6 Aydır Çözülemeyen Bağlantı Problemim Sonucunda Pes Ediyorum

Öncelikle merhaba. Biraz uzun bir yazı olacak. Bu yazıyı kullanıcılardan ziyade yetkililere yazıyorum.

Yazacaklarımı saygı sınırları içinde tutacağım lakin beni çekmeye mecbur bıraktığınız sıkıntı yüzünden ciddi anlamda yıprandığımı belirterek başlamak istiyorum konuya.

1,5 senedir TurkNet müşterisiyim. TT’den daha sağlıklı bir hizmet vereceklerini düşünerek, biraz da reklamlara aldanarak TT taahhüdüm bitince TurkNet müşterisi oldum. Bana en başta 20 mbps’ye kadar hız alabileceğim söylendi.

Bölgemde ADSL altyapı mevcut. Bağlantı problemleri yaşamaya başladım ve altyapı sağlayıcıyla birebir iletişim kuramadığım, görüşmeleri yalnızca TurkNet aracılığıyla yaptığım için sorunlarım tam olarak giderilmedi. Giderilse de kısa çözümler sunuldu ve sorun tekrarladı. Bu şekilde 14.02.2024 tarihine kadar devam ettik.

14.02.2024 tarihinde ise 1 ay süreceği öngörülen doğal afet sebebiyle altyapı arızası bilgisiyle karşılaştım. Bu süreçte internet kullanamayacağım, modemin ayarlarıyla oynamadan bitmesini beklemem gerektiği bilgisi verildi TurkNet tarafından. Lakin benim internetim vardı, günün genelinde 13/1 Mbps hız alıyordum, yalnızca akşamları yavaşlıyor ve zaman zaman kesinti oluyordu. Ayrıca bölgemde doğal afet yaşanmadı, genel arıza yoktu. Yalnızca bulunduğum konumda bir sorun vardı, bunu çevreye sorarak teyit ettim.

Üzerinden 1 ay geçti ve tam biteceğini beklerken genel arıza 15 gün daha uzatıldı. İnternetim bu kez tamamen kesildi. Genel arıza süresince teknik destekle iletişimi yalnızca online işlemler üzerinden kurabildim ve yine net bir bilgi alamadım. Sonra teknik bilgiler kısmını kurcalarken eskiden ADSL olan bağlantımın VDSL olarak değiştiğini ve 18mbps geldiğini fark ettim. TurkNet bana beklemem gerektiğini, arıza süresince ekip gönderilemediğini söyledi fakat beklemeyip modem arayüzüne girdim VDSL profil olusturunca internetim geldi, yani VDSL bağlantı üzerinden ADSL hız almaya başladım. Hız testi yaptığımda ise 18/2 gibi bir hız alıyordum.

Bu güzel süreç 2 gün devam etti ve ardından internet hızım gündüz 4-5 mbps geceleri 1 mbps seviyelerine düştü ve kopmalar oldu. teknik bilgilerde ise 7 mbps yazıyordu. Şans eseri kutuda kabloları değiştirirken TT ekibine rastladım ve kendileri arıza olmadığını, altyapı yenileme yapıldığını söylediler. Sonra neyse dedim en azından bekleriz ve düzelir, zaten 2 ay beklemişiz diye düşünüp tekrar TurkNet’i aradım ve bilgi verdim. Onlar da biraz daha beklemem gerektiğini, 2. Kez uzatılan arızanın şu an hatırlamadığım bir tarihte biteceğini söylediler ve o tarihi beklemeye başladık. Açılan destek kayıtlarım arıza var diye otomatik kapanıyor veya gelen cevaplar zaten bildiğim şeyi söylüyordu. Doğal afet sebepli arıza vs. vs.

