Merhaba, ana modeminizde köprüleme modunu aktif ederseniz internetinizin gitmesi normal.
Yeni aldığınız router üzerinden köprüleme modunu aktif edip öyle kurulum yapmanızı önerebilirim yani ana modeminizin ayarlarını ellemeden router üzerinde köprüleme modunu açıp ayarlarını köprüleme moduna almanız işinize yarayacaktır.
Merhaba @Nediyem @Darkcrak bilgi eklemesi yapıyorum.
Ana modemin @Darkcrak anlattığı gibi normal kurulu olması lazım ve modemin arkasındaki sarı olan girişlerden LAN1,2,3 bir tanesine kablo bağlayın ve router arkasındaki soldaki girişte üstünde internet yazar (mavi girişlidir) ona kabloyu bağladıktan sonra routerdan bridge modu (köprü modu ) alacaksınız ip atamalarını otomatik yaptıktan sonra internet gelecektir.
Bridge modunu seçtiğinizde kullanıcı adı ve şifresi için yazılan yer kalkıyor.
Bir özellik daha var router modundayken pppoe seçerseniz kullanıcı adı ve şifresi girmek gerekiyor bu özellik fiber kullanıcılar içindir.
Merhabalar, mevcut setupda aslında olması gereken modemi bridge alıp 4a da ppoee girip sonlandırmak ama 4a da bu menuyu bulmak lazım. Normal şartlarda ise, ana modemi bridge a almayıp k.adı şifreyi orada girip landan çıkış 4a nın wanına takacaksınız. Ana modemde dhcp kapalı ve wifi kapalı olup 4a nın wifi ve dhcp açık olacak. Yani bağlanan kullanıcılar 4a üzerinden çıkacaklar. Bir böyle deneyin.
Hayır benim demek istediğim modemi köprü moduna alıp modemi sadece modem olarak kullanmak istiyorum. Yani diğer her şey router da olacak şekilde. Yani İnterneti router ile sonlandırmak istiyorum.
Ana modemden bağlantınız VDSL olduğu için internet bağlanması için VDSL olarak kurulum yapacaksınız ondan sonra internet gelecektir başka türlü dediğiniz şey olmaz. İnternet geldikten sonra diğer router dan bridge moduna aldıktan sonra onada internet gelecektir.
Ana modemin wifilerini kapata bilirsin ama onun bağlantılarını tekrar kurmak için kablolu olarak bağlanmak gerekiyor. @MehmedTurk Ana modemden DHCP kapatırsa internet gelmez.
Dediğim şekilde yapılandırın. 4a içinde ppooee sonlandırma bulursanız o zaman bridge alıp yapabilirsiniz.
@CKLasT bu sekilde yapılır dhcpyi kapatıp diğer modeme ipyi elle atayabilir. Dhcp görevini router 4A üstlenecek.
Dediğim gibi normalde arkadaşın istediği gibi yapılması gerekiyor modemi bridge alıp routerda sonlandırıyosunuz ancak 4A da bu var mı yok mu emin değilim kurcalamak gerekiyor.