Tek kişi için bir şey yapmayacakları kesin. Mevcut arıza için bile bir ekip göndermeyi basaramadılar. Gelen 3 ekip de ev içinde aynı şeyleri yapıp gitti. Buradaki evler müstakil, kırsal olduğu bahanesiyle altyapı gelmiyor. Evlere direklerden telefon kablosu ile geliyor internet. Ben hariç kronik sorun yaşayan başka hane de olmadığı için herhangi bir aksiyon alınmıyor.
Ellerinden gelen bir şey yok ki zaten " Sizi anlıyorum, çok iyi anlıyorum" demekten başka. Bizi anlamazsanız da olr, sıkıntımız nasıl gidereceğinizi iyi anlayın yeter. Fazla bir şey istemiyoruz zaten. Türktelekom isternet üzerinde tek yetkili kurum olduğu müddetçe biz zaten mecburuz bu rezillikleri yaşamaya.
Arkadaşlar, sırf PTT’nin Adsl rezilliğinden kurtulabilmek için ( 16 Mbt faturaya karşı 3,4 Mbit hız ancak alabildiğim ve halledemediğim için ), o sırada bulunduğum bölgeye fiber İnternet getirmekte olan TurkNet’e geçtim. Burada da - en başta muhataba olabileceğim birini bulamamak olmak üzere yaşadığım sıkıntıları ankatmıtacağum zaten - kısacası söylemek istediğim şey şudur. Siz altında sadece 2 tekerli bisikleti olan bir kişiden ancak bir TIR şoforünden istenebikecek şeyleri istiyorsunuz(!!!) Adsl arızaları için normal olmakla birlikte arızalar Türk Telekom ekipleri geliyor. Bu size normal geliyor mu merak ediyorum. O zaman siz isteseniz de istemeseniz de - fatura dışında - otomatikman TT abonesi oluyorsunuz. Sanırım anlatabilmişimdir söylemek istediğimi?
Tam olarak dediğiniz gibi. Ve en başta bu şekilde konuşulmuyor kesinlikle. Söz vermek kolaydı, şimdi tutması kaldı. Bana verdikleri söz şu şekilde, birebir aktarıyorum :
Arızanın çözümü için yetkililere kadar ulaştık, arızanın ne olduğu, ne zaman çözüleceği bilgisini size birebir aktaracağım. Eğer arıza çözülmeyecek gibiyse bize yaptıkları olumlu/olumsuz bildirimi size aktaracağız ve sizi daha fazla bekletmeden gerekirse “el sıkışacağız” mağdur olmanızı istemiyoruz.
Ve bu konuşmayı Mayıs ayının sonunda yaptık. Konuşmayı yapan kişi benimle bu konuşmayı 2 kez daha tekrarladı.
Gerekli görüldüğü zaman tarih ve isimlerle birlikte yetkili kişiye de aktarırım bilgileri, kendiniz dinlersiniz verdiğiniz sözleri.
Ben ADSL arızamı doğal kabul edemiyorum maalesef. Çünkü bölgede başka hizmet yok. Ayrıca sorunum arıza olmasından çok arıza için hiçbir şey yapılmaması. İki tekerlekli bisiklet kullananlar da Tır Şoförü gibi konuşmasaydı zaten süreç buralara gelmezdi.
Bu yazdıklarınızın her birini sonradan fark ettim maalese.
Hepimiz internet konusuna hakim olmak ve hizmet sağlayıcıların nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olmak durumunda değiliz. O yüzden bulaştım zaten bu çamura.
TTnin altyapısını bedavaya kullanmadıklarını da hatırlatmak isterim.
O zaman dersiniz ki biz çözemiyoruz, ben de çıkar giderim.
Yahu arayıp “açtığınız şikayet kayıtları çalışanları olumsuz etkiliyor” diyorsunuz. Kimi olumsuz etkileseydi, beni mi? Keyfimden mi açıyorum ben? şikayetim baki olduğu için açıyorum. Olumsuz etkileniyorsanız karşıma muhatap koyabilirsiniz ya da açtığım talebin sizi olumlu/olumsuz etkilemesinin doğal olabileceğini düşünebilirsiniz(belki). Niye var bu sistem ? Talebe müdahil olmayın o zaman olumsuz da etkilenmezsiniz. Talebe müdahil olup çözüm sunamadığınız için etkileniyorsunuz. Bu bir arkadaşlık ilişkisi değil. Hizmet sağlayıcı - müşteri ilişkisi, hatırlatırım. Bunca zaman rica ettiniz kapattınız şikayet kayıtlarını, ben de onay verdim. Artık vermiyorum.
Teşekkür ederim.
7 günde yapabildiklerinizi ben size sıralayayım
- Arkasında duramayacağınız vaatler vermek.
- Arızaya müdahale edemeyen ekip göndermek.
- TT ile bir türlü sağlıklı iletişim kuramamak.
- Açtığım kayıtları kapatmak.
Önceliklendirdiğiniz sürecin işleyişi bu şekilde mi Burak Bey ?
