6 Aydır Çözülemeyen Bağlantı Problemim Sonucunda Pes Ediyorum

Magnete başvurdum magnet çıktı o kadar yok yani altyapı. Ne zaman geleceği de belli değil. Daha doğrusu TT yakın zamanda gelmez diyor.

TurkNet arayıp bilgi vermedi. Somut gelişme olması halinde bilgi vereceğiz yazmışlar online işlemlere.

Bugün de mesaj atmışlar arızayla ilgili bir gelişme olduğunda haber vereceğiz diye. Hala arıza diyorlar.

Ben TT ile görüştüm zaten ve eminim bu bilgi sizde de var ama iletmiyorsunuz. Aranızda sanki el sıkışıp kullanıyorsunuz TT altyapısını. Bunun sözleşmesi var eminim ki haberdarsınız ne olup bittiğinden.

TT buradaki kıytırık 3 tane ev için bu sorunu çözmek yerine direkt altyapıyı iptal edip, internet diye ağlayan bizleri altyapı derdiyle uğraşmadan ağzımıza magnet tıkarak susturma yoluna gitti. :sweat_smile:

TurkNet kulağının üstüne yatıyor hala “saha ekiplerimizden gelecek bilgiler vs vs” diye mesajlar atıyor.

Şöyle bir durum yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi ama yaşanabiliyormuş. En azından kısa süre içinde 6 aydır alamadığım internet hizmetine kavuşmuş olacağım ama sürecin peşini de bırakmayacağım. Keza 6 aydır yok yere beklemiş olurum. Siz de zaten sessiz sedasız çıkıp gideyim istiyorsunuzdur TurkNet olarak.

1 Beğeni

Akıl sağlığımı korumak adına biraz konudan uzaklaşmak istedim. Gelişmeler hiç tahmin ettiğimiz gibi olmadı.

04.07.2024 tarihinde magnet başvurum onaylandı.
İki kez kurulum randevusu ertelendi ve 11.07.2024 tarihinde “altyapı çalışmalarımız tamamlandı” mesajı geldi ve magnet başvurum kurulum yapılmadan askıya alındı. Ardından altyapı sorgulamaya baktım ve 3 mbps adsl görünüyordu ama internetim yoktu.

12.07.2024 tarihinde Urla TT Müdürlüğüne gittim ve bana bölgemde altyapı olduğunu ama ortalama 3 mbps hız alacağımı söylediler. İstersem başvuru yapabileceklerini belirttiler.

Müdürlükten ayrıldıktan hemen sonra mobilden başvuru yaptım ve 2 saat sonra “başvurunuz reddedildi” mesajı aldım ve altyapı yine yok oldu.

TurkNet ile yaptığım görüşmelerde ise 21.07.2024 tarihine kadar kablo çalışması olduğunu ama bunun net süre bilgisi olmadığını, daha da uzayabileceğini söylediler.

17.07.2024 tarihine kadar sağlık sıkıntıları sebebiyle beklemek durumunda kaldım. 17.07.2024 tarihinde tekrar TT müdürlüğüne gittim ve neyse ki insanlıktan nasibini almış biriyle karşılaştım.

Durumu anlattım. Altyapının iptal edildiğini ama sistemde bir karışıklık olduğunu, magnete başvurunca altyapının gözüktüğünü, bölgemde altyapı olmadığını söyledi. Ayrıca adres sorgulama yaptıktan sonra “buraya ne bizden ne de başka sağlayıcıdan kablolu hizmet bağlatmayın, rezil olursunuz.” Dedi ve magneti halledeceğini söyledi. Başvuru yaptık. Ertesi gün kurulum ekipleri geldi ve çekim gücünün düşük olduğunu, buraya bağlanamayacağını söylediler. Neyse ki Turktelekom hattım var, evin birkaç yerinden hız testi yaptım sonucu gösterdim. ADSL istiyoruz yok, kablosuz istiyoruz o da yok. En iyi çeken yeri gösterdim ve bağlamasını rica ettim, neyse ki bağladı.

13.06.2024 tarihinden beri ilk kez internetim var.