03.05.2024 tarihinde TT ekipleriyle tekrar karşılaştım ve arıza olmadığı bilgisini tekrar alınca TurkNet 'i arayıp net bir bilgi almak istediğimi belirttim. Çünkü ne kadar uzayacağını bilmediğim bir süreçti bu ve işim internetle benim. Mobil veriye dünyanın parasını verdim aylarca. Daha fazla bekleyecek halim yok yani arıza varsa ne arızası olduğunu söyleyin dedim. Telefon görüşmesinde bir beyefendi mağduriyetimi anladıklarını, Net bir bilgi vereceklerini, sorun çözülmeyecekse beni bekletmeyeceklerini ve gerekirse el sıkışacağımızı söyledi. Lakin dönüş yapmadı. Tekrar aradığımda başka bir hanımefendi bölgenin fibere geçtiğini, 100mbps hız alabileceğimi, bölgede arıza olmadığını ama bana o hızı verince internetin kesildiğini söyledi. Yani dediğine göre bana VDSL sinyal gelmesi için ekiplerin ilgilenmesi gerektiğini belirtti ve bir kayıt açtı.

O kayıt da genel arıza sebebiyle bilmemne diye otomatik kapanınca artık canıma tak etti 13.06.2022 tarihinde tekrar ulaştım TurkNet 'e. O sırada benim internetim 1-7 mbps arası gidip geliyor ve kesiliyordu. Benim haklı olduğumu, bölgede arıza olmadığını, altyapı yenileme çalışması yapıldığını fakat benim santrale uzaklık dolayısıyla maksimum 8 mbps hız alabileceğimi söyledi. Ben de hız testi sonuçlarına bakmalarını ve benim arıza var denen süreçte zaman zaman 15mbps ve üstü hız aldığımı ve bunun sistemde göründüğünü söyledim. Hanımefendi teyit etti ve ekiplere bilgi vereceğini söyledi. Bu arada hiçbir şey yokmuş gibi genel arıza bilgisi sistemden de silinmişti.

Aynı gün bir anda TT ekipleri geldi. Modeme baktılar normal dediler. Ardından kutuya ve saha dolabına bakıp bilgi vereceklerini belirttiler. 10 dk sonra gelip hız testi yapmamı istediler. 14/1 mbps hız geliyordu. Alacağım hızın bu olduğunu TT ekiplerinden teyit ettim. Sonunda arıza çözüldü diye sevindim. Fakat akşamına yine internet kesildi ve geldiğinde 1 mbps idi. Teknik bilgilerde ise 5 mbps yazıyordu.

Ertesi günü tekrar TurkNet 'e ulaştım ve hanımefendi bana yine santrale uzaklığım dolayısıyla maksimum 8 mbps alacağımı %20 kayıpla 5 mbps hızın normal olduğunu söyleyince cidden artık asabım bozuldu. Zaten 5 i günde 2 saat alıyorum, sonra internet kesiliyor DSL yanıp yanıp sönüyor.

Ekip yönlendirecegiz dediler. Açtığım talepleri tek bir başlık altında toplarlarsa daha iyi olacağını söylediler. Onay verdim ama o talep de ertesi gün kapandı. Neymiş TT ekipleri gelmiş arızayı gidermiş. Ama benim internetim hala yok.

Ardından istediğim net bilgiye karşılık olarak bana bu sözü veren kişi “santrale uzaklık sebebiyle VDSL hız sağlanamayacağı bilgisinin TT yetkilileri tarafından belirtildiğini” yazıp şikayet kaydımı kapadı. Yahu dalga mı geçiyorsunuz VDSL baştan beri konu değildi ki siz başlattınız bu işi. Ben VDSL istemedim ki siz bir anda karıştırdınız işin içine. Sonra da sanki bunun cevabını istemişim gibi cevap verdiniz.ben sağlıklı biçimde ADSL kullanmaya razıyım. 5 ay neden beklediğimi, daha fazla bekleme ihtimalim olup olmadığını açıkça söyleme sözü verdiniz bana telefonda. Eğer hizmeti vermeyeceksiniz de açıkça söyleyeceksiniz ve kullanamadığım günlerin iadesini alıp gideceğim. Ben bunun sözünü aldım sizden.

