6 Aydır Çözülemeyen Bağlantı Problemim Sonucunda Pes Ediyorum

Sizi gerçekten anlıyorum, ekiplerimizde ellerinden gelen her şeyi sağlıyorlar. Ben tekrar şikayetinizi ilgili birimimize ilettim :pray:

Ellerinden geleni yapmaları yetmiyor belli ki.

Ben ADSL hizmet alıyorum ama hattım VDSL gözüküyor. Bunun sebebi nedir? Yanıltıcı bir bilgi değil mi bu ?

Çok fazla soru, çok fazla farklı yanıt, büyük bir kafa karışıklığı var burada. Ve aydınlatmanızı bekliyorum. Ayrıca bugün ekip gelecek mi, gelmeyecek mi bunun net bilgisini istiyorum. Dediğim gibi ay sonuna yetiştirmem gereken işlerim var ve masaüstü pcme mobilden paylaşım yapamıyorum. İnternet lazım.

Kaydınızın önceliğini ekiplerimize ilettim. En kısa sürede dönüş yapılacaktır :pray:

Bunu zaten yazdınız daha önce. Sorularıma cevap verirseniz gerçekten yardımcı olmuş olacaksınız.

Ekiplerimiz dönüş sağlayarak bu konuda size bilgi verecekler :pray:

Ekipleriniz dönüş yapmadıkları için bilgi de veremeyeceklerdir. Zaten ekiplerinizden bir cevap alamadığım için buraya yazıyorum.

TT ekipleri gelmeme gerekçesi olarak bahçemde birçok salınık köpek olduğunu ve köpekleri bağlamayı reddettiğimi iddia etmiş. Bahçemde 2 köpek var biri zaten gündüzleri kapalı, diğerini ise ekipler henüz gelmeden başka yere koyuyorum. Yani ekipler 1 köpek görüyor buraya geldiklerinde, o da kapalı. İşi başlarından savmak için bu kadar kolay yalan söylemeleri ve karşı tarafı itham altında bırakmaları çok can sıkıcı. Ben 14 gündür bu yüzden ekip bekliyormuşum. Sabah arayıp açıklama yaptılar bize böyle söylendi diye.

Bugün neyse ki TT ekipleri geldi ve TurkNet ekiplerinin yaptığı şeylere ek olarak direk ve saha dolabından ölçüm yaptılar. Sinyal zayıftı, port değiştirip yine denediler. Olmadı. Sorunun direkte olduğunu (TurkNet ekipleri bunu zaten söylemişti) Turktelekom İskele’ye durumu bildireceklerini ve bugün veya belki yarın yeniden ekip geleceğini tarafıma bildirdiler. Aynı şeylerin tekrar ve tekrar denenmesinin bize ne faydası var bilmiyorum ama aradaki iletişimsizlikten kaynaklandığı kesin. Bugün gelen ekip bile şaşırdı 14 gündür bu internetin düzeltilmemiş olmasına.

Şimdi yine direğe bakacak ekibi bekliyorum. Acele etmelerini sağlayacak bir şey varsa yapmanızı rica ediyorum. Artık sorun neyse çıksın ortaya rahat edelim.

Mevcut kaydınız üzerinden ben de ekiplerimize ilettim. Gerekli olan tüm işlemler yapılacaktır :pray:

Fakat şöyle bir durum var ki modem arayüzünde hız üst sınırı olarak 4 mbps görüyorum. Neden böyle bir sınırlandırma yapıldı?

Altyapı yok.Tüm süreci okumadım ama büyük ihtimal direkten alıyosunuz interneti çünkü 5/0 download/upload kadar rezil bir internet böyle şeylerde oluyor genelde.Düzgün bağlantı yapılırsa 15-20 mbps internet alabilirsiniz.Bağlantının çok temiz işçilik ve sağlam yapılması lazım

Bu kablo işlemini sadece Türk telekom yapıyor.Onlarda müşteriniz olmadığı için yokuşa sürüyor veya uğraşmak istemiyorlar.Vefalı çalışana denk gelirseniz bi ihtimal.

Sizin TurkNet 'e kayıt bırakmanız hiçbir anlam ifade etmiyor.Onlar da sizin kayıtınızı TürkTelekoma iletiyor.İş eninde sonunda TT’nin elinde.

Yapın demiyorum ama aslında TT ye geçip direkten ne kadar internet hız verebilceklerinin sözünü almak,tüm bu süreci anlatıp kesin bir dille güzel bir bağlantı yapılacak mı,vaat edilen hız verilecek mi bunun sözünü alıp TT ye geçin.3 ay doldurduktan sonra da TurkNet dahil istediğiniz firmadan o hazır hat üzerinden hizmet alabilirsiniz geçiş yaparak.

