Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar. Öncelikle milletimizin başı sağ olsun; herkese bu zor günlerde sağlık, sıhhat ve sabır diliyorum.
Problemime gelirsem:
2-3 gün önce Türk Telekom ADSL hattımı TurkNet VDSL hatta taşımak için başvuruda bulundum. Dün taşıma ve aktivasyon süreci tamamlandı ve ben VDSL destekli modemime TurkNet modem kullanıcı adım ve şifremle (XXXdata@türk.net ve şifresi) giriş yaptım. Ancak sorun şu ki internet erişimim sadece ADSL modda var. Modemi VDSL moda geçirdiğimde DSL ışığı sönüyor ve internet bağlantım kesiliyor, tekrar ADSL moda geçtiğimde internet ve DSL ışığı geri geliyor. Modem olarak Keenetic Carrier DSL kullanıyorum, yeni aldım, yanlış bilmiyorsam Keenetic Extra DSL ile adı hariç aynı modem.
Problemle alakalı bu konulara baktım, anladığım kadarıyla bir şeyler denedim fakat çözemedim;
TurkNet Online İşlemler üzerinden destek kaydı oluşturdum, fakat sizlere de danışmak istedim. Şayet kendi başıma sizlerin yardımıyla halledebileceğim bir şeyse hem çalışanları meşgul etmemiş olurum hem de ileride bu sorunu yaşayabilecek kişilere bir kılavuz olabilir.
Siz TT adsl den direkt olarak TurkNet VDSL e geçmesini bekliyorsunuz ama bildiğim kadarıyla direkt o şekilde olmuyor. İlk önce TT adsl den TurkNet adsl e geçişiniz yapılıyor ve sonrasında TurkNet tarafında adsl den VDSL e geçişiniz yapılıyor. O yüzden hattınız şuan adsl. TurkNet’e VDSL e geçmek istediğinizi belirtirseniz port durumuna göre sizi vdsl e geçirecektir.
Bugün destek kaydı üzerinde kınulruğum kişi hattımı yeni VDSLe taşıdığını söyledi. Sonrasında modemi VDSL moda ve Oto moda alıp tekrar denedim fakat yine dsl ışığı yanmadı ve internete erişemedim. Şuan ekstradan ADSLe de erişemiyorum, konuyla alakalı Türk Telekom ekiplerine haber verildi, 1-2 gün içerisinde gelip kontrol ediceklermiş sanırsam.
Konuştuğum kişi problemin ya ADSL kutusundaki VDSL kartının arızalı veya ayarsız olduğundan kayanaklanabileceğini, ya da modemimin VDSL entegrasyonundan kaynaklanabileceğini söyledi. Modemimden kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum, modemi yeni aldım ve VDSL destekli olduğundan eminim. Dairemdeki kablolarda da bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum, bir sorun olsa ADSL bağlantımda olmazdı sanırım. Geriye bir tek port veya ADSL kutusundaki herhangi bir arıza kalıyor galiba.