Zyxel VMG3625-T50B V550ABPM3b2_F0 yazılımı için uyarı!

Merhaba başlıktan da anlaşılacağı gibi Zyxel markasının VMG3625-T50B model modeminde son zamanlarda V550ABPM3b2_F0 yazılımıyla ilgili çok fazla şikayet gördüm ve uyarı olarak bu konuyu açmak istedim TurkNet in ipv6 için verdiği V550ABPM3b2_F0 kodlu yazılım VMG8623-T50B model modemler içindir bu yazılım bir takım işlemler sonrasında VMG3625-T50B model modeme de yüklenmektedir ama yazılım tabanı ve donanım hemen hemen aynı olmasına rağmen bu iki modemin bellek modülleri farklıdır ve bu yazılımı VMG3625-T50B model modemlere yüklediğinizde kullanıcı verilerini depoladığı bellekten yüklenen yazılıma aktaramadığı için modemin kullanıcı girişleri silinmektedir ve kullanıcı ne kendi belirlediği modem arayüz şifresi nede fabrika ayarı arayüz şifresi ile giriş yapamıyor buda modemi kullanılmaz hale getiriyor bu yazılımın bu sorunundan başka sorunlar da yaratıyor eğer ipv6 yı önemsemiyorsanız yüklememenizi şiddetle tavsiye ediyorum yok ben yinede yüklemek istiyorum diyorsanız bu arayüz sorunundan kurtulmanın bir yolu var oda supervisor şifresini öğrenmek çünkü bu şifre normal hafıza belleğinde farklı olarak korumalı olan ROM-D bellek kısmında yer alır ne kadar yazılım atarsanız atın bu şifre değişmez modemin üzerine işlenmiş gibi birşeydir ve bu şifreyi biliyorsanız admin kullanıcısı silinse dahi supervisor girişi ile girip kendinize yeni bir giriş adı ve şifresi ayarlayabilirsiniz bu şifreyi Zyxel firması sizinle paylaşmaz supervisor şifresini bulmanın bir yöntemi var bu yöntemi @Schwi arkadaşım konusunda nasıl elde edeceğinizi anlatmıştır ve bu konuyu okuyan arkadaşlara söylüyorum bu belirttiğim yazılımı VMG3625-T50B markalı modeminize yüklemeden önce supervisor şifrenizi öğrenin ki mağdur duruma düşmeyin yoksa modemi garantiye göndermekten başka çareniz kalmaz umarım okuyanlara bilgilendirici bir konu olmuştur.

13 Beğeni

Faydalı bilgi çok tesekkurler

1 Beğeni

Dikkate alınması gereken önemli bir bilgi. Teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba. Forumda sırf bu sorun için üye oldum. IPv6’ya geçiş yaptıktan sonra bağlantı sorunlarım yüzünden TurkNet ile iletişimim sonucu bana online işlemler üzerinden yolladıkları firmware modeme yükledim. Ancak gaflete kapılıp yüklemeden sonra reset atma işleminde bulundum. Şimdi modem arkasında yazan şifreleri bile kabul etmeyen arayüze ve internete giriş problemiyle karşı karşıyayım. TurkNet’e durumu anlattım henüz bir geri dönüş alamadım, Zyxel ise modemi bize yollayın diye geri dönüş yaptı. Bu sorunu modemi yollamadan TurkNet veya kendimiz halledebiliyor mu yoksa her halükarda modemin garantiye yollanması mı gerekli? Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler, iyi geceler

Merhaba ve hoş geldiniz konuda anlattığım gibi bir yolu var oda supervisor şifresini öğrenmek tabi bu şifreyi bulmak için de admin girişiyle giriş yapmanız lazım sizin tek yapmanız gereken garantiye göndermek onlar size modemin yenisini göndereceklerdir.

1 Beğeni