Keenetic Extra DSL Yapmam Gerekenler Nelerdir?

Merhaba, Keenetic Extra DSL modem aldım. Yapmam gereken ayarlar nelerdir yada hangi ayarları yapmalıyım? Son firmware güncellemesini yapayım? Şuan ki sürüm: 3.7.1 Gelen sürüm: 3.7.2. Haydi Keenetic kullananlar :slight_smile:

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Keenetic kullanıcısı @MehdiUygun var size yardımcı olur diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. (20 karakter)

1 Beğeni

Link atarım özelden telegram grubuna gelsin, hangi birini yazalım burada :smiley:

Tmdır geldi, @semihaydogan müsadenle konu kilitlenebilir @ModeratriX

Hat durumu iyi ise kararlı sürüm de kalabilirsiniz. Dilerseniz geliştirici moda alıp, öyle de kullanabilirsiniz. Geliştirici moda aldık dan sonra memnun kalmadınız mı, hop kararlı sürüme geri dönmek çok basit :slight_smile: Öncelikle kendi modemim de kullandığım 1 kaç ayarı size görsel olarak atayım. Bu şekilde dilerseniz kullanırsınız. Şimdi den hayırlı olsun diyorum :slight_smile:


2 Beğeni

Selamlar, aranıza yeni katıldım, siz yetkili bir abiye benziyorsunuz :slight_smile: Keenetic extra dsl ve city ile mesh sistem kurdum. Bina girişindeki ankastreden direkt modeme cat6 kablo çektirdim. Bir de ayarlara bakayım derken mesajınızı gördüm :slight_smile: Çünkü halen tam verim alabildiğimi düşünmüyorum. İki sorum var. 1. ipv6’yı nasıl etkinleştirebiliyoruz keenetic’de hocam? Hıza etkisi oluyor mu sizce? 2. Bir de DSL tanılama bölümünde modem yeniden başladığında bağlantı hızı 64 gözüküyor fakat bir süre sonra kendi kendine 50’lere düşüyor. Bu kısım Turknetle alakalı sanırım. Sizce neden olabilir?

1 Beğeni

Keenetic modem tamamen kullanıcıya kolaylık sağlayan bir modem. Hangi ayarı oynayacak olsanız, yanda soru işaretin de zaten size eçıklamasını yapan bir modem ve youtube olsun tüm platformlar da çokca tercih edilen bir modem olduğun dan istediğiniz ayarlara ulaşmanız mümkün.

İpv6 TurkNet tarafın dan atandı ise eğer size ilk öncelikli olarak modem arayüzüne girmelisiniz. Ardından sol menüler den yönetim-sistem ayarlarına girin. En üst de bileşen seçenekleri kısmına tıklayın. Açılan menüde arama yerine ipv6 yazın. Aşağı da fotoğraf da ki gibi bir menü çıkacak ve orada ipv6 seçeneğine tik koyun ve yükle diyin. Yükleme işlemi bittik den sonra ipv6 ayarınızı modem arayüzünden aktif etmek kalacak.

Yükleme işlemi bittik den sonra ipv6 ayarınızı modem arayüzünden aktif etmek kalacak. Bunun içinse sol menüden İNTERNET -VDSL/ADSL Bağlantısı’na tıklayın. Ardından aşağı biraz kaydırarak İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE/VPN) bölümüne gelin. Kullanıcı adı ve şifre girdiğiniz yer. Onun hemen altında Gelişmiş PPOE ayarlarını göstere tıklayın ve yine aşağı atacağım fotoğraf da ki gibi ipv6 kutucuğuna tik koyun ve kaydet diyin. Bağlantınız gidip gelecektir. Sonra size tanımlanmış ise ipv6 güle güle kullanın. Aksi durum olursa tekrar o menü den kapatma işlemi yapabilirsiniz.

Bağlantı hızı bir anda 64 gözüküp bir anda 50 lere düşmesi genelde modemlik değil de eve gelen bakır kablonuz da veya saha dolabınız da veya portunuz dan kaynaklı bir durum olabilir. Aynısı bende de mevcut. İlk açılışta 2-3 sn 110 dan 99 lara düşüyor direk :slight_smile:

1 Beğeni

@MehdiUygun özverili cevabın için çok teşekkür ederim.
TurkNet’ten ipv6’yı açmalarını istedim onlar da açtılar.
Modemde ipv6 bileşenini etkinleştirdim. Modem arayüzünde ipv6 aktif görünüyor. Macbook’umda da ipv6’yı otomatik modda aktifleştirdim. Fakat halen ipv6 test sitelerinden test ettiğimde inaktif görünüyor. Sebebi ne olabilir?

https://ipv6-test.com/ buradan da mı aktif gözükmüyor ? Her işlemi sorunsuz yaptıysanız yine de olmuyor ise destek kaydı açın tekrar dan ve ekran görüntüleri ile bu durumu belirtin. Modem üzerin den yaptığınız ayarların da fotoğrafını atın. ipv6’nın en sorunsuz çalıştığı modem Keenetic’dir.

2 Beğeni