Zyxel VMG3312-B10A köprü moduna alınca İnternet gidiyor

Merhaba arkadaşlar. Elimde bir tane zyxel vmg3312-b10a modem router var.

Yeni bir tane de xiaomi 4a gigabit router aldım bununla sonlandırmak istiyorum.

Zyxel köprü moduna alınca İnternet gidiyor modemin sayfasında da alt kısımda aynen şöyle yazıyor

Bir sorun oluştu: VMG3312-B10A İnternete bağlanamıyor. Lütfen WAN ayarlarını kontrol edin veya ISS’inize başvurunuz.

Bununla ilgili ne yapmam gerek? Benim yaptıklarım

Zyxel köprü moduna aldım. Zaten dhcp güvenlik duvarı vs kapanıyor ayarlarını kaydettim ve yeniden başlattım fakat durum bu.

Merhaba, ana modeminizde köprüleme modunu aktif ederseniz internetinizin gitmesi normal.

Yeni aldığınız router üzerinden köprüleme modunu aktif edip öyle kurulum yapmanızı önerebilirim yani ana modeminizin ayarlarını ellemeden router üzerinde köprüleme modunu açıp ayarlarını köprüleme moduna almanız işinize yarayacaktır.

2 Beğeni

Benim bu konuda çok fazla bilgim yok açıkçası ama yine de bilgi sayfasında İnternet olması gerekmez mi? WAN ip kısmı da boş?

1 Beğeni

Merhaba @Nediyem
@Darkcrak bilgi eklemesi yapıyorum.
Ana modemin @Darkcrak anlattığı gibi normal kurulu olması lazım ve modemin arkasındaki sarı olan girişlerden LAN1,2,3 bir tanesine kablo bağlayın ve router arkasındaki soldaki girişte üstünde internet yazar (mavi girişlidir) ona kabloyu bağladıktan sonra routerdan bridge modu (köprü modu ) alacaksınız ip atamalarını otomatik yaptıktan sonra internet gelecektir.

1 Beğeni

Merhaba, evet aynen dediğiniz gibi yaptım.

Fakat bu arada merak ettiğim bir şey daha var.

Normalde modem router modundayken girdiğimiz dsl kullanıcı adı şifre bridge moduna girince ortadan kalkıyor mu?

1 Beğeni

Bridge modunu seçtiğinizde kullanıcı adı ve şifresi için yazılan yer kalkıyor.
Bir özellik daha var router modundayken pppoe seçerseniz kullanıcı adı ve şifresi girmek gerekiyor bu özellik fiber kullanıcılar içindir.

1 Beğeni

Evet dediğiniz modu gördüm. Fakat yine de bir yerde bir sorun var ki bağlanamıyor. Yedek modem de yok elimde denemek için.

Ayrıca modemin bilgi sayfasında İnternet bağlantısı yok yazması normal mi?

Aldığınız internet VDSL olduğu için DSL modunda devam etmeniz gerekiyor.

1 Beğeni

Modem dhcp kapalı, köprü modunda, kaydetip kapatıp açtım.

Router yeniden router olarak kurdum fakat yine internet yok diyor.

Acaba router ile aynı ip grubunda mı olmalı modem de?

Modem ip 192.168.1.1
Router ip 192.168.31.1

Acaba aynı grup olmadığı için olabilir mi?

1 Beğeni

Aldığınız internet alt yapısı FiBER mi VDSL mi ?
Modemin arkasındaki bağlantıların resmini atar mısın ?

Vdsl bağlantı kullanıyorum

Modemden de VDSL olarak kurulum yapmanız gerekiyor. Köprü modu sadece router için yapacaksınız.

Merhabalar, mevcut setupda aslında olması gereken modemi bridge alıp 4a da ppoee girip sonlandırmak ama 4a da bu menuyu bulmak lazım. Normal şartlarda ise, ana modemi bridge a almayıp k.adı şifreyi orada girip landan çıkış 4a nın wanına takacaksınız. Ana modemde dhcp kapalı ve wifi kapalı olup 4a nın wifi ve dhcp açık olacak. Yani bağlanan kullanıcılar 4a üzerinden çıkacaklar. Bir böyle deneyin.

Hayır benim demek istediğim modemi köprü moduna alıp modemi sadece modem olarak kullanmak istiyorum. Yani diğer her şey router da olacak şekilde. Yani İnterneti router ile sonlandırmak istiyorum.

Ana modemden bağlantınız VDSL olduğu için internet bağlanması için VDSL olarak kurulum yapacaksınız ondan sonra internet gelecektir başka türlü dediğiniz şey olmaz. İnternet geldikten sonra diğer router dan bridge moduna aldıktan sonra onada internet gelecektir.

Ana modemin wifilerini kapata bilirsin ama onun bağlantılarını tekrar kurmak için kablolu olarak bağlanmak gerekiyor.
@MehmedTurk Ana modemden DHCP kapatırsa internet gelmez.

Dediğim şekilde yapılandırın. 4a içinde ppooee sonlandırma bulursanız o zaman bridge alıp yapabilirsiniz.

@CKLasT bu sekilde yapılır dhcpyi kapatıp diğer modeme ipyi elle atayabilir. Dhcp görevini router 4A üstlenecek.

Dediğim gibi normalde arkadaşın istediği gibi yapılması gerekiyor modemi bridge alıp routerda sonlandırıyosunuz ancak 4A da bu var mı yok mu emin değilim kurcalamak gerekiyor.

Ana modemden köprü moduna alırsa dsl girişi çalışmıyor, DSL girişi çalışması için VDSL kurulumu yapması gerekiyor.

İNTERNET ALT YAPISI DSL OLARAK GEÇİYOR BUNU ANLAYIN ARTIK FİBER ALT YAPISINDA OLSAYDI DEDİĞİNİZ OLURDU.

2 Beğeni

Bridge moda alındığı zaman kullanılamaz diyorsunuz ama işyerinde de vdsl vardı ve modemin arkasına mikrotik router koyup bridge modunda bağlamışlardı.

Sonuçta modemin amacı dsl hat üzerinden gelen sinyali çevirmek değil mi görevi?

Evet sinyal çevirmek ama siz ana modemi köprü modunda kullanmaya çalışıyorsunuz.

Evet ama bunu anlatmaya çalışıyorum işyerinde de aynı durumda kullanılabiliyordu.