İşte şu an tam bugün oldu. Sözde dün TurkNet saha ekipleri gelecekti, randevu vardı gelmediler. Aramadılar da. Bu sabah artık bugün net bir cevap alamazsam ücret iadesi alıp gitmek istediğimi söyledim. Cevap vermediler. Randevu birimi aradı bana diyor ki “salı günü size uygun mu?” Değil efendim ben 1 gün daha beklemeyeceğim. Bu süreçte zaten altyapısız internet parası kadar mobil veri parası verdim ben daha 1 gün beklemem. Canıma tak etti.

Ben bu süreçte günde 40 dk TurkNet 'e laf anlatmak, kapatılan talepleri açmak, ha bugün ha yarın diye bekletilmek suretiyle cidden oyalandım ve yoruldum.

Sizden sadece yaşadığım süreç için doğru düzgün bir açıklama, kullanamadığım aylar için ücret iadesi istiyorum. Ardından da farklı bir sağlayıcıya, gerekirse altyapısız bir şeye geçeceğim ama 1 gün daha beklemeyeceğim.

Bana bir özür ve açıklama borçlusunuz. Yaşattığınız süreç cidden beni yordu. Ben tt’nin değil turknetin müşterisiyim bunu da hatırlatayım.

Teşekkür ederim.

Merhaba, yaşadığınız tatsız durumun çözülmesi adına ekiplerle iletişime geçiyorum. Şuan saha ekibi yönlendirmek adına Turk Telekom ekipleri ile kontak halinde olduklarını belirtmişler. Süreci önceliklendireceğim. Ayrıca kullanmadığınız günler ile ilgili olarak arızanız çözümlendikten sonra hızlıca işlem yapılacaktır.

Merhaba. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim fakat ben ekipleri zaten uzunca bir zamandır bekliyorum. Artık sorunun çözüleceğine dair verilen bilgiler sürekli değişken olduğu için beni tatmin etmiyor. Ben yalnızca bilgi istiyorum söz verildiği üzere. 5 aydır boşuna bekliyor olma düşüncesi yeterince canımı sıkıyor zaten. Her gün Turknetle iletişim kurmak için ayrı bir mesai yapıyorum. Yine de dediğim gibi, teşekkür ederim.

Yani isim mi verelim, görüşme kaydını mı iletelim ? Gerek var mı böyle bir şeye? Sözünüzü tutmayacaksanız neden söz veriyorsunuz ki ?

Bana sözünü verdiğiniz bilgiyi iletmeden abonelikten çıkmayacağım. Bu süreçte arıza onarımı falan da istemiyorum artık. Ekiplerin size dün verdiği bilgiyi, telefonda görüştüğüm kişilerin bana iletme sözü verdiği arıza bilgisini almadan bir yere gitmeyeceğim. Bu sözü bana 1 ay önce verdiniz ve tekrar yinelediniz. 5 aylık sürecin tek kaybedeni ben olacağım çıkıp gidersem.

Merhaba, ekiplerimiz iptal edeceğiniz için ekiplere bilgi vermediklerini Online İşlemler Merkezi üzerinden iletmişler. Dilerseniz kobi destek hattını arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ben ne yaşıyorum 5 aydır, nasıl bir sorunla karşı karşıyayım, bundan sonra arıza tekrar giderildiğinde sağlıklı bir hizmet alabilecek miyim ? Bu bilgilerin tarafıma net olarak aktarılacağı belirtildi bana yaptığımız görüşmelerde. Ve bu minvalde yaptığımız ilk görüşmenin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen cevap alamadım.

Bugün yaptığım görüşmeler sonucunda farklı sağlayıcıdan altyapısız hizmet almaya uygun olmadığımı öğrendim. Ve yine mecburen TurkNet 'i bekleyeceğim. İptal şu an söz konusu değil. En erken salı gününe randevu verdikleri için TurkNet ekiplerini bekliyorum. Sözünü verdiğiniz bilgiyi vermenizi rica ediyorum. Son konuşmadan 'iptal" kelimesi seçildi ve bilgi verilmek yerine iptal konusu konuşuluyor şimdi.