Sorunum hala çözülmemiştir. Tarafıma herhangi bir bilgi aktarılmamaktadır.
Bunlara ek olarak arıza için açtığım destek kaydına eklenen bilgileri ( kendi yazdıklarım da dahil ) görmem TurkNet tarafından engellenmiştir.
TurkNet , TTnet arasında yaşanan iletişimsizlik ve olumlu/olumsuz gelişmeler tarafımdan gizlenmektedir.
Hocam sizin sorununuz hala çözülmedi mi ya Alt tarafı internet verecekler niye bu kadar cefa çektiriyolar
Gerçekten halen aynı yerdeyiz. Saçma sapan bir şeye dönüştü.
Konu neden yavaş moda alındı bilmiyorum ama bir şekilde bu kanaldan da bekletmeyi başardınız. Spam yapmadım ben, bilgi aktarıyorum buraya.
Bu sabah dsl tamamen kesildi ben de teknik desteği aradım çünkü online işlemlerdeki destek taleplerine gelen bildirimleri görmem engellendi bir şekilde. Destek talebine gelen bildirimleri aktarmasını rica ettim. Bugün bilgi aktarılmış, bende en son 28 gözüküyor.
Yaptığım görüşmeden 2 saat sonra tekrar ulaştım ve yine bilgi rica ettim.
TT ekipleri yaptığı bildirimde atlak bağlantı yapıldığı, 37. port yerine 47. porttan bağlandığımı belirtmiş.
TurkNet teknik destekteki hanımefendi aylardır bu sebeple sorunun giderilemememiş, giderildiğinin sanılmış olabileceğini belirtti. Hem sinirli hem de mutluyum aynı anda. En azından bir cevap aldım.
Fakat bu bilgiyi bana siz verecektiniz, benim arayıp zorla öğrenmeye çalışmam gerekmiyor, bana sözünü verdiğiniz gibi gelişmelerden haberdar edecektiniz 5 gündür gelişmelerden haberdar edilmiyorum.
Bugün ricam üzerine teker teker ne yazıyorsa okudu bana teknik destek çalışanı.
6 saattir dsl hiç yanmıyor, onun için de bir talep açıldı.
Eğer aylardır bu şekilde alenen ortada duran ama kimsenin kontrol etmediği bir sebepten ötürü bağlantı sorunu yaşıyorsam sadece önümüzdeki ay faturalarına tanımlayacağınız indirimle yetinmeyeceğimi belirtmek isterim.
Not: Akşamüstü yaptığımız son görüşmeye istinaden ekleme yapıyorum.
Bugün gelen giden olmadı ve sabahtan beri DSL yanmıyor, o yüzden arayıp bilgi almak istedim.
Ekipler buraya çarşamba ve cuma günleri geldiklerini söylemişler. YALAN. pazartesi ve perşembe geldiklerine dair kanıt var elimde.
Bu sabah atlak bağlantıyı tespit eden ekipler kimlerdi o zaman ? Bir dediğinizin diğeriyle bağlantısı yok gerçekten.
Ücretli ekip gönderin gerekirse bu ne rezilliktir ?
Yetkililere aktardım deyip duruyorsunuz, yetkili bile çözemiyorsa işimizi demek ki yeterince yetkili değil.
Ya da TurkNet müşterisiyim diye bile isteye uzatıyor.
Yeter şu iletişimi siz kuracaksınız ben değil. İnsanın asabını bozdunuz bu süreçte. Hala bekletiyorsunuz öyle ya da böyle.
Ekiplerin numarası var, vereyim siz çözün aranızdaki sıkıntıyı.
Konuyu aciliyetle çözeceğini belirtenler cevap vermeyi kesiyorlar bir anda. Çözemiyorsunuz çünkü. Elinizden bir şey gelmiyor. Ama ay sonu faturayı alıyorsunuz, muazzam bir sistem.
İsterseniz 12 saat bekletin ben yazmaya devam ederim yavaş moda rağmen. Bu da bir tecrübe olarak kalır küçük hayatlarımızda.
Selamlar @Csu, yaşadığınız sorunun önceliğini uzmanımıza tekrar ilettik. Bir an önce çözümlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca ekiplerden güncel bilgi talep ettik. Güncel bilgi alır almaz sizinle paylaşacağız
Güncel bilgi alır almaz paylaşmıyorsunuz bunu söyleyip durmayın çünkü arayıp ben öğreniyorum.
Bugün tekrar görüşme yaptım teknik destekle.
Kablo arızası olduğu ve 21.07.2024 tarihine kadar süreceği bilgisini aldım. Kablo arızası falan yok bir tek benim internetim yok burada. 16 gündür bir sorunu çözemediniz şimdi de 21’ini bekleyeceğimi söylüyorsunuz.
Dün atlak bağlantı varmış o yüzden sıkıntı olmuş dediniz, ondan önde başka bir şey dediniz, şimdi de başka bir şey söylüyorsunuz. Arıza sorgulamada da genel arıza falan çıkmıyor. Çünkü genel arıza yok.