Bu süreçte TurkNet bana Temmuz için 288 TL fatura çıkarmış, internetimin hiç olmadığı bir süreçte. Gerçekten bir dedikleri diğerini tutmuyor. İtiraz ettim ve sonucu bekliyorum.

21.07.2024 tarihine kadar bekleyeceğim bakalım verdikleri tarihte ne olacak. Burası sürprizlerle dolu 6 ay acı çektirdikten sonra tam vazgeçtiğim yerde VDSL getirirler, belli olmaz. Erken davranıp portumdan olmak istemiyorum.

TT’nin dediği “bölgede altyapı yok”
TurkNet’in dediği “altyapı var ve çalışma yapılıyor”

Şunun şurasında 2 gün kaldı, bekleyip göreceğim.

Merhaba, kontrol ettiğimde işlemleriniz 76272491 numaralı destek kaydında devam ediyor. Net uzmanlarımız talebinizle ilgili sizinle iletişime geçerek destek olacaklar.

Merhaba. 13.06.2024 tarihinden beri destek olmaktan kastınız arayıp birbirini tutmayan şeyler söylemekse teşekkür ederim, destek olmasanız daha iyi. Ben verdiğiniz tarihi bekledim sakince.

Bugün aradım arıza giderildi bilgisi ulaşmış size, öyle diyorsunuz. Arızayı gideremezsiniz çünkü altyapı yok. nasıl bir olay döndürdüğünüzü bilmiyorum ama bu sürece dahil olup bana sürekli olarak yanlış bilgi veren herkesten şikayetçi olacağım.

Turktelekom müdürlüğü altyapı yok diyor siz arıza 21.07.2024 tarihinde giderilecek diyorsunuz.

Şu an cevabınız nedir onu da merak ediyorum.

Allah size sabır versin ben de izmir’de yaşıyorum ve TT tarafından tam 1 yıl boyunca mağdur edildim adresime belki 5 6 kez ekip gelmiştir ama ne yaptılarsa hızı sıfıra düşüren sorunun kaynağına ulaşamadıkları gibi sorunu çözemediler ben de 99 gün kala tahüdü iptal edip TurkNet e başvurdum bana da TT’de yaşadığınız şeyleri yaşamayacaksınız dediler ama maalesef dedikleri gibi olmadı aktivasyon işlemleri tamamlandıktan sonra 7-10 gün boyunca türlü sıkıntılar yaşadım yüksek ping sorunu, hızın sıfıra düşmesi,(tekrardan) hat üzerinde kopmalar vs.vs. aktivasyon tamamlanalı daha 10 gün olmasına rağmen yaklaşık 12 tane destek kaydı oluşturdum ve adrese TurkNet ekibi gönderildi sorunun modem kaynaklı olduğu yeni modem alırsam sorunun ortadan kalkacağı söylendi bunun üzerine yeni bir modem satın aldım fakat o modemde de 15-24 saat de bir sıfıra düşme yaşanıyordu onu da iade edip en sonunda @KREARON’un tavsiyesi üzerine keneetic carrier dsl modem satın aldım en azından (sıfıra düşme) sorununu ortadan kaldırdı. İnternet o zaman bu zamandır iyi kötü orta idare ediyor fakat son dönemler de benim hattım da da milyarlık FEC yüzlerce de CRC hataları ortaya çıktı bunun için ben de cat6 kablo alıp TurkNet e durumu ileteceğim bakalım ekip yardımcı olacak mı. Benim için de sizin için de hayırlısı neyse o olsun tekrardan geçmiş olsun :pray:t2:

TT’ye kalırsak işimiz yaş vallahi. Evimin önünden fiber geçiyor. Fibern çıkış noktası ile evim arası 200 metre ama bana değilde fibere 700 metre eve 2 adet 1 Gbit port veriyorlar ama kullanan yok.
Kullanmayan adama fiber kullanana kalitesiz ADSL.
Ben TBMM’ye dilekçe yazdım. Sonucu bekliyorum.
Mavi kutuya aldığım yere bir fiber kutucuğu koysalar bende fiber alacağım ama işte 700 metre ötede kullanmayan adamda 2 tane 200 metre ötedeki daha yakın olan ve kullanmak için 4 defa talep oluşturan bana ADSL.

1 Beğeni