Kontrol ettiğimde 25.06.2024 tarihine randevu oluşturulduğunu görmekteyim. Ekiplerimiz gerekli olan tüm işlemleri sağlayacaklar :pray:

Evet bugüne randevum var. İşlerimi iptal ettim ve evde bekliyorum. Ama bilin bakalım ne oldu. Teknik ekipler tarafından arandım ve bana yarın uygunsam gelebileceklerini söylediler. Benim zaten bugüne randevum var ve bu 3. kez ertelediğiniz randevu. Ben 14 gündür ekip bekliyorum. Hayatsız gibi sizi beklemek zorunda mıyım ? Yarın işim var benim şimdi ne yapacağız? Gerçekten bu sefer tüm görüşme kayıtları ile birlikte şikayetçi olacağım. Hiçbir sözünüzün arkasında değilsiniz.

“Randevunuz oluşturulmamış, ekiplerimiz en erken yarın bölgenizde olacak, bize randevu bilgisi verilmedi, ulaşıp sizi aramalarını söyleyeyim” dediler. Şaka mı yapıyorsunuz bana cidden? :sweat_smile: Artık gerçekten ne hissedeceğimi bilmiyorum. Öfke deseniz öfke değil, olsa olsa sinir bozukluğu.

Yaşanılan durum için gerçekten üzgünüm. Öncelikli olarak ekiplere ilettim. En kısa sürede size dönüş sağlayarak yardımcı olacaklar :pray:

Yaşanan durum için üzgün olmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor ve açıkçası pek de umrumda değil. Artık söylediğiniz şeylerin geçerliliğine inanmıyorum.

“Yaşanılan durum” değil, “yaşattığınız durum” demek daha doğru artık kim sorumluysa. Bu durum ben tarafından “yaşanılan” bir durum değil.

TurkNet bir ekip gönderdi. Evden ölçüm yapıldı. Her zaman olduğu gibi sorunun modemde olmadığı sonucuna varıldı. TT ekiplerinin gelip bakması gerekiyormuş. TT ekiplerine zaten arıza bilgisi verilmişti. Şimdi yine değişen bir şey olmadan başka bir ekibi bekliyoruz. TT’nin TurkNet müşterisi olduğum için ilgilenmediğini de anlamış olduk böylelikle.

Şikayetinizi tekrar ilgili birimimize ilettim :pray:

Şimdi yine TTden dönüş bekliyoruz.

Ekiplerimiz kaydınızı arka planda takip ediyorlar. Gelişmelerle ilgili bilgi vermeye devam edecekler :pray:

Gülşah hanım ilgilenmeye çalıştığınızı anlıyorum, teşekkür ediyorum ama bugün yaptığım görüşmelerde yine muğlak konuşuluyor. Net bir cevap yok. TT ekiplerinin gelmesi için ne yapmam gerekiyor ? Belli ki siz istediğiniz zaman yönlendiremiyorsunuz bu ekipleri. Benim daha fazla bekleyecek vaktim yok ay sonuna kadar internetten yetiştirmem gereken işler var. Nasıl bir aksaklığa sebep olduğunuzun farkında değilsiniz çünkü ben sadece müşteri havuzundan herhangi biriyim. Fakat burada da bir hayat yaşanıyor ve siz bana internet sözü verdiniz. 1 gün daha bekleyeceksem açıkça söyleyin geçeyim TTye gelsin ekipler.

Sizin gönderdiğiniz ekipler de direğe müdahale edemiyor. Kaç kez daha teyit edeceğiz modemde sorun olmadığını. Direğe müdahale edilemiyorsa gönderilen ekibin ne işlevi var ? Ankastre direkte bunu da herkes biliyor. Ekipler geliyor, eli boş gözü yaş ayrılıyoruz her seferinde.