Zyxel 8623 t-50b 5ghz sorunu

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar bir kaç ay önce Keenetic Extra DSL’den WiFi çekim gücü problemi yaşadığım için ZYXEL 8623 T-50B modemine geçiş yapmıştım. Modemin çekim gücünden falan her şeyinden memnunum ama 5GHZ ağından günde 1-2 kere atıyor. Bunu yaşayan ya da çözümünü bilen var mıdır? O kadar araştırdım ama hiçbir sonuç elde edemedim. Bunun bir ayarı falan varsa bana iletir misiniz? Şimdiden teşekkürler…

Aynı sorunu bende yasamaktaydim 5ghz kanalını 45 altında bir kanala sabitlerseniz sorun ortadan kalkıyor

Keenetic daha iyidir. Siz ayarlamayı eksik yaptığınız için çekim alamamışsınız ayrıca anten konumlandırmasını da iyi ayarlamanız gerekiyor.

Güzel sormuşsunuz :joy::joy: kağıt üstünde extra dslden çok daha iyi ancak kullanıcıya göre değişiyor iyiliği kötülüğü. Extra dsl kullanmadım ama 5Ghz teknolojisi daha yeni olduğu için Zyxel performansı önceliğimiz olması lazım. Arkadaşlar keenetic modemi daha özelleştirilmiş arayüz, kullanışlı ve az sorunlu olarak görüyor bu yüzden tercih ediyorlar

1 Beğeni

Aslında ortada Keenetic’in WiFi performansının bu modemden daha iyi olduğunu kanıtlayacak teknik bir kanıt yok diyebiliriz. Amma velakin Keenetic sürekli yazılım desteği vererek WiFi performansını git gide geliştirdi ve bu modem biliyorsunuz şu anda özellikle Extra DSL ile karşılaştırılıyor, Extra DSL önceden belli başlı problemlere sahipken, son sürümlerde artık bu problemler de giderildi ve WiFi konusunda cidden bu modemden daha stabil olduğunu, 3 Extra DSL modem al sat yapmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Yalnız tabii ki Fiber kullanıcıları için -özellikle GigaFiber kullanıcıları için- bu modem çok daha mantıklı bir tercih olacaktır, zira Extra DSL Fiber’de maksimum 100 Mbps verebiliyor çünkü arkadaki ethernet portları maksimum 100 Mbps destekliyor. Fakat bildiğim kadarıyla bu modemdeki portlar, 1 Gbps destekli.

Bu arada siz Extra DSL’i ne zaman satın almıştınız, esasen ona göre de yorum yapmak lazım.

ASUS DSL-AC750 veya AC51 modelini tercih edebilirsiniz. TP-Link Archer VR300 de var ama TP-Link önermem açıkçası.

1 Beğeni

TP-Link karışık ya; WiFi problemleri var, yazılım sorunlaır var, bazen alabileceğin en yüksek hız kendi kendine düşüyor eh haliyle öyle olunca SNR değerin de düşüyor ve hattında kopma yaşanabiliyor falan. Garip gurup bir sorunlar silsilesi mevcut onlarda, tavsiye etmiyorum şahsen.

1 Beğeni

Asus ac51 de sorunlar var ve 5 ghz anteni tek olduğu için yanında oturmazsanız pek verimli olmayacaktır. Kullanan arkadaşım yoğunluk zamanlarında modemin kitlendiğini iletiyor. Kesintisiz bir kullanım sunamıyor. T50B modemimde 12 kişi de bağlansak bir sorun yaşamadım. 5 Ghz kapattım bu aralar sadece 2.4 ghz deniyorum bana mısın demiyor

1 Beğeni

Ayarlama ile falan ilgisi yok. Trilyon kere müşteri temsilcisi ile görüştüm, kendileri gereken ayarları yaptılar hatta yetmedi garantiye gönderdim en sonunda pes edip Zyxel 8623 T50B aldım ve Keenetic’e kıyasla çok daha memnunum. Extra DSL daha evin üst katında çekmiyorken, 8623 T50B taa otoparktan çekiyor. Tek sıkıntım şu an 5Ghz ağından atmasıydı onu da çözüme kavuşturdum şu an hiçbir sorunu yok.

2 Beğeni

Bu kadar fanboyluk yapmanıza gerek yok. Daha önce de konu açtım bu forumda Extra DSL’in Wifi performansından memnun değildim yani. Yani bir grup kesim yaşadığımız sorunlarda bizi niye yalancı çıkarıyor anlamış değilim. 2020 Mayıs ayından 2021 Mart ayına kadar kullandım Extra DSL’i ve resmen rezalet ötesi WiFi performansı vardı. PC’den aldığım veriye göre Extra DSL 140 Mbps çekim gücüne sahipti şu an 8623 T50B ise 320 Mbps çekiyor. Ve aldığım hız çok daha stabil.

2 Beğeni

Şu bile tezinizi çürütür :grinning::grinning:

Zyxel’in yazılımı kesinlikle çöp bunda size hemfikirim. uPnP falan da düzgün çalışmıyor. Ayrıca İki modemi de koyduğum yer aynıydı ama gerçekten Extra DSL’den randıman alamadım.

:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: karakteri doldursun diye smiley i fazla tuttum yanlış anlama :hugs:

Modem yine çamaşır makinesi ile dolap arasındaki 10 cm lık boşlukta mı :smiley:

Foto at da millet nasıl modemi konumlandırmaması gerektiğini görsün :smiley:

Keenetic i koydunuz yere o boşluğa koyun bakalım bı… Asus da da memnun olacak mısınız

Sizin adınıza sevindim, Keyifli kullanımlar dilerim. :sunglasses:

1 Beğeni

2.4Ghz ’ de 400mbps ile bağlanabileceğin cihazlar güzeldir. AC1300 mesela. Multipath rahatça yapıp 200mbiti 2.4ghz’de dahi kullanabilmek.

image

Keenetic hocam. İnatla kinetik yazmayın.
ASus DSL AC68u elime aldığımda kırıldı. Plastiği sıcaktan bitmişti 3-4 sene sonunda.

Extra DSL avuç içi kadar ve ısınma problemi yok. 120 dereceye kadar test edilmiş ve sorun yaşamadığı gözlenlenmiş. Bu da uyumluluk belgesi.

Fiyat politikalarını ciddi etkilyecek olabilir.
İnternet satışlarının adetlerinin gerçek olarak raporlanabilir olması.
Yorum yönetimi ve gözlemlerinin daha rahat olabilmesi gibi durumlar aklıma geliyor.

Pazarlama departmanı tabiki de bunun cevabını daha net verecektir.

Lakin 2019 yılında ülkemize girmiş markanın ilk senesinde en çok satılan marka olması arkasındaki faktörleri de düşünmek gerekir.

Keenetic, teknoloji zincir mağazalarından ziyade Keenetic partner bayi organizasyonunu devreye aldı mesela. Bundaki durumda da bayiler sayesinde müşterilerin cihazlara daha samimi bir şekilde erişip deneyimlemeleri ve kurulum hizmetini de yanında verebilecek olması olarak görüyorum.

Vatanbilgisayar’da birinden gelip kurulum talep edebileceğinizi zannetmiyorum.

1 Beğeni

Bu konuda Zyxel markasının bir modeli olarak başlamış ama karşılıklı yer yer atışmaya dönüşmüş.

Kısacası;

Zyxel Keenetic serisi ile yanlış değilsem ilk cihazları 2011 yada 2013 yılında piyasaya Rusya’da sunulmuştur.

1 Beğeni