Başka türlü iş Türk Telekomda bitiyor ve müşterileri olmadığınız için de uğraşmak istemiyolar veya yarım yamalak iş yapıyolar gibi geldi bana.Aklıma başka çözüm yolu gelmiyor bir de müdürlüğe gidip dilekçe vermek var.

Bu arada bilginiz varsa hattımın TurkNet üzerinde VDSL görünüp, bana ADSL gelmesinin sebebini de söyleyebilir misiniz? Buna net bir yanıt alamadım hiçbir zaman. Ayrıca TurkNet aboneliğimi de 100mbps yapmış ama hat kaldırmadığı için ADSL verdiklerini söylüyorlar. Yapabileceğim bir şey varsa düşeyim peşine.

Buradaki iş biraz sarpa sardı ve TT yetkililerine kadar ulaştı, onlar da ekipleri sıkıştırmaya başladılar çünkü TurkNet’e sağlamak zorunda kaldıkları bir altyapı da var. TurkNet müşterisi olduğum için benimle ilgilenmedikleri açığa çıkınca biraz daha çözüm odaklı yaklaşmaya başladılar. En azından dün bir çalışan beni farklı porta aktarıp sorunun direkte olduğu, direğe kadar sinyalin normal gelip, daha sonra bozulduğu sonucuna varmayı başardı ve gözümün önünde bu şekilde bildirim yaptı TT yetkililerine. Aynı zamanda direkten eve kadar gelen kabloda bir sorun olmadığını, direkten gelen sinyalin (zayıf da olsa) modeme kayıpsız ulaştığını da test ederek görmüş oldu. Yani sorun sizin kabloda demek gibi bir şansları da kalmadı. Bugün için kutuyu değiştirmeye ve kabloları yenilemeye gelme sözü verdiler bakalım ne olacak. Sonuç olarak her ne kadar TTnin eline bakıyor olsa da TurkNet’in de bana vermeyi taahhüt ettiği bir hız var, onlar da sorumlulukları neyse sınırı zorlasınlar.

Evet tam olarak dediğiniz gibi şu an durum. İnterneti direkten alıyorum TT’nin çektiği kablo ile.

Aslına bakarsanız Şubat ayına kadar 13-18 mbps arası bir hız alıyordum. Bölgede Şubat ayında bir altyapı yenileme çalışması başladı ve bunu genel arıza olarak gösterdiler, genel arıza süresince de bildiğiniz gibi “arıza var ondan böyle, bekleyin geçer” diyerek süreci uzattılar.

Bu geçtiğimiz 5 ayın çoğunda internetim yoktu ve müdahale etmediler olmayan arızayı bahane gösterip. Fakat bu altyapı yenileme işi bize yaramadı, bizim sokak ve çevresi hariç birçok bölge vdsl’e geçti ama biz eldeki adslden de olduk.

2 hafta önce TT ekipleri geldi arızayı geçici bir çözüme kavuşturdular, işler yolundayken 16 mbps alıyorum, ekipler de teyit etti . Ama ardından yine arıza tekrarladı 3-4 mbps geliyor şanslıysam.

Dediğiniz üzere ben de düşündüm TTye geçmeyi ama bulunduğum konum için vermeyi taahhüt ettikleri hız 8 mbps :grin:. bunu söyledikten sonra ilerleyen zamanda internetim yavaş diye talep açarsam “alacağınız normal hız bu, santrale çok uzaksınız” falan deyip geçiştirme ihtimalleri oldukça yüksek.

TurkNet kayıtlarında geçtiğimiz birkaç ay içinde 16-18 mbps alabildiğim görünüyor. Bu kayıtları kanıt göstererek az da olsa sıkıştırma şansımız var TT’yi. O yüzden şu an geçemiyorum ve TurkNet’i bekliyorum.

Eğer yakın zamanda da bu olayı çözüme kavuşturamazsak TTye dönmek yerine muhtemelen uydu internet falan deneyeceğim çünkü nasıl olduysa 2 sene önce 16 mbps stabil olarak alırken zamanda geriye gittik. Adreste altyapı sorgulaması yapınca TT’de 8mbps, Turknette 15 mbps çıkıyor ve iyi günlerimde TurkNet’in belirttiği hızı alabiliyorum. TT bulunduğum bölgeyi çoktan gözden çıkarmış vaziyette.

Kırsal bölge, santrale uzaksınız diye kestirip atıyorlar ama 500 metre yarıçapımda 60 mbps alan haneler var.

