Akıl sağlığımı korumak adına biraz konudan uzaklaşmak istedim. Gelişmeler hiç tahmin ettiğimiz gibi olmadı.
04.07.2024 tarihinde magnet başvurum onaylandı.
İki kez kurulum randevusu ertelendi ve 11.07.2024 tarihinde “altyapı çalışmalarımız tamamlandı” mesajı geldi ve magnet başvurum kurulum yapılmadan askıya alındı. Ardından altyapı sorgulamaya baktım ve 3 mbps adsl görünüyordu ama internetim yoktu.
12.07.2024 tarihinde Urla TT Müdürlüğüne gittim ve bana bölgemde altyapı olduğunu ama ortalama 3 mbps hız alacağımı söylediler. İstersem başvuru yapabileceklerini belirttiler.
Müdürlükten ayrıldıktan hemen sonra mobilden başvuru yaptım ve 2 saat sonra “başvurunuz reddedildi” mesajı aldım ve altyapı yine yok oldu.
TurkNet ile yaptığım görüşmelerde ise 21.07.2024 tarihine kadar kablo çalışması olduğunu ama bunun net süre bilgisi olmadığını, daha da uzayabileceğini söylediler.
17.07.2024 tarihine kadar sağlık sıkıntıları sebebiyle beklemek durumunda kaldım. 17.07.2024 tarihinde tekrar TT müdürlüğüne gittim ve neyse ki insanlıktan nasibini almış biriyle karşılaştım.
Durumu anlattım. Altyapının iptal edildiğini ama sistemde bir karışıklık olduğunu, magnete başvurunca altyapının gözüktüğünü, bölgemde altyapı olmadığını söyledi. Ayrıca adres sorgulama yaptıktan sonra “buraya ne bizden ne de başka sağlayıcıdan kablolu hizmet bağlatmayın, rezil olursunuz.” Dedi ve magneti halledeceğini söyledi. Başvuru yaptık. Ertesi gün kurulum ekipleri geldi ve çekim gücünün düşük olduğunu, buraya bağlanamayacağını söylediler. Neyse ki Turktelekom hattım var, evin birkaç yerinden hız testi yaptım sonucu gösterdim. ADSL istiyoruz yok, kablosuz istiyoruz o da yok. En iyi çeken yeri gösterdim ve bağlamasını rica ettim, neyse ki bağladı.
13.06.2024 tarihinden beri ilk kez internetim var.
Bu süreçte TurkNet bana Temmuz için 288 TL fatura çıkarmış, internetimin hiç olmadığı bir süreçte. Gerçekten bir dedikleri diğerini tutmuyor. İtiraz ettim ve sonucu bekliyorum.
21.07.2024 tarihine kadar bekleyeceğim bakalım verdikleri tarihte ne olacak. Burası sürprizlerle dolu 6 ay acı çektirdikten sonra tam vazgeçtiğim yerde VDSL getirirler, belli olmaz. Erken davranıp portumdan olmak istemiyorum.
TT’nin dediği “bölgede altyapı yok”
TurkNet’in dediği “altyapı var ve çalışma yapılıyor”
Şunun şurasında 2 gün kaldı, bekleyip göreceğim.