlerin olduğu tesisatımı değiştiler yoksa dışarıdan gelen hattıda yenilediler mi? Birde bu değişimden önce hat değerlerinize dair bir görsel var mı?

Dış hattı yenilemediler sadece kutu ve regletleri değiştirdiler.

Hat değerlerimde 0.1 DB bile değişim olmadı…

Hocam o alette yazan değerler ve hat zayıflamasına bakınca download kısmı için 120 yazmalı en az. Gereğinden fazla düşük yazıyor modemin içinde. Niye acaba?

Bende onu merak ediyorum ya…

Upload da yerli yerinde duruyor halen

Sadece nasıl download değeri düşebiliyor.

O Upload oranına daha fazla download olmalı

İnşallah bir çözüme kavuşursunuz. Belkide bağlı olunan dslam cihazından kaynaklıdır. Çok uzak mı? Hat zayıflamanızı tahmin programına girince böyle bir sonuç verdi. 275 metre diyor.

1 Beğeni

:smiley: zor biraz.

Benim dslam ımın ne kadar sorunsuz (!) Olduğunu herkes bilir. Bana çektirmediği çile kalmadı.

118m. 40 50m de de varda, TT gitmiş 118m ye bağlamış.

VDSL Max speed değeri doğru, 8 snr da zaman zaman 83 - 85 mbps, zaman zaman 95 mbps ile buluşuyor modemler.

Mesafe 275m fazla çıktı…

1 Beğeni

Bu hesaplama yönteminde ki kablo zayıflaması standart değeri eski tip zayıflama değeri yüksek kablo için olduğundan çıkan mesafe biraz fazla olabilir. Bu sayfaya göre buluşma hızı üzerine 10-15 mbps daha ekler iseniz alabileceğiniz sağlıklı hızı görürsünüz

VDSL Max speed değeri doğru, 8 snr da zaman zaman 83 - 85 mbps, zaman zaman 95 mbps ile buluşuyor modemler.

95 mbps ile buluştuğunda ekran görüntüsü alın farklı olan neymiş bakalım.

118m. 40 50m de de varda, TT gitmiş 118m ye bağlamış.

Asıl sorun bu hocam. Bu konuyu TT çözse hızda sıkıntı kalmaz bence. Tabi onlarada sorun çözdürmek TurkNet abonesi olarak deveye hendek atlatmaktan zor.

Bu gün karşıma çıkan video. TurkNet gigafiber sponsorlu can sungurun fiberi sol çalışması sırasında kopmuş. Zihniyet aynı zihniyet.

Modem ölçümü ort 85mbps, o site ölçümü de öyle.
8 snr da 85 mbps + 15 mbps koyacaksam üstüne

8 snr 100mbps yapar, bu da aşağı yukarı 4 ay önceki Telekom ölçümü hat değerlerine denk gelir.
(8snr 100mbps)

Ama bende ankastre ye gelen değer ile sitede çıkan değer aynı. 15mbps kıyamıyorum üstüne. Bir yerde sıkıntı var…

Aslında bu durum 2 hafta öncesine kadar sürekli oluyordu, her sabah 06.01 de değerler yükseliyor, aynı gün akşam prime time saatlerinde hızlar düşüyordu. Gecenin 5 inde bile hız düşüktü. Saat ayarı var gibi, 06:01 de duzeliyordu.

Bu da port değişimi sonrası olmaya başlamıştı.

Ama 2 haftadır belirttiğim saatlerde hat değerleri yükselmiyor. Yükseldiği an gidip ankastreden ölçüm alırım. Kapasite tarafında değişiklik olur ama zayıflama değişmez…

Porttan verilen gücü düşürüyorlar o zaman bildiğin. Vae olduğu içinde TürkNetin eli kolu bağlı muhtemelen. Oimde çalışanlar ne diyor bu konuya?

15 eklenmiş halinde 8 snr olabilir… çünkü aynı sitede 13 snr varsayılan sayılır

aslında bu sorun için destek kaydı açtım mı hatırlamıyorum :smiley: ama başka bir sorun için (crc) 4 5 kez port değişti, ortak çalışma, iç tesisat kontrolü, onlarca kez telekom ekibi geldi. Bir sonuç alamadık, hala daha sorun devam ediyor… Pes ettim destek kaydını kapattım en son, bu süreç aylar sürdü çünkü.

Daha önceki pppoe sorununu da 1 senede çözebildik zaten D: Bendeki sorunlar, milyonda bir görülen cinsten D:

Hocam uğraşmışsın hat zayıflamasını çok düşük bir seviyeye düşürmeyi başarmışsın. Bence hakkın olanı tam olarak almak için mücadeleye devam. O hat değerleriyle çok rahat 100 mbps alabilmen lazım. 85’e kitlenmiş kalmış resmen. Ya bağlı olduğun porttan verilen güç az olduğu için snr değerin düşük yada başka bir iş var işin içinde. O nedenle 100 mbps göremediğini düşünüyorum. Kendin SNRyi elle 3 veya 4 gibi seviyelere düşürdüğünde hız kaça çıkıyor? Crc hataları alıyor musun birde onu kontrol et. Adamlar cihazdaki porta müdahale etmedikçe snr değerinin yükseleceğini sanmam.

snr 3 de 100mbps ile buluşuyor hat.

:smiley:

“snr dan bağımsız” yüzbinlerce, milyonlarca… çözemedik onu da. 20 snr da da 3 snr da da crc sorunu olduğu için 3 snr da kullanıyorum…

4 5 kez port da değişti halbu ki. Hatta vdsl kartım bile değiştirildi, pppoe problemi için.