Yeni binaya Telekom fiber getiriyor

Merhaba!
Yeni evime taşındım ancak binada altyapı yoktu. 13 Ocak 2021 tarihinde Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yaptım ve bana sözleşme imzalattılar, aksi taktirde altyapı talebi alamadıklarını belirttiler. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra sokakta kazı çalışması yapıldı ve turuncu fiber kablo binaya kadar çekildi. Ardından bir ay kadar sonra binaya görseldeki kutuyu yerleştirdiler. Tabi bu süreç başvurumdan itibaren 6 ay kadar sürdü. Kutu takıldı ancak dairelere giden fiber kablolar kutuya bağlanmadı sadece sokaktan gelen turuncu kablo bağlı şu an. Bu kutu ne zaman aktif olur? Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Türk Telekom kullanmayacağım zaten hali hazırda TurkNet abonesiyim eski vdsl hattımı dondurdum. Sitenizden başvuru yapmaya çalıştığımda altyapı henüz görünmediği için başvuru yapamıyorum. Yardımcu olur musunuz?

Türk Telekom tarafından altyapınız aktif edildiği zaman TurkNet’e başvuru yapabilirsiniz. Altyapı tamamlanma süreci hakkında bilgi almak için bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçmelisiniz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Şu anki dondurmuş olduğum eski adresimdeki vdsl hattımı iptal etmemde bir sakınca olur mu peki?

Rica ederim. Anladığım kadarıyla VDSL aboneliğiniz eski adresinizde eğer o adreste de internet kullanmaya devam etmeyecekseniz iptal etmenizde bir sakınca yok. Aynı adres üzerinde olursa VDSL’den fibere direkt geçiş olmadığı için iptal edip yeniden başvurmak gerekiyor.

Aynen vdsl aboneliğim eski evimde ve artık orayı kullanmıyorum. Yarın iptal için başvuracağım.

Öncelik ile Hayırlı Olsun, Bu kutu geldikten sonra Telekom dairenize kadar olan kısımı işi bilen birisine çektirmenizi bekliyor, Bütün dairelere fiber çekildikten sonra ekip gelip (aramanız gerekli) dairenize ve bu kutuya

resimde gözüken uçları takarak. ışığı veriyor :slight_smile: Umarım bizim binaya da uğrayan olur :slight_smile:

Dairelere kadar kablo çekili zaten. Bina ilk yapıldığında çekilmişti bir ucu kutunun olduğu elektrik odasında diğer uçları dairelerin içindeki prizlerden çıkıyor sarı kablolar. Bizim tarafımızdan başka bir şey yapılması gerekli mi?

1 Beğeni

Ftth hayırlı olsun .

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Telekomu şikayet ede ede 6 ayda bu aşamaya kadar getirebildim. :joy:

Bir de hangi numarayı arayıp ne söylememiz gerekiyor?

TurkNet mi kullanıyorsunuz?

Selam bende 2 binalık site için tek başıma twitterden yazıp bir şekilde alt yapı talebi açtım 3 aydır sürekli darlıyorum geçen gün yine yazdım ertesi gün tekrar arayıp adrenizle ilgili proje görünüyor onay sürecinde dediler. Sizin süreçte neler yaşandı merak ettim proje onaylanınca bilgi falan verdiler mi ?

Eski adresimde TurkNet vdsl kullanıyordum yeni adreste altyapı gelmesi için Telekom’a başvurdum

Proje ile ilgili hiç bilgi verilmedi başvurudan 3-4 ay kadar sonra kazı yapmaya başladılar. Kazıdan sonra kablo döşendi ardından kutu takıldı. Yani toplamda 6 ayı buldu kutunun gelmesi. Ama hala bağlantı yapılmadı. Bekliyorum. Dün çağrı merkeziyle görüştüm arayıp randevu alacaklarmış randevu tarihinde gelip kurulumu tamamlayacaklarmış.

Ara ara altyapı kontrolü yapın eğer abonelik başlatmaz iseniz o şekilde aktif olup olmadığını görebilirsiniz. Zaten TT aboneliği başlatır iseniz görürsünüz :hugs: hayırlı olsun şimdiden :pray:

1 Beğeni

Blok-alıntı
Teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni

Bağlantı yapılsın, 24 bilemedin 27 ay sonra TurkNet 'e başvurabilirsiniz

27 ay mı? O nerden çıktı neden o kadar bekliyoruz ki?

Siz yazmsissiniz altyapı çekilmesi için sözleşme imzaladım. Yedirmesler seni TurkNet 'e

Abonelik basladiktan sonra direk iptal ederseniz fazla birsey odemezsiniz bir iki gunun taahhütsuz fiyatini alirlar.