Bu değerlerle 100 MBPS Alabilir miyim?

Birde ulaşılabilir hız neden sürekli düşüp yükseliyor dün 80 olan hız bugün 69 ve demin 10 dakika önce 74 falandı .

1 Beğeni

Orda snr yok :see_no_evil: Bu h168a snr değerini göstermeyen cins bir modem

Bu değerlerle 100mbps alamazsınız.

1 Beğeni

Merhaba, @ilyasseker Değerlerinize baktığımda snr gözükmediği tahmini 50 yakın değer belki daha düşük snr değeri gözükmediği için şimdilik diye bileceğimiz bu kadar, Hat zayıflaması yüksek görünüyor kablolarınızı kontrol etmeniz daha iyi olacaktır. 18/10,8
@BLackOwL arkadaşın dediği gibi alt yapı sorgulaması yaparsınız.

1 Beğeni

94 mbps çıktı hocam

Birde benim dairemim kapısından sonra ki birleşme noktası burası yani arada başka bir splitter olsun şey olsun vs yok . Önceden böyle değildi daha da fazla kopuyordu 8 i bile geçemiyordu şuan tam 23-24 alıyorum zaten kullandığım paket 24 daha henüz TurkNet e geçmedi ve size o kablolamaya fotoğraf olarak atayım araya splitter koysam daha mı iyi yoksa napayım?

Bu kullandığın kablolarla ancak bu kadar hız alabilirsin çünkü yalıtımı ve bakırı o kadar iyi değildir, ekler çok fazla açıklık olduğu için daha da hız düşüyor.

Önerim bir cat 6 gibi bir kabloyla ankastreden modeme kadar çekmek olacaktır. Kablo alacak durumda değilseniz ekleri YAK1 (telefon boncuğu) kapatmanız daha iyi olacaktır.

1 Beğeni

Artış sağlar mı hocam boncuk ile kapatınca bide bunları nasıl takıcaz resimlere baktım pek bişey göremedim

Yeni kablo bağlarsan artış olur ama eklerde pek sanmıyorum ama yinede kullanmaya değerdir.

Hocam internetim geldi 60 sabit alıyorum şuan ama modem arayüzünde 95 ulaşılabilir gözüküyor

Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşır mısınız mümkünse?

Buyrun hocam arıza kaydı da bıraktık ama ben şok oldum kendi kendini 16 ya falan da sabitliyor durduk yere başka operatörde bu olmamıştı

Download yonunde SNR margin, yani ekran goruntunuzdeki “Gurultu Marji Asagi” 8db altinda. Haliyle CRC hatalari, hat kopmalari veya surekli hiz degisimleri yasamaniz cok dogal. 8db’in uzerine cikarmak icin ya tesisat kontrolu/yenilemesi yapmalisiniz, ya da hattinizi 45-50mbit arasinda kilitlemelisiniz.

Bu sinyal seviyesi ile degil 100, 60mbit bile alamazsiniz stabil olarak.

Aşağı ankastrenin ordan müdehale edilmiş olabilir mi acaba ? Önceden 24 kullanırken hiç düşme olmuyordu hatta 25-26 bile oluyordu . Ucuz yollu bir şekilde nasıl çözerim

Paket tarife adımından kayıt oluşturun 50 mbps paketine geçiş yapmak istediğinizi belirtin.

Olası çözümler önceliğinize göre değişiyor. Ben yatırım yapmadan stabil bir bağlantı istiyorum diyorsanız mevcut sinyal değerlerinize göre hızınızı düşürmek durumundasınız. Hayır ben alabildiğim en yüksek hızı almak istiyorum derseniz de kablolamayı komple gözden geçirmelisiniz.

İlk olarak eğer ihtimal dahilinde ise, modemi ankastre’ye indirip direkt bağlayarak oradaki sinyal ve hız değerlerini gözden geçirin. Hat değerleri iyi ise oradan evinize kablolama yatırımı yapın. Eğer sinyal değerlerinde çok büyük bir fark yoksa;

Hattınızı ilk olarak 40mbit değerine kitleyerek “Gürültü Marjı Aşağı” değerinin 7.7db’in ne kadar üzerine çıktığını gözlemleyin. Bu değer 8.1db’in üzerine çıkarsa bağlantınız stabil bir hal almaya başlıyor demektir. Hız düşürme bazı modemlerde direk panelden, bazılarında telnet üzerinden, en garanti çözüm olarak OİM üzerinden ticket açılarak halledilebilir.

Ardından 1 günlük kullanım sonucunda da aşağıda yer alan “CRC Hataları” değerini kontrol edin. Mevcutta 6936 görünen değer max 100 oluyorsa hattınız 40mbit’i stabil olarak karşılıyor demektir.

Hocam sonunda download yönünde ki snr değerim 8 in üstüne çıkarttım fakat modemi prizden çekip taktığımda 60 mbps den 20 ye düştü stabil verirken ne yapmam lazım düzeltmek için ?

Hat zayıflamanız yüksek, o sebeple 60mbitleri zorlayamazsınız gibi geliyor.

1 Beğeni


Hocam biraz daha uğraştım ve bu duruma geldi ve speedtest te 50 mbps alabiliyorum sadece ve arada sırada sanırım ufak kopmalar oluyor hat süresi sıfırlanmış resimde gördüğünüz üzere . Bir şeyi yanlış mı yaptım acaba ? Yeşil ile beyazı bağladım diğerlerini de öyle bağladım

Son attığınız 2 görseli kıyaslarsak sinyaliniz bir önceki ekran görüntüsüne göre çok daha iyi. Uğraştım derken kablo bağlantısını mı yenilediniz? Yaptığınız değişiklikler hakkında da bilgi paylaşabilir misiniz?

Hocam yak1 dediğiniz boncukları temin ettim zor da olsa . Bir kabloyu kazayla biraz kısa takmışım ama ona rağmen 10-11 e çıkıyor . Boncuk kullanarak ek yaptığımdan dolayı böyle oldu . Normal telleri sarmaktan 2 kat daha iyi oldu kopma falan da yaşamıyorum ama crc nedense hala artıyor onu anlamış değilim . Şuan 65-66 mbps görüyorum . Birde müşteri hizmetlerinde bu sokaktaki herkesin nerdeyse internetinde sorun olduğunu söylediler merak edip bi çıkıp sordum burda herkesin interneti bir kaç kişi hariç hep 50-60 civarında . Binalar yeni olmasına rağmen güncelleme yada yenileme yapılmamış . Anonim olarak bir şikayet nereye iletirim ? İletirsem düzelince bu değerleri tüm sokaktakiler olarak daha iyi hızları görür müyüz ?