Gerçekten insanı çileden çıkarmaya niyetlisiniz.
14.02.2024 tarihinden beri zaten “genel arıza” diye diye diye 13.06.2024 tarihine geldik ve şimdi de tekrar aynı şeyi söylüyorsunuz. 6 ay süren arıza çalışması falan olmaz kimseyi kandırmayın.
Bu süreci tüm kayıtlarıyla birlikte tüketici mahkemesine taşıyorum.
Sebep olduğunuz sıkıntının açıklamasını başka yere yaparsınız.
Tüm mesajlarınızı okumaya çalıştım önerim TT müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatmak ve ısrarcı olup mühendisle veya yetkili birisiyle görüşmek istediğinizi söylemek ve onlara da detaylı anlatıp mağduriyetinizi bildirmek bir çözüm olabilir. Denemediyseniz birde bu yol denenebilir. Umarım daha uzamadan sorun çözülür.
@Csu Bu konuda sizi çok iyi anlıyorum. Arka planda uzmanımız arızanız ile yerleşik operatör ile sürekli iletişim içerisindedir. Uzmanımız saha da keşif çalışması yapılarak durumun raporlanması konusunda bildirimde bulunmuştur. Sonuca yakın bilgi aldığımızda detayları sizinle paylaşacağız
Merhaba. Maalesef takibinin yapıldığı söyleniyor ve gün veriliyor. O gün yaklaşınca da aynı şekilde uzatılıyor süreç.
Ben 2023 senesine kadar 16-20 mbps aralığında sorunsuz kullandım bu interneti. Şimdiyse altyapı yetersizliği bahane ediliyor. TurkNet müşterisi olduğum için de süreç biraz daha içinden çıkılmaz bir hal alıyor. TTye geçeyim diye düşündüğümde de alabileceğim hızın 8mbps’e kadar olacağı söyleniyor ki bu sefer 8mbps altı bir hız aldığımda ise santrale uzaklık vb sebepler ortaya atılarak aldığım hızın normal olduğu söylenecek.
13.06.2024 tarihinde TT ekipleri 14 mbps alabileceğimi teyit ettiler ama iş taahhüte gelince o rakam değişiyor.
Bilmiyorum nasıl içinden çıkarız bu işin. Magnet vermiyorlar altyapı olduğu için, konum dolayısıyla superbox da vermiyorlar. Altyapı var deniyor ama olmasaydı keşke en azından magnet alırdım.
Bir alternatif öneriniz varsa gerçekten memnun olurum. Bu iş TTye geçmekle de çözülmeyecek.
Şu durumda belli ki 21.07.2024 tarihine kadar bu süreci çözmek için bir şey yapmayacaklar. Buraya yazdıkları gibi arayıp haber de vermiyorlar yetkililere aktarıyoruz diyorlar ama zaten konu 5 aydır yetkililere aktarılıyor. Birden fazla kez aktarmanız neyi değiştirecek ? Sadece yapamıyoruz diyebilirsiniz şu an, bunu bekliyorum açıkçası.
Benim sürecin kısa vadede çözüleceğine dair bir inancım yok.
Yasal olarak muhtemelen “internet hizmeti sağlayamayacağız” gibi bir cümle de kuramayacakları için verdikleri sözün altında kalmış vaziyetteler. Ben o cümleyi duyana kadar hiçbir yere ayrılmadan hakkımı savunacağım. En azından süreç başkaları için örnek teşkil etmiş olur.
Şu an alternatif bir yöntemle acilen internet sağlayıp, bir yandan da bu sürecin sonuna kadar gitme niyetindeyim.
Önerilerinize açığım.
TurkNet çalışanları da aynı şeyleri tekrar tekrar yazmazsa sevinirim. Bu kadar da sinir bozucu olmaya gerek yok.
Turktelekom ile görüştüğümde şu an adresimde altyapı görünmemekte. Başvuru yaptım başvuru talebi birkaç saat sonra iptal edildi, akabinde müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede bölgemde altyapı olmadığı bilgisini aldım.
Ön başvuru yapılırsa altyapı talebi ve sonrasında magnete başvurabileceğim söyleniyor.
Elbette TurkNet’in bana haber vermek gibi bir niyeti yoktur sanırım. Kablo arızası değil yani bildiğiniz altyapıyı iptal etmişler. Ne zaman arayıp haber verecektiniz ? Kendi kendine düzelince değil mi ?
Altyapı sağlayıcı başkası olsa da halen sizin üzerinizden internet aboneliğime devam ettiğim için arayıp bilgi verme gibi bir niyetiniz var mı ?
Not:TurkNet ile yaptığım görüşmede ise altyapı bulunduğu, kendilerine böyle bir bilgi verilmediği söyleniyor.
Cidden inanılmaz bir hal aldı süreç. Altyapım dün vardı, bugün yok. Umarım da olmaz bir daha bari magnet kullanırım. İnternet 2000lerin gerisine gitti inanılmaz biçimde.