ZTE H3601P Modem

Merhaba,
ZTE H3601P modemin özellikleri kısıtlı geliyor ve bir çok ayar yapılamıyor.
Saat ve tarihi güncel değil düzeltilemiyor güncellemesi zaten yok.
Bu modemin tüm özelliklerini nasıl açabiliriz ? Root yetkisiyle arayüze girebilirmiyiz girebilirsek nasıl yaparız ?
TurkNet bu modemin güncellemesini nasıl yapıyor?

Anladığım kadarıyla bu modem türknetin yeni getirip taktığı modemlerden ve ben dahil bazı kullanıcıların sorunları var yetkililerden bu konuya bir el atmalarını rica ediyorum. Teşekkürler

3 Beğeni

@tnetwork @moderators

1 Beğeni

@tnetwork @moderators
Konuyu canlandırmak adına;
Modemden pazar gününden beri yaşadığım sorun devam ediyor.
Ne çağrı merkezi ne gelen ekip sorunu anlamamakta ısrar ediyorlar.50 kişiye ayrı ayrı yazıp anlatmama rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar.
Modemde internet kesilmiyor fakat sitelere girişi engelliyor bunuda hem kabloda hem wifide tv ve pc de yapıyor.Fakat ısrarla internetin olduğunu problemin olmadığını söyleniyor.Problem var iken cihazlar google a girip arama sonuçlarını getiriyor diğer sitelere ve modem arayüz sayfası dahil hiç bir yere girmiyorlar.Yani söylediğim basit kontrolleri teker teker yapıyorum ama modemden kaynaklanan problemi değil çözmek anlamamak için ellerinden geleni yapıyorlar.Modemin admin kısmı kısıtlı olduğundan hiçbir şey göremiyorum.Root kısmına giriş yapmak belki bişeyleri düzeltmeye yarayabilir.

Merhaba birkaç test yaparak başlayalalım.

cmd üzerinden google ping atabiliyormusunuz?
cmd üzerinden giremediğiniz bir siteye ping atabiliyormusunuz?
giremediğiniz sitelerde tarayıcıda hangi hata çıkıyor ve bu hata hemen mi çıkıyor bekleyipmi çıkıyor.

Resimleri yukarıda gönderdim.uzaktan bağlanma imkanınız varsa team viever de paylaşabilirim.

1 Beğeni

merhaba
pingler güncel şimdi denedim.
diğerleri girmediğindeki zamanki hatalar.hemen çıkıyor genelde.bir kaç defa bekleyip çıktı.






Dns sorgusu yapabiliyorsunuz. Kablosuz bağlanıyorsanız kablolu bir şekilde aynı testleri yapınca sonuç aynı mı?

Modem arayüzünde modemin durumunu gösteren bir sayfa ve yönlendirme tablosunun bir görselini paylaşabilirmisiniz.

Bu durumdayken size bağlantı gerçekleşiyor mu?

Sonuç kablolu kablosuz her türlü aynı cumartesiden beri bazen giriyor çoğu zamanda bu şekilde girmiyor.işin komik tarafını söyliyim şuan işteyim team vieverle bağlıyım ve istediğin bütün resimleri ekliyorum.pc modeme giriş yapıyor sitelere girmiyor.




Sorunum bilgisayarda desem 1 ay oldu alalı cihaz yeni.Bütün drivarlar güncel.Sadece bilgisayarda olsa formatlayacaktım akşam ama aynı şeyi tv de telefondada yapıyor.Sabah eşimin telinde girmediği siteye benim telimde girdi.İkiside aynı samsung a34 5g cihaz.aklıma sorunla alakalı modemin yazılımından başka hiçbirşey gelmiyor.

Menzil genişleticiyi pirizden çıkartıp deneme yaptınızmı hiç?

Alttaki adreslere ping atılıyormu?
8.8.8.8
1.1.1.1
9.9.9.9
193.192.98.8

1 Beğeni

Evet denedim sadece menzil değil tek tek cihaz bazındada denedim yapıyor.Mesela modemi resliyorum başka cihaz bağlı değil tek cihaz üzerinden yine engelliyor.
verdiğiniz bütün iplerin pingleri resimdeki gibi sonuç verdi.

Şöyle bir senaryoda yaşadım.Ethernette ve modemin wifi de giremiyorum menzil genişleticide girebiliyorum.aklıma gelen her cihaz kombinasyonunu yaptım ama hepsinde aynı şeyi yaptı.fabrika ve resetlemede düzeltiyor sonra tekrar aynı.herşey otomatik ayarlarda.

1 Beğeni

birde ipconfig /all komutunu girip paylaşırmısınız

Bence firmware de sıkıntı var.başka aklıma bişey gelmiyor.zte nin türkiyede desteği yok diye sitesinden online yazışmadan sordum yazılım desteği için başka yerlere yönlendirip duruyorlar mailimi onlardanda sonuç çıkacağını sanmıyorum çünkü yazılım TurkNet 'e özel modem.bu şekilde sonuç alamıyacaksak uzaktan bağlantı paylaşırım öylede bakarsınız.modem değişimi istedim gelen ekibede merkezede internet bağlantısı olduğu için sorun kabul etmiyorlar değişimde yapmıyorlar.zaten gelen çocukta abi aynı modemden var elimde dedi.

Ana modem ipv6 gönderiyor.
Menzil genişleticide ipv6 özellği var ama açık olmadığı için ordan bağlantı sağlıyor.
Diğer konuda bu şekildeydi.

Mantıklı bir sonuca varamadım. Modeminize ipv6 ile ping atabiliyorum. CGNat arkasında olduğunuzdan ipv4 kısmını deneyemedim. Bir tracert testi gerçekleştirin bakalım nerede takılıyor
tracert google.com


Modemi 4 kere resledim bu akşam.Merkezden Yasin bey hatla alakalı güncelleme yaptım dedi fakat şimdi pc den girebiliyorum foruma.fakat telden giremiyorum.pc deki sonuçta bu.şuanda çalışıyorken veya yarın team vivier verebilirim.

1 Beğeni

Bağlantınız var sorununuz mtu kaynaklı gibi duruyor. Ayarlar içinde clamp pmtu veya mss pmtu gibi bir yer varsa onu işaretleyin.

1 Beğeni