Sevgili TurkNet bakın 25.06.2024 tarihinde benden rica ettiniz ben de şikayetleri kapadım. Ama ne hikmetse şikayetler açıkken arayıp bilgi veren sizler, şikayetler kapandıktan sonra aynı mesajı atıp duruyorsunuz. Görselini ekliyorum. Ben bu konuşmayı 25.06.2024 tarihinde Sadık Beyle yaptım. Ve kendisiyle yaptığım konuşmada sürecin daha hızlı ilerlemesi için şikayet kayıtlarını kapatma konusunda mutabık kaldık. Fakat gelin görün ki tek bir kelime konuşmadığım kişiler bile aynı mesajı atıp duruyor 2 gündür. Ve süreçle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirilmiyorum. Şikayet kayıtlarını yine açacağım. Bugün arıza giderilecekti sözde ne arayan var ne soran. 2 haftadır sadece mobil veri kullanıyorum artık sınıra dayandım. Bundan sonra telefonla aranıp oyalanmak değil, yazışarak bilgi almak istiyorum. Konuşarak halledince bir şekilde kendinizi kurtaracak yolu seçip devam ediyorsunuz. Siz hizmet sağlayıcısınız, ben bu hizmeti alamayan müşteriyim neticede. Benim sabredip beklemek gibi bir sorumluluğum yok.

Şikayet kayıtları destek birimini etkiliyorsa sorumlusu ben değilim. Şikayete sebep olan unsurdur. Bunu benimle değil yetkililerinizle görüşün. Bir daha ricanız üzerine şikayet kaydımı kapatmayacağım.

Hocam bu direkten internetle falan olacak iş değil bu.2 ihtimal var.Ya adresinize altyapı gelecek(bu düşük bir ihtimal tek kişi için bunu yapacaklarını sanmam)
Ya da mevcut altyapı olan adreslerden,saha dolabından falan kablo çekilecek.Zaten aylardır verimli kullanamışsınız direkten.Halen daha size niye direkten internet bağlamaya çalıştıklarını anlamadım.

1 Beğeni

Çözemiyorsanız çözemiyoruz diyeceksiniz, bunun sözünü sizden 3 kez aldım. Ve siz çözemiyoruz diyene kadar bu süreci gittiği yere kadar götüreceğim aksi halde boş yere aylarca beklemiş olacağım ve sizin durumu çözüme kavuşturduğunuz sonucu çıkacak ortaya.

Altyapı sorgulamada çıkan sonuç ve bu konumda vermiş olduğunuz hizmet, taahhüt ettiğiniz sınırların dışında.

Olası yeni bir müşterinin aynı şeyi yaşamaması, tarafıma söz verdiğiniz net ve kesin bilginin aktarılması için bu sürece devam ediyor olacağım.

Hız ve hizmet vaadederken sergilediğiniz tavırla, arıza başladıktan sonraki “TTye bildirdik bekliyoruz :hugs:” tutumu arasındaki fark oldukça büyük. Ben size en başta TT ile sorun yaşadığım için sizi tercih edeceğimi belirttim ve sizden bazı sözler aldım. Sizler ayrı ekipleriniz olduğunu, olası bir sıkıntıda bu ekipleri yönlendirme inisiyatifine sahip olduğunuzu, TT ile sorun yaşadığım sorunların yaşanmayacağının sözünü verdiniz. Gerektiği zamanda o kayıtlar da çıkar ortaya.

Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bu düpedüz sözleşme imzaladığınız müşteriyi yanıltmaktır. Haklı konumdayken çekip gitmeyeceğimi bilmenizi isterim. Durumu bu konu altında güncelliyor olacağım.

Teşekkür ederim.

Gerekli işlemden kastınız nedir? TTye yazıp beklemek sanırım. Görüşme yapıp bana söz veren kişi de başladı kopyala/yapıştır mesaj atmaya. Bu sefer size inanıp geri adım atmayacağım. 5 aydır zaten sürdürmüşüm bu süreci, siz çözüm sağlayana kadar da elimi ardıma koymadan uğraşacağım. Sırf bu konuyu açalı bile ne kadar olmuş gerçekten çok iyisiniz. Herkes görsün kendi altyapınız olmayan bir konumda yaşanacak aksilikler için aksiyon alamadığınızı. Artık örnek teşkil etmesi için açık tutuyorum konuyu. Çözüleceğine inandığım için değil. Sözleşmenin yarısını çoktan ihlal etmiş durumdasınız. Telefon kayıtları da ortaya çıkınca bakalım neler olacak.