merhaba geçen ayın sonunda türknetli oldum ve olmamın birinci nedeni vaat edilen hızdı ama şuan aldığım hız 15mbps i geçmiyor uygulama üzerinden geçen ayın 30 unda destek kaydı açtım 36 saat içerisinde çözüleceği söylendi ama ne düzeldi nede arayan oldu
Altyapı sorgulamaların çoğu doğru ve güncel değil.Modem arayüzünden hat değerlerin olduğu bölümden hattınızın kapasitesini öğrenin.Destek kaydı bırakarak TT ekibi isteyin kutudan ölçüm yaparak ne kadar hız geldiğini,binadaki diğer dairelerin ne kadar hız alabildiğini size söylesinler.Kutudaki hız yüksek çıkarsa bir elektrikçi bulup kutudan daireye olan bağlantıyı cat6 olarak yenileyin.Kutuya gelen hızda düşükse yapacak birşey kalmıyor maalesef bu hıza razı olmak kalıyor.
Kime geçerseniz geçin aynı hızı alıyorsunuz(şu hıza kadar muhabbetleri yoksa).Birinde sınırlama olmadan 10 alıyorsanız diğerine geçince bi anda 100 alacaksınız diye maalesef bir şey yok.Herşey altyapının kapasitesi ile ilgili saygılar
merhaba modem arayüzünden hattınızın kapesitesine bakın demişsiniz doğru yeremi baktım bilmiyorum aşağıda ssini koyarım çok anlamıyorum kusura bakmayın eğer kutudaki hız yuksek çıkarsa benim modemime gelen dsl kablosunda eskiden ev telefonu kullandığımız için splitter var ve hala duruyor onu ortandan kaldırıp ve benim modemimden kutuya kadar giden kabloları cat6 ile değiştirirsem hız sorunum çözülürmü
Bu zte modemlerde gürültü marjı neden yok?Hat zayıflaması gözüküyor ama snr gözükmüyor.Modeminize 15 mb upload 20 mb download geliyor ama sizin hız testinde 2 mb upload çıkmış.15 mb upload alıpda yine 20 download almak saçma.Genelde downloada daha çok frekans aralığı bırakılır ve uploadın en kötü 2-3 katı olur.
Dediğiniz gibi splitter kullanıyorsanız ve telefon kullanmıyorsanız artık splitterı aradan kaldırıp direkt modeme sokun gelen dsl kablosunu.Bakalım değerler değişcek mi?
Cat6 yenileyince hızınız %100 artar diyemem.Çünkü elektrikçi en kötü 1000 lira alacaktır bu işleme.Yine değerleriniz aynı kalırsa boşuna masraf yapmış olursunuz.Arıza kaydı bırakın TT ekibi 5 dk kutudan ölçüm yapsın kutuya gelen hızı sana söylesin kutuya gelen hız yüksekse kutudan daireye olan kablo bağlantısını yenileyebilirsin.
Bu arkadaş mesela 25 mb falan alırken sadece ek olan yere yak1 boncuk kullanarak hızını 60 seviyesine çıkartmış.Sizde en fazla 30-35 olabilir tabi.
Anlıyorum çok teşekkürler bilgilendiriniz için iyi günler
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.