Yazdıklarınızın sadece bu kısmına katılmıyorum. “7/24 teknik ekip var”, bir tanıdığımın bir aboneliği İstanbul da yapa da idi. Mesafe vs sebebi ile hız düşük şikayeti oluşturdular ne denedi isek hızı çözemedik. Neyse o zaman sizi Telekom altyapısına geçireyim dedim. Netspeed i seçtik. Netspeed te 16 mbps alacaktılar. Ama maalesef o da olmazdı. Çünkü hız hiç bir şekilde 5 in üstüne çıkmıyordu. Netspeed müşteri hizmetleri ile görüşme gerçekleştirdiler inanın bakkal Mehmet amcaya anlatsak anlardı. Zor bela Telekom a arıza kaydı açıldı. Üstelik telefonda ki yetkili biz arıza kaydı açınca Telekom ile sıkıntı yaşıyoruz diye komik bir cevap verdi. Bir gün sonra (sözde) Telekom personeli geldi. {TurkNet aboneliği sırasında sürekli gelip hiç bir şeye elini sürmeyip giden personel. } Ankastreye baktı ve şöyle söyledi. Burada benim yapabileceğim bir şey yok durmadan şikayet açmayın. Sürekli geliyoruz bir şey çıkmıyor. Şikayet varsa sorun vardır demektir. Cevap olarak sorun yoksa internet nerede. Madem sorun olmadığını biliyorum diyorsunuz siz neden geldiniz. O esnada bir şekilde netspeed ile saha görevlisi telefonda konuşturuldu. Telefon kapandıktan sonra saha görevlisi ben buraya bakarım. Daire içinde ölçüm yapmam… peki TT den hizmet almış olsaydık bakar mıydınız dedik. Evet bakarım dedi. Peki diğer ISS lerin arızalarına gidince maaşınız eksik mi yatıyor Allah rızası için de bakmaz mısın dedik yine hayır cevabı aldık…(bu diyalogların ses kayıtları mevcut) netspeed müşteri hizmetleri ile tekrar telefon ile iletişime geçtik. Anlatmaya çalıştık. Neden 16 alıyor denilen hat 16 yi almıyor dedik ses yok, teknik bilginiz nedir ses yok, orada mısınız evet buradayım. Cevabınız? Üzgünüm ama yapabileceğimiz başka bir şey yok. Gerçekten 7/24 müşteri hizmetleri var ve sadece TurkNet Online İşlem Merkezi yada ivr nin yaptığını yapıyor. Sonrasında vakit bulup aboneliğin olduğu adrese gittim tekrar Telekom personeli geldi bu sefer atar gider yapmadı ondan ankastreye 16 yi getirmesini talep ettim. Hiç bir şey demeden gitti ve 45 dk sonra geldi sorun çözüldü. Burada 19 mbps hız var. İç tesisat size ait dedi gitti. Neden 14 gün uğraştık. Sonrasında iç tesisat değiştirdim vs sorunsuz 16 alındı. Şimdi aynı adreste 58 mbps hizmet verilebilir görünüyor. 7/24 müşteri hizmetleri TurkNet Online İşlem Merkezi in işini yapsa da çözüm üretmiyor. Tüm ISS lerin ağdan sorumlu teknik ekipleri 7/24 görevde zaten. Ekstra bir şey yok anlatmak istediğim bu. Telekom istemiyor ise olmuyor.
Valla Telekom ekibini bekliyorum. Bı gelsin güzellikle yaklaşacağım. Geldiklerin de yemin ederim. Tekme tokat dalarım. Yapım bu benim. Olay olmadan bu isler çözülmüyor. Haklıyım. Haklı oldun mu ortalık karıştı mı düzeliyor herşey. Çünkü olaylar başka yere intikal edeceğini anlıyorlar. Ayrıca evdeyken sözde arıza ile ilgileniyorlar destekten takip ediyorum. Ama gelen giden de yok. Camdan görürüm yani mutlaka.
Az önce TT saha ekibi ile görüştüm,saha dolabında biseler yapıyordu . Destek talabini gosterdim ,TT den gelen log u gosterdim. Adam bana dediki bize gelen kayıt hat değerleri ile ilgili, evinize gelen kablo ile ilgili bir iş emri gelmedi , eğer TurkNet bize direkteki kablo kontrolü için iş emri cikarsaydi biz kontrol ederdik ,ama saha dolabi port kontrolü için is emri gönderdi dedi arkadaş. Yani benim yazdığım sorunu değilde port ve saha dolabi kontrolu istemiş arkadaş . Gelde sinirlenme şimdi .TurkNet Online İşlem Merkezi açılmıyor nedense yazamıyorum bide bu var
Haydaaaaa mevzuya bak… Ben hala TT ekibini göremiyorum. Yaklasam bı.
Dolapta portta sıkıntı varsa ki benim kaydıma da aynısı yapıldı. Kablonun bağlı olduğu portu değiştiriyor. Daha önce belirttiğim gibi kablo kopmadan bakmıyorlar.
Gelen cevapta sorunun müşteri kaynaklı olduğu söylenmiş , saha dolabından , telefon direğine geliyor kablo orwdsn da binaya. Yani saha dolabında portta bişe yok. Sonrasında var gibi .
kabloyu kopart kardeşim tek çözüm bu.
bencede kabloyu direk tarafın dan kopart. kamyon kopardı dersin olacak gibi değil.
Kafayı kircam yakında az kaldı
Valla nedir senin bu çektiğin…
Ya hiç sorma , lanet olsun port eklensede kurtulsam su turknetten ,
İnşallah sorunun çözülür diyeceğim de kaç aydır çözülemeyen bir sorunun var. İnşallah düzelir de rahatlarsın. Portta olursa geçersin inş telekoma.
Yan komşum evler ikiz dibimde adam 18ms ping ile oyun oynuyor hercgun soruyor halledebildin mi diye , yok halledemiler hala dedim , ben sıkıldım artık sormaktan diyor nasil iş hala yapamadılar diyor beni dahada tribe sokuyor , aynı kutuya bağlı kablolar , benim kabloyu bağladım ona anam anam pingi gör , dedim bak kaç aydır bu şekilde oyun oynuyorum . .S… Böle işe dedi ya la adam , tribe girdim
kardeşim neden böyle diyorsun zorla tutan yok başka isslere bak TurkNet askerleri gelmeden yazayım dedım
Kardeşim port varda ben mi gecmiyorum . Yazana cevap bu , çok bilmişlik yapmasınlar , sinirlerim tepemde , patlarim onu yazana zaten
Aslında sorunun çözümü çok basit. Destek ekibi neden bunu anlayıpta, ona göre iş emri vermiyor aklım almıyor yahu…
telekom ekipleri bu mesajjı okursa muhtemelen SWAT ekibiyle gelir
hatayı sorunu işini bilmeyenler o koltuklarda oturduğu için. bu sorunlardan anlayan destek ekibi olsa zaten çözülmüş olacaktı.
Mehdiyi bilmemde bana gelirleese swat az kalır ordu ile gelmeleri lazım , bu dediğim TurkNet ekiplerine
Valla neyle geliyorlarsa gelsinler. HAKLI tüketici her zaman